reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny krojąc bułkę ostro przecięłam sobie rękę, myślę że to nawet do szycia mogłoby być bo rana jest taka szeroka. Ale jestem sama w domu bez auta, a poza tym nie chcę szyć. Macie jakieś rady co robić w warunkach domowych?

reklama
Dziewczyny krojąc bułkę ostro przecięłam sobie rękę, myślę że to nawet do szycia mogłoby być bo rana jest taka szeroka. Ale jestem sama w domu bez auta, a poza tym nie chcę szyć. Macie jakieś rady co robić w warunkach domowych?

Miałam podobnie na początku ciąży, ukroiłam kawał palca razem z paznokciem, dość głęboko i boleśnie :( Zdezynfekuj octeniseptem, przyciśnij mocno żeby powstrzymać krwawienie. W aptece sa takie plastry specjalne które imitują szwy. Jak synek rozciął sobie czoło to zamiast szycia na SORze lekarz przykleił mu te plasterki. Są bardzo skuteczne, na równi ze szwami. W aptece można je kupić. Ja ich wtedy nie miałam, mimo że rana była dość głęboka dziś nie ma po niej śladu.

Kurde.. najlepiej jakbyś pojechała do szpitala, jeśli to duża rana..na razie sobie to owiń czymś, żeby skóra spróbowała się trochę zasklepić i koniecznie czymś odkaź[emoji8]

Miałam podobnie na początku ciąży, ukroiłam kawał palca razem z paznokciem, dość głęboko i boleśnie :( Kroiłaś mięso? Jeśli tak to chyba warto do lekarza podjechać, jesli nie to zdezynfekuj octeniseptem, przyciśnij mocno żeby powstrzymać krwawienie. W aptece sa takie plastry specjalne które imitują szwy. Jak synek rozciął sobie czoło to zamiast szycia na SORze lekarz przykleił mu te plasterki. Są bardzo skuteczne, na równi ze szwami. W aptece można je kupić. Ja ich wtedy nie miałam, mimo że rana była dość głęboka dziś nie ma po niej śladu.
Na szczęście nie mięso, tylko bułkę. Dzięki idę do apteki

Dzisiaj znowu ja miałam głupi sen, żeby dołączyć do Waszych ..
Oglądałam na USG moja ciążę bliźniacza.
Dwa słodkie dsieciaczki, przytulały się , uśmiechały .. a niżej na monitorze już nie żyły.. i rozmawiam z kimś , że zmarły bo nie wiedziałam , że jestem w ciazy i pofarbowalam włosy.. i na szczęście sen się skończył... Nie wiem skąd takie rzeczy w głowie siedzą ;(
O jej... A ja właśnie z farbą na włosach siedzę:)
Bebetto piekny :) Kolyska również super. Ja właśnie chciałam leżaczek w funkcja płaskiego leżenia bo też za dnia na pewno na dole mały ze mną będzie przebywał A nie na górze w sypialni.
Też nie lubię żarcia na słodko. Tzn deser to deser ale sałatki czy mięso lubię wytrawne, ostre itd :) jedynie z mięs na słodko choć nie do końca to zafascynowalo mnie mięso w coli. Dodaje się do tego miód i ketchup i przyprawy. Efekt jest cudowny. Wszyscy się zajadaja:) jeśli nie próbowalyscie to polecam :) u mnie dziś schabowe, purre i suroweczka z młodej kapusty:)

Nie znam się za bardzo, ale powiem Ci, że ja też ciągle smarkam z krwią. Nie jest tego dużo ale takie zabarwione. A wyniki krwii mam cały czas bardzo dobre, więc nie wiem czy to się ze sobą łączy.
U mnie z ta krwią jest roznie, raz więcej raz mniej ale cały czas, jedynie miałam spokoj przez chwile jak te tabletki brałam, ale mi nie sluza. Wiem, ze kobiety w ciazy moga mieć taka przypadłość, ale myśle ze nie tylko to jest powodem. Krwawieniem z dziąseł to wg się nie przejmuje.

W końcu wczoraj mój wózek dotarł. Bardzo mi się podoba, na żywo wygląda o niebo lepiej niż na zdjęciach :) Szkoda że jeszcze tyle czekania na pierwszą jazdę :) Róż idealnie do niego pasuje :D
Zobacz załącznik 858337 Zobacz załącznik 858338 Zobacz załącznik 858339 Zobacz załącznik 858340 Zobacz załącznik 858341 Zobacz załącznik 858341
Śliczny ❤️ coraz bardziej nie mogę się doczekać mojego ❤️
Bardzo ładny wózek, podoba mi się i ta kołyska tez śliczna i cena jak za darmo.

Ja za miesiąc będę u teściowej prała wózek tzn gondole 2, bo spacerówki nie ma sensu prac skoro dopiero w lutym/marcu jej użyje to i tak się zakurzy. A jedna gondola wyprana, wyschnie na ogrodzie u nich i zostaje u dziadków, a jedna już zabierzemy do piwnicy, bo mój Bartek już tam dużo ogarnął, jest miejsce, pozamiatał i teraz tylko pomaluje i doprowadzi do wyglądu i będzie można wózek już za miesiąc tam trzymać, oczywiście pod folia żeby nic się nie kurzyło. A piwnice mamy super, bo ciepła, zero wilgoci i grzyba także nie obawiam się tam trzymać wózka. I w czerwcu tez zamawiam materac, komplet pościeli do łóżeczka z Allegro za 50 zł, leżaczek ten 5w1 i jakieś tam staniki do karmienia itd.

A wczoraj w aptece kupiliśmy te ostatnie produkty do pielęgnacji dzidzi i już lista higieniczna zamknięta. 48 zł za to, ale ceny dobre i na Allegro podobne, plus wysyłka by była także nawet taniej. A ten środek do pielęgnacji pepuszka to pani mi dała zamiennik octeniseptu i jest tańszy i tak samo dobry :)

Zobacz załącznik 858344
Jesteś najszybsza z nas wszystkich z gotową wyprawka , mieszkankiem itp :p
Super, że tak Wam to sprawnie wszystko idzie :):*
O rany.. odkaz i obwiaz czymś a najlepiej te plasterki które już ktoś wcześniej doradził.. a później do szpitala w miarę możliwości.. ja kiedyś miałam głęboką, szeroka ranę i nie pojechałam nigdzie.. a dzisiaj blizna brzydka i duża ://

reklama
To dobrze :)
Mi kropelkami raz na tydzień leciała od 20tygodnia. Nie ma tego dużo , jedna kropla i koniec. A znajoma musi nosić pieluchę w staniku bo nie nadąża zmieniać wkładek :o

Współczuję :( mam podobne bóle , ale u mnie dochodzi jeszcze kilka objawów..
Ale mniej więcej wiem co czujesz :* mam nadzieję , że puści. Mi przechodziło tylko po ketonalu 100..
Podobnie moja koleżanka tydzień do przodu jest co ja z terminem i chodzi z wkładkami laktacyjnym

Do góry