reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja nie wiedziałam że lubię ale odkąd jestem z moim i jemy w domu rodzinnym męża to się przełamałam :) teraz to właśnie są moje ulubione dania. Albo filety smażone, normalne kotlety i na to ananas z puszki, żurawina i ser żółty i to zapiec.. mmm pychotka
Ale wiadomo każdy ma inne smaki :) jak mieszkaliśmy z moimi rodzicami to tak nie gotowałam bo mój tato lubi tylko tradycyjne jedzenie . Ale teraz jak na swoim to gotuje co bądź . Mąż umyślił na przyszły tydzień kurczaka z sosem truskawkowym :)
Ja lubie takie polaczenia ze slodkim. Kiedys jadlam pizze z szynka, bananem, ananasem i curry. Byla przepyszna. A ostatnio zamowilam z restauracji piers kaczki w sosie czekoladowym :D nie wspominajac o oscypku z zurawina w ostatnim czasie. Lasuchy tak maja, wszystko co slodkie wejdzie :D

reklama
Piszecie z prędkością światła, cieżko odczytać wszystko[emoji3]
Tez tak macie z maluchami że czujecie już mniej kopniaków a tylko takie rozprężanie sie? Od paru dni, dużo mniej kopnięć, tylko brzuch mi sie napina i rośnie kulka - dupke wypycha chyba [emoji3]
Dzisiaj mam baaardzo leniwy dzień, jutro przychodzi rodzinka na urodziny męża, wiec robię tort, zaraz go będę dekorować. Mam nadzieje ze wyjdzie, w ciazy jakoś ciasta mi nie wychodzą [emoji853]
Też tak mam takie rozpychanie czuje wypinanie , a nie jak wcześniej fikołki , już coraz mniej miejsca na takie wygibasy bobaski mają :)

Mam pytanie z innej beczki, ile teraz daje się kaski na prezent na chrzest jeśli jest się chrzestnym? :)
Ja kupiłam siostrzenicy komplet biżuterii złoty bransoletka i łańcuszek. Trochę na wyrost bo taki grecki wzór ale teraz ma 13lat i widzę, że chętnie go nosi. Dawałam coś ok 600zł.

Mam pytanie z innej beczki, ile teraz daje się kaski na prezent na chrzest jeśli jest się chrzestnym? :)
U mnie siostra tydzień temu miała komunie j była chrzestną to dala 600 zł . U mnie w rodzinie czy wśród znajomych tam daje się 500-800 zł w takich granicach na komunie i chrzest też podobnie .

Piszecie z prędkością światła, cieżko odczytać wszystko[emoji3]
Tez tak macie z maluchami że czujecie już mniej kopniaków a tylko takie rozprężanie sie? Od paru dni, dużo mniej kopnięć, tylko brzuch mi sie napina i rośnie kulka - dupke wypycha chyba [emoji3]
Dzisiaj mam baaardzo leniwy dzień, jutro przychodzi rodzinka na urodziny męża, wiec robię tort, zaraz go będę dekorować. Mam nadzieje ze wyjdzie, w ciazy jakoś ciasta mi nie wychodzą [emoji853]
W aplikacji wyswietlilo mi sie ze dzidzius spi teraz po 15h. Za to u mnie ostatnio strasznie sie rozpycha, chyba juz za malo miejsca dla takiego duzego chlopczyka :D

reklama
Klaudia, ja przy pierwszym synu miałam też dużo ciuszków. Połowy nie założył nawet jeden raz. Nie ulewał, nie przesikiwał ubranek. Jak go rano ubrałam to do wieczora w tym chodził, na noc piżamka - pajac. Miałam po kilkanaście par bodów, pajaców na rozmiar 56,62.68 a tak naprawdę wystarczyło mieć po 7-8szt ale się nie zmarnowało, po 8 miesiącach zaszłam w drugą ciążę z drugim synkiem i się przydały ubranka:biggrin2:

Do góry