reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
U mnie tak nisko brzuch..
Zdjęcie przed chwilą robione. Bałaganem się nie przejmujcie bo dopiero moich panów z domu wyprawiłam
IMG_20180518_074919.jpg

Załączniki

• IMG_20180518_074919.jpg
    IMG_20180518_074919.jpg
    39,3 KB · Wyświetleń: 427
A ja jestem kobietki od wczoraj u mojej mamy w Bytomiu na Śląsku. Jechaliśmy od siebie ze Zgorzelca łącznie 400 km czyli około 4,5 h, bo podjechaliśmy do Swidnicy po mojego tatę, a ze Swidnicy do Bytomia. Jesteśmy tu do niedzieli do wieczora także moja aktywność mniejsza, ale czytam was na bieżąco.

My dziś lecimy na zakupki, bo mamy ja i mama do wykorzystania budżet od taty na ciuszki itd, ja już wczoraj z polowe wydałam, kupiłam pare fajnych rzeczy dla siebie i oczywiście dla dzidzi do pokoju, bo przecież chora bym była. Pokaże wam moje zdobycze wszystkie wieczorkiem na zdjęciach, a dziś również sklepy takie kiermasze, ciucholand taki 2 piętrowy co tam tak poszaleje i sobis nakupuje jakichś sukienek, swetrów na jesień itd to Wam pokaże wszystko zdjęcia wieczorkiem.

Pamiętajcie kobity, ze my dla siebie tez musimy czasami coś kupić, dzidzia dzidzią, ale nie zapominajmy o nas! Mateczki później tez musza się pięknie prezentować na spacerkach z wózeczkami, u mnie już 79 dni zostało

A jak Wasze libido? U mnie od paru tygodni bliskie zeru, jak nigdy :D i moj facet tez w zaden sposob mnie nie zachęca, jeszcze jak brzuch byl niewidoczny to nie mielismy z tym problemu a teraz jest jakos inaczej
U mnie czasem się pojawia ale niestety najczęściej jak mąż jest w pracy :D
No i mamy zakaz orgazmu i seksu więc rozładowywanie mojego libida opiera się niestety tylko na zaspokojeniu męża. Więc się sobie nie dziwię że nie często się podnosi moje libido :p
O widzę że jestem pierwsza dziś nie mogę zasnąć w nocy a potem budzę się koło 5.00 co jest?
Nie wiem ale dla mnie to też była straszna noc i też od 5 nie spałam ale coś koło 7 jeszcze przysnęłam
Libido hmmm a co to takiego?!
Libido to popęd seksualny :) jak masz ochotę na seks to znaczy że masz wysokie libido

Dziś w nocy jeszcze miałam głupi sen [emoji24]
Śniło mi się że wylądowałam w szpitalu i miałam mieć cc dużo szybciej...
I w śnie 'film' mi się urywa.
Potem się pytam lekarzy czemu nic nie pamiętam z CC i gdzie jest mała, a oni do mnie że podali mi narkozę bo mała zaczęła tętno tracić i że nie mieli czasu czekać aż zacznie działać znieczulenie w kręgosłup. I że mała na OIOM noworodkowym bo oprócz tego że wcześniak to się okazało, że coś z sercem ma nie tak..
Obudziłam się z płaczem dosłownie.

Dziś w nocy jeszcze miałam głupi sen [emoji24]
Śniło mi się że wylądowałam w szpitalu i miałam mieć cc dużo szybciej...
I w śnie 'film' mi się urywa.
Potem się pytam lekarzy czemu nic nie pamiętam z CC i gdzie jest mała, a oni do mnie że podali mi narkozę bo mała zaczęła tętno tracić i że nie mieli czasu czekać aż zacznie działać znieczulenie w kręgosłup. I że mała na OIOM noworodkowym bo oprócz tego że wcześniak to się okazało, że coś z sercem ma nie tak..
Obudziłam się z płaczem dosłownie.

Ojej to straszny sen..

Ja miałam tez koszmar i obudziłam się z krzykiem. Śniło mi się, ze gdzieś tam byliśmy na obiedzie i wybieraliśmy obiadek, mama stała przy tablicy przy wejściu z menu, nagle zaczęła się robić czerwona, upadła, telepala się i wykrwawiała na podłodze strasznie taka gęsta krwią, ja zaczęłam wpadać w panikę, nie wiedziałam jak jej pomoc, wszyscy stali i patrzyli zamiast wzywać karetkę, masakra... obudziłam się całe szczęście i krzyczałam właśnie o szpitalu.. także później już bałam się zasnąć, ale całe szczęście bez problemu i snow.

A jak Wasze libido? U mnie od paru tygodni bliskie zeru, jak nigdy :D i moj facet tez w zaden sposob mnie nie zachęca, jeszcze jak brzuch byl niewidoczny to nie mielismy z tym problemu a teraz jest jakos inaczej
Libido spore ale mój nie chce. Za to wczoraj próbował się do mnie dobrać ale jak zaczął dotykać mała tak zaczęła szaleć ze ja ze śmiechu nie mogłam i nie dałam rady [emoji23][emoji23][emoji23]

Ja dzisiaj mam 87 dni do porodu dopiero co było 100 stwierdzam że bardzo szybko mi ten czas leci. Muszę się zabrać za torbę do porodu i za 2 tygodnie zabiorę rzeczy że strychu do kontroli co mam a co muszę dokupić.

Moje libido jest mniejsze niż było na początku ciąży ale to chyba normalne bo brzuszek często przeszkadza. Ale po porodzie wszystko wróci do normy mysle:)

Dzisiaj taka pogoda paskudna kolejny dzień że w depresję można wpaść, nie chciało mi się wstawać z łóżka i ogólnie nic mi się nie chce. Mogłoby już słonko wrócić.

U mnie tez kiepsko..a mąż tez ciągle zagoniony..z pracy jedzie na budowę i tak codziennie :/ eh..mam nadzieję, ze po ciąży sie wszystko unormuje..

reklama
Hejka ja dziś wizyta u endokrynologa zobaczymy czy tsh w normie bo ostatnio kontrolowalam co 2 tyg i było na 1.5 wiec ok ale przed 3 tyg skoczylo i cholera wie czy od jodu z witamin czy dawka która mi zwiększył była za mała??dziś się okaze.
Dziś pierwszy raz nie miałam ciał ketonowych rano w moczu tylko ciekawe jaki cukier na czczo mi wyjdzie bo ostatnio to ciągle 92-95 czyli za dużo muszę pokombinować z jedzeniem na noc jem przed 22 jogurt naturalny i jeszcze cukier wysoki buuu ale to tak naprawdę 3 poranek jak stosuje ta dietę może uda mi się to ujazmic miłego dzionka kobietki u mnie dziś pochmurno zimno i brzydko brrr

Moja bratowa pielęgniarka dała mi radę przed badaniem na krzywą cukrową, żeby nie jeść na kolację dzień przed żadnego nabiału bo cukier w nim zawarty dłużej się metabolizuje i zawyży nam wynik na czczo. Najlepiej zjeść pieczywo pełne z wędliną i pomidorem. Tak zrobiłam i cukier miałam 75. A tak to zawsze koło 90 bo jestem w tej ciąży bardzo mleczna i jem dużo serów i do wszystkiego pije mleko.

Do góry