reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kurcze dziś poruszalyscie temat zazdrości i podrywania naszych facetów. Przyszli znajomi i dziewczyna kolegi cały czas przychwala mojemu mężowi wręcz robiła jakieś śmieszne zaloty . Powiedziała mu nawet że jest przystojny i że by się zamieniła [emoji33] ale jakoś mnie to nie rusza powiem wam , nie wiem czy dlatego że wiem jakie mąż ma wartości czy co .. będę się z niego śmiać i tyle :D bardziej współczuję koledze .. [emoji848]
Moze faceci, ktorzy spodziewaja sie dziecka sa bardziej atrakcyjni? [emoji14] dla mnie zawsze facet, ktory mial dziewczyne czy zone byl skreslony. Nie wiem co takie dziewczyny maja w glowie...

reklama
Ja bym miała oko na tę pannę. Męża możesz być pewna ale jak się taka przyczepi to może być różnie. Mój kuzyn poszedł w długą właśnie z dobrą koleżanką obojga. Najlepiej że tamta zaszła w ciążę zanim żona urodziła ich dziecko. Potem był rozwód, teraz ma już drugie z tą nową. Najgorsze , że w ogóle nie utrzymuje kontaktu z córką z małżeństwa. Płaci tylko alimenty. Uważa że jej nie chciał i nie będzie jej odwiedzał. Dziecko nie zna ojca bo tatuś ma nową rodzinę. Wypiął się na nią. Mój rozum tego nie jest w stanie ogarnąć. Jak można kochać tylko dwoje dzieci z nowego związku a pierwszej córki nie..
Ostatnio znów się dowiedziałam, że znajomi którzy mieli w przyszłym roku brać ślub rozstali się bo za chłopaka się wzięła ich wspólna koleżanka.
Także Ty lepiej miej oczy i uszy otwarte. Bo facet to jest tylko facet. A jak się taka lafirynda trafi to lepiej uważać.
Tak oczywiście masz rację że facet to tylko facet :) i normalnie jakby to był ktoś z bliskiego otoczenia to może bym się przejęła ale my się widujemy dosłownie raz na rok, nie mamy z nimi kontaktu bliskiego także okazja na ich kontakt będzie za rok ale wątpię żeby kolega dalej z nią był . A oprócz tego mój to on woli całkiem inny typ kobiet .. na pewno nie wulgarne i pluderyjne. Jakby to była dziewczyna o złotym sercu , wstydliwa to może bym się poczuła zagrożona :D
Moze faceci, ktorzy spodziewaja sie dziecka sa bardziej atrakcyjni? [emoji14] dla mnie zawsze facet, ktory mial dziewczyne czy zone byl skreslony. Nie wiem co takie dziewczyny maja w glowie...
O tak mój szczególnie jest bardziej atrakcyjny w ciąży .. jak musi wszystko robić i nie ma czasu się ogolić :D
Co do tej dziewczyny ona jest młodziutka . Nie ma jeszcze dwudziestu lat . I jest taka głupiutka .. pyta się mnie czy mi Wojtek zabrania pisać z chłopakami na czacie bo ona potrzebuje poznawać nowych ludzi a facet jej broni .. a skad ja wiem czy mi broni ?? po jakiego grzyba miałabym to robić ? :D niestety znam kilka pan co dla nich jeśli facet ma obraczke to wyzwanie.. głupie pipy [emoji317][emoji317]

Ło. Ale pychotka [emoji173]️

Mam nadzieję , że będzie dobrze :( a nie ma lodów jakiś nie na bazie mleka krowiego ? :oops:

No troszkę.. ale tam są cienkie sweterki, grubsze sweterki, bluzy, polarki , cienkie kurteczki , grube kurtki, kombinezony na zimę itp. Mam nadzieję , że się przydadzą :D u siebie będzie miała swoją szafę więc porozwieszam wszytko inaczej, będe przynajmniej widziała w czym jeszcze nie była :D

Zadzwonić ?
Ja miałam nie dzwonić , byłam przeciwna przychodzenia obcej kobiety bo niby o czym ja mam z nią rozmawiać. Ale jak ja poznałam w szpitalu to okazała się super babką. Pogada, wytłumaczy, uspokoi. Posłuchamy serduszka małej i będzie sprawdzała mi ten brzuch, czy nie twardnieje , będę spokojniejsza na pewno :)

Wasze dzieciaczki też takie wstydliwe ?:laugh2:
Tak się rusza, że całym brzuchem kołysze . Jak by normalnie pupa jeździła w te i spowrotem :D a jak chce nagrać to nagle koniec.. albo jak odslonie bluzkę to też nagle spokój.. w końcu nie będę miała żadnej pamiątki z jej wybryków w czasie pobytu w brzuszku :sorry2:
U nas na odwrót . Młoda wiecznie się w tym brzuchu tłucze (mimo że łożysko na przedniej ścianie).
Dziewczyna mojego brata mówi, że jak się we mnie wda to będzie lepsza agentka niż syn [emoji23] no i może coś w tym jest

Ja lubie takie polaczenia ze slodkim. Kiedys jadlam pizze z szynka, bananem, ananasem i curry. Byla przepyszna. A ostatnio zamowilam z restauracji piers kaczki w sosie czekoladowym :D nie wspominajac o oscypku z zurawina w ostatnim czasie. Lasuchy tak maja, wszystko co slodkie wejdzie :D
Pieczony oscypek z konfiturą żurawinową [emoji7][emoji7][emoji7]
Albo sałatka z kurczakiem, ryżem, kukurydza, ananasem, majonezem i curry [emoji7] chyba dzisiaj zrobię

Moze sie odwidza.. ale lubie nabial.. maslo.. mleko.. j.naturalny.. kefiry.. :( i co mam kupowac bez laktozy? Mam uwazac na produkty bo wiele zawiera laktoze? Ech.. do dupy.. :(
Niestety na razie nic innego Ci nie zostaje. Ale skąd wiesz że laktoza a nie BMK ?
Sprawdzaj składy. Jest duże prawdopodobieństwo że po ciąży Ci przejdzie.
Te alergie które często w ciąży wychodzą to i po ciąży przechodzą. Więc na razie bez stresu.
No i na początku to przeraża, ale syn 14 miesięcy miał nietolerancję na Białko mleka krowiego i powiem Ci szczerze, że jak już się przyzwyczaisz to łatwiej do tego podejść.
Np u mojego nawet herbatniki odpadały, część parówek bo zawierały serwatkę. A w serwetce od groma bmk.

Tak,tylko ja uwielbiam nabial.. :( bede musiala kupowac bez laktozy ,tylko czy to jest zdrowe? Bo to ludzki twór jest.. wiem ze mleko,smietanke,lody,nawet maslo.. ale nie probowalam z jogurtami naturalnymi ,kefirem.. ale to za pare dni zeby troche jelita odpoczely..
Ale skąd pewność że to laktoza a nie BMK ? [emoji14]
Jeśli BKM jest duże prawdopodobieństwo że po maśle 82% nic Ci nie będzie :)
Syn akurat z masłem problemu nie miał :) w sumie to praktycznie sam tłuszcz zwierzęcy :)

Właśnie zauważyłam że siara mi się puściła [emoji33]
Miałam pokarm odkąd syna urodziłam 3,5 roku b(mimo że syna karmiłam 15 miesięcy), ciąża zablokowała laktację, a teraz spowrotem się pojawia. Ale we wtorek zaczynamy 28tc więc w sumie żadna nowość. Z synem chyba coś podobnie miałam, a nawał pokarmu na 3 dobę po wstrzymaniu akcji porodowej w 34tc.

reklama
DZień dobry dziewczyny. U mnie dzisiaj pięknie wyszło słoneczko, a mnie na złość boli oko, a właściwie z tyłu oka, w głębi oczodołu, jest to u mnie nieuchronna zapowiedź migreny, na którą nie mogę wziąć moich tabletek :/ Do tego muszę wyjść na te słoneczko, a nie posiadam okularów słonecznych... A tak pięknie miało być.
A jak mnie łeb nie rozboli do wieczora, to z okiem do okulisty trzeba będzie drałować, bogi jak ja kocham lekarzy :/

Do góry