reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Piszecie z prędkością światła, cieżko odczytać wszystko[emoji3]
Tez tak macie z maluchami że czujecie już mniej kopniaków a tylko takie rozprężanie sie? Od paru dni, dużo mniej kopnięć, tylko brzuch mi sie napina i rośnie kulka - dupke wypycha chyba [emoji3]
Dzisiaj mam baaardzo leniwy dzień, jutro przychodzi rodzinka na urodziny męża, wiec robię tort, zaraz go będę dekorować. Mam nadzieje ze wyjdzie, w ciazy jakoś ciasta mi nie wychodzą [emoji853]

Może maluch leży nóżkami do środka to wtedy nie czuć tak jak kopie. Mój to zazwyczaj kopie jak sobie usiądę lub się położę a jak chodzę i go bujam to spokój. Nieraz tak mi wali po żebrach że aż muszę wstać i pochodzić☺

reklama
Kurcze dziś poruszalyscie temat zazdrości i podrywania naszych facetów. Przyszli znajomi i dziewczyna kolegi cały czas przychwala mojemu mężowi wręcz robiła jakieś śmieszne zaloty . Powiedziała mu nawet że jest przystojny i że by się zamieniła [emoji33] ale jakoś mnie to nie rusza powiem wam , nie wiem czy dlatego że wiem jakie mąż ma wartości czy co .. będę się z niego śmiać i tyle :D bardziej współczuję koledze .. [emoji848]

Hej dziewczyny, mam taki problem mianowicie od jakiegoś czasu za każdym razem gdy wydmuchuje nos to z krwią o_O myśle, ze to przez niedobór żelaza. Pytałam kiedyś mojej gin tu w DE czy wszystko w porządku z moimi wynikami krwi, bo coraz więcej wartości na czerwono (albo za dużo albo za mało). A ona nic mi w sumie nie mówi, ze mam coś brać czy coś. No i ona powiedziała, ze nie, ze wszystko w porządku. Ale nie dawało mi to trochę spokoju i jak byłam w Polsce to pokazałam te wyniki tam innej lekarce i ona powiedziała, ze mam anemię i przepisała mi jakies żelazo. Brałam to codziennie przez jakies 4 dni. I znowu byłam na wizycie w DE i tam alarm, bo ja muszę brać żelazo. Ale powiedziałam, ze już biore to nic innego mi nie dały. Tylko dziwi mnie to, ze jak pytałam to twierdziła, ze jest okej, skoro ja już miałam te wyniki to ona tez powinna już je dostac, także nie ogarniam. I to wszystko było w piątek, a w sobotę dostałam biegunki, bardzo złe się czułam i czytałam, ze to może być prze te żelazo. A w ulotce z tabletek wyczytałam, ze powinno brać się co dwa dni, chyba ze lekarz zaleci innaczej. Zapomniałam dodać, ze jak brałam te tabletki przez te pare dni codziennie, to przestałam smarkac z krwią. Ale po tej biegunce zaczelam brać co dwa dni i wszystko wróciło :/ a dziś dostałam wyniki krwi i jest jeszcze gorzej, także już nie wiem co mam robic... :(
Pytalam o to dziewczyn pare dni temu ;) mi juz przeszlo ;)

A ja dzisiaj miałam wizyte , żelazo troszeczkę się podniosło, z testu na żelazo co robili mi w szpitalu z 4 pobrań wynika że anemia jest spowodowana niedoborem b12 , przepisala mi na recepte wiec mam nadzieję że będzie teraz już lepiej, ciśnienie 112/71 więc chyba w miare, tętno dzidzi 138 chyba , a waga to wyszło na to że schudłam ..ale to nie możliwe jak ja jem ostatnio bardzo duzo możliwe że waga im się popsuła,raczej napewno , ale i tak od początku ciazy juz mam prawie 4 kg na plusie :D ostatnio tak mi się ciezko oddycha że szok , ale gin powiedziała że muszę się jeszcze troche pomęczyć bo macica jest wysoko i wszystko uciska :( miałam EKG ale wszystko ok wyszlo .
A potem się wkurzyłam bo zadzwonili do mnie że szpitala bo miałam mieć tam robione USG to trzecie za tydzień a oni mówi że w maju i czerwcu nie robia bo cos tam przez remont, i muszę iść prywatnie teraz między 25 maja a 4 czerwca i placic .. :(
A kolejna wizyta u gin 18 czerwca .
Wczoraj zamowilam sobie koszule do karmienia, biustonosz , szlafrok cienki ,2 czapeczki bawełniane dla małej ,podkłady poporodowe i majtki siateczkowe , to już za dużo mi rzeczy nie zostało do kupienia
Dzisiaj 29.4 tydzień
Zobacz załącznik 858086
Boziu jaka ty jesteś szczupła szok ja to brzuch jak balon s 28 tydz i 5 dzień

Tak,po mleku ,smietanie i lodach jak narazie..
:(:(:(
Kurcze dziś poruszalyscie temat zazdrości i podrywania naszych facetów. Przyszli znajomi i dziewczyna kolegi cały czas przychwala mojemu mężowi wręcz robiła jakieś śmieszne zaloty . Powiedziała mu nawet że jest przystojny i że by się zamieniła [emoji33] ale jakoś mnie to nie rusza powiem wam , nie wiem czy dlatego że wiem jakie mąż ma wartości czy co .. będę się z niego śmiać i tyle :D bardziej współczuję koledze .. [emoji848]
Ja też współczuję jej facetowi :o
Haha, nie możliwa dziewczyna.. ale nie masz się co denerwować. :D czuj się lepszą od niej w takim razie :)

* Też macie bóle jak na okres ??
Kiedyś już miałam ale jak doszły te twardnienia brzucha to nie wiem czy to normalne ? :(

Haha, nie możliwa dziewczyna.. ale nie masz się co denerwować. :D czuj się lepszą od niej w takim razie :)

Kiedyś już miałam ale jak doszły te twardnienia brzucha to nie wiem czy to normalne ? :(
Wiesz jedyne co poczułam to dumę , że mam takiego fajnego meza .. dowartosciowala mnie :)

Co do boli okresowych to czasem miewam ale rzadko i takie delikatne . Wcześniej zdarzały się mocniejsze. Lekarz mój mówił że to normalne w ciąży, ale dla niego wszystko jest normalne ..

Ja bym miała oko na tę pannę. Męża możesz być pewna ale jak się taka przyczepi to może być różnie. Mój kuzyn poszedł w długą właśnie z dobrą koleżanką obojga. Najlepiej że tamta zaszła w ciążę zanim żona urodziła ich dziecko. Potem był rozwód, teraz ma już drugie z tą nową. Najgorsze , że w ogóle nie utrzymuje kontaktu z córką z małżeństwa. Płaci tylko alimenty. Uważa że jej nie chciał i nie będzie jej odwiedzał. Dziecko nie zna ojca bo tatuś ma nową rodzinę. Wypiął się na nią. Mój rozum tego nie jest w stanie ogarnąć. Jak można kochać tylko dwoje dzieci z nowego związku a pierwszej córki nie..
Ostatnio znów się dowiedziałam, że znajomi którzy mieli w przyszłym roku brać ślub rozstali się bo za chłopaka się wzięła ich wspólna koleżanka.
Także Ty lepiej miej oczy i uszy otwarte. Bo facet to jest tylko facet. A jak się taka lafirynda trafi to lepiej uważać.

Hej dziewczyny, mam taki problem mianowicie od jakiegoś czasu za każdym razem gdy wydmuchuje nos to z krwią o_O myśle, ze to przez niedobór żelaza. Pytałam kiedyś mojej gin tu w DE czy wszystko w porządku z moimi wynikami krwi, bo coraz więcej wartości na czerwono (albo za dużo albo za mało). A ona nic mi w sumie nie mówi, ze mam coś brać czy coś. No i ona powiedziała, ze nie, ze wszystko w porządku. Ale nie dawało mi to trochę spokoju i jak byłam w Polsce to pokazałam te wyniki tam innej lekarce i ona powiedziała, ze mam anemię i przepisała mi jakies żelazo. Brałam to codziennie przez jakies 4 dni. I znowu byłam na wizycie w DE i tam alarm, bo ja muszę brać żelazo. Ale powiedziałam, ze już biore to nic innego mi nie dały. Tylko dziwi mnie to, ze jak pytałam to twierdziła, ze jest okej, skoro ja już miałam te wyniki to ona tez powinna już je dostac, także nie ogarniam. I to wszystko było w piątek, a w sobotę dostałam biegunki, bardzo złe się czułam i czytałam, ze to może być prze te żelazo. A w ulotce z tabletek wyczytałam, ze powinno brać się co dwa dni, chyba ze lekarz zaleci innaczej. Zapomniałam dodać, ze jak brałam te tabletki przez te pare dni codziennie, to przestałam smarkac z krwią. Ale po tej biegunce zaczelam brać co dwa dni i wszystko wróciło :/ a dziś dostałam wyniki krwi i jest jeszcze gorzej, także już nie wiem co mam robic... :(
Nie znam się za bardzo, ale powiem Ci, że ja też ciągle smarkam z krwią. Nie jest tego dużo ale takie zabarwione. A wyniki krwii mam cały czas bardzo dobre, więc nie wiem czy to się ze sobą łączy.

Właśnie doszłam do wniosku , że ja nie przeżyje porodu naturalnego.. :((
Nie wiem jak kobiety znoszą ten ból.
Właśnie umierałam z powodu tych moich przerażających zaparć.. i oslablam z bólu :((( jak ja mam iść rodzić jak ból przy porodzie na pewno jest dużo gorszy .. :(
Ty musisz o tych zaparciach powiedzieć swojemu lekarzowi koniecznie i może używać tych czopków o których dziewczyny kiedyś wspominały.

reklama

Nie mam bóli jak na okres. Ja nawet twardnienia mam bardzo rzadko, ze 2-3 razy na jakieś 2 dni się trafi

Do góry