reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny muszę się wam pochwalić ..
Mój mąż dzisiaj chyba pierwszy raz zrobił obiad dla mnie . Kurde mile to a widzę że on też dowartościowany :)
Zaserwował mi gulasz z bananami . Chyba musi mi się libido na wieczór podnieść żeby chciał więcej gotować :D
Nie oceniam jak to wygląda ale smakuje pysznie Zobacz załącznik 858142
Brzmi pysznie[emoji16] zdolny mąż[emoji16]
Szalałyście ostatnio z wypiekami to ja też się zmobilizowałam. Dzisiaj urodziny mojej mamy i przywiozłam jej ciasto z rabarbarem zamiast torta [emoji5]
Zobacz załącznik 858153
Ale robisz smaka[emoji16] pochłonęłabym[emoji16]
Znalazłam taka kołyskę ,w miarę w swojej okolicy :D za 120 zł więc chyba opłaca się kupić Zobacz załącznik 858180 Zobacz załącznik 858182
Cudna kołyska[emoji7]
Mam pytanie z innej beczki, ile teraz daje się kaski na prezent na chrzest jeśli jest się chrzestnym? :)
Wiesz co, moim zdaniem to zależy od rodziców. Mój mąż teraz niedawno (prawie rok temu[emoji23]) został chrzestnym i rodzice dziecka powiedzieli, że kategorycznie nie chcą żadnej kasy. Powiedzieli, żebyśmy kupili coś na pamiątkę[emoji5]Kupiliśmy złote kolczyki i zabawkę.
Teraz zbliża się roczek i jest to samo. [emoji16]

Kurcze mam wrażenie że moja mała się obróciła, a w 27 tygodniu była głową w dół, teraz czuje inaczej od wczoraj ,jakby nie powiem po czym mnie dotykała , siedziec na dupie się jej teraz zachcialo.... :(

Ja kupiłam siostrzenicy komplet biżuterii złoty bransoletka i łańcuszek. Trochę na wyrost bo taki grecki wzór ale teraz ma 13lat i widzę, że chętnie go nosi. Dawałam coś ok 600zł.
Gdyby chodziło o dziewczynkę też bym kupiła biżuterię :) ale to chłopiec :)

Hej dziewczyny, mam taki problem mianowicie od jakiegoś czasu za każdym razem gdy wydmuchuje nos to z krwią o_O myśle, ze to przez niedobór żelaza. Pytałam kiedyś mojej gin tu w DE czy wszystko w porządku z moimi wynikami krwi, bo coraz więcej wartości na czerwono (albo za dużo albo za mało). A ona nic mi w sumie nie mówi, ze mam coś brać czy coś. No i ona powiedziała, ze nie, ze wszystko w porządku. Ale nie dawało mi to trochę spokoju i jak byłam w Polsce to pokazałam te wyniki tam innej lekarce i ona powiedziała, ze mam anemię i przepisała mi jakies żelazo. Brałam to codziennie przez jakies 4 dni. I znowu byłam na wizycie w DE i tam alarm, bo ja muszę brać żelazo. Ale powiedziałam, ze już biore to nic innego mi nie dały. Tylko dziwi mnie to, ze jak pytałam to twierdziła, ze jest okej, skoro ja już miałam te wyniki to ona tez powinna już je dostac, także nie ogarniam. I to wszystko było w piątek, a w sobotę dostałam biegunki, bardzo złe się czułam i czytałam, ze to może być prze te żelazo. A w ulotce z tabletek wyczytałam, ze powinno brać się co dwa dni, chyba ze lekarz zaleci innaczej. Zapomniałam dodać, ze jak brałam te tabletki przez te pare dni codziennie, to przestałam smarkac z krwią. Ale po tej biegunce zaczelam brać co dwa dni i wszystko wróciło :/ a dziś dostałam wyniki krwi i jest jeszcze gorzej, także już nie wiem co mam robic... :(

reklama
To dzisiaj dzien zakupowy mialas :)
Ja też musze te folie na wózek bo o tym zapomnialam a napewno się przyda dobrze że o tym napisalas :)
To w CCC jakieś wyprzedaże teraz ? :)

Też bym sobie cos kupila ale jakos w tym miesiacu sporo wydatkow . A jeszcze moje usg 250 zł , skąd tu kase brać :( tyle potrzeb w przyszlym miesicu coś muszę wkoncu i sobie kupić :) ale tą kołyskę chyba kupię bo już taniej nie znajde , wstępnie umówiłam się na niedzielę po odbiór
A kupujesz używany wózek ? Bo jeśli nowy to w nowym dają chyba folie :)
Nam też bardzo dużo poszło kasy w tym miesiącu.. za dużo.. i dzisiaj doszliśmy do wniosku , że na remont mieszkania wydaliśmy do dziś 4tys , na odstępne od września 3.5 tys. I nie będziemy dalej tego ciganac. Tylko bierzemy kredyt na początku miesiąca i meblujemy się w całości w lipcu. A we wrześniu się wyprowadzamy. Bo co miesiąc kupować jeden mebel a płacić za wynajem co miesiąc i wchodzić Raz na jakiś czas żeby tylko zajrzeć to kompletna głupota. Dlatego musimy sie wziąć za nasze gniazdko i w końcu je skończyć. A K będzie miesiąc po porodzie przy nas to zdazymy wszystko kupić :) mam nadzieję , że uda nam się połączyć opiekę nad dzieckiem z meblowaniem mieszkania..
Już się umowilam na niedzielę rano na odbiór bo jutro moj w pracy to już w niedzielę muszę dopiero :) 40 km dalej ale za taką cene warto , wczoraj dałam rade przejechać 110 km w jedna stronę to i 40km dam radę :)
To super :) a prócz kołyski kupujecie też łóżeczko ?:)
Moze sie odwidza.. ale lubie nabial.. maslo.. mleko.. j.naturalny.. kefiry.. :( i co mam kupowac bez laktozy? Mam uwazac na produkty bo wiele zawiera laktoze? Ech.. do dupy.. :(
Chętnie się z tobą zamienię.. ja nie nawidzisz mleka, kefiru, białego sera itp..
Szkoda , że nie możesz jeść tego co lubisz. A masz biegunkę po lodach, a sprawdzałaś czy po mleku itp też ?
Jagódka jest nadal Jagódka, mam zdjęcie warg sromowych ❤❤❤❤
Waży 800 gram :) I ta cyste co wcześniej była już jej nie widział więc najprawdopodobniej się wchlonela jupii :)
Gratuluję :*****

Do góry