reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A jak Wasze libido? U mnie od paru tygodni bliskie zeru, jak nigdy :D i moj facet tez w zaden sposob mnie nie zachęca, jeszcze jak brzuch byl niewidoczny to nie mielismy z tym problemu a teraz jest jakos inaczej
U mnie przez całą ciążę raczej na stałym poziomie :) takim jak przed ciążą :) więc jest ok

reklama
Dopiero udało mi się was doczytać :D miałam znowu intensywny dzień. Prenatalne, sklep gdzie odebraliśmy wózek, wizyta u dwóch mam pokazać filmik z usg, biedronka, obiad, szkoła rodzenia. Dobrze, że jutro sobie trochę odpocznę :)

Macie śliczne brzuszki wszystkie. Luiza Twój wyjątkowy, bo nosisz w sobie bliźniaczki :)

Powiem Wam co dzisiaj dowiedziałam się ciekawego na szkole rodzenia, może którejś z Was się przyda :) U nas podobno nie pozwalają leżeć po porodzie w majtkach w ogóle, ale warto sobie kupić jak się będzie chciało wstać i przejść. I nie polecają tych majtek siateczkowych, tylko bawełniane ale też takie jednorazowe. Muszę takich poszukać.

A to bryka mojego synka :
20180517_160527.jpg
Resized_20180517_212628.jpeg

Załączniki

• 20180517_160527.jpg
    20180517_160527.jpg
    49,5 KB · Wyświetleń: 423
  • Resized_20180517_212628.jpeg
    Resized_20180517_212628.jpeg
    45,5 KB · Wyświetleń: 433
Dopiero udało mi się was doczytać :D miałam znowu intensywny dzień. Prenatalne, sklep gdzie odebraliśmy wózek, wizyta u dwóch mam pokazać filmik z usg, biedronka, obiad, szkoła rodzenia. Dobrze, że jutro sobie trochę odpocznę :)

Macie śliczne brzuszki wszystkie. Luiza Twój wyjątkowy, bo nosisz w sobie bliźniaczki :)

Powiem Wam co dzisiaj dowiedziałam się ciekawego na szkole rodzenia, może którejś z Was się przyda :) U nas podobno nie pozwalają leżeć po porodzie w majtkach w ogóle, ale warto sobie kupić jak się będzie chciało wstać i przejść. I nie polecają tych majtek siateczkowych, tylko bawełniane ale też takie jednorazowe. Muszę takich poszukać.

Zobacz załącznik 858003Zobacz załącznik 858004
Fajna bryka jakiej firmy? A czemu siateczkowe majty są zle? Myślałam ze nie ma bardziej przewiewnych jak takie

O widzę że jestem pierwsza dziś nie mogę zasnąć w nocy a potem budzę się koło 5.00 co jest?

Najlepiej kupić adapter kupiłam już dawno temu i jest super używam i jako pasażer i jako kierowca. Kosztuje 140 zł insafe się nazywa. A jak dolna część dacie za siebie to przecież sam górny pas przy wypadku was nie utrzymuje tylko potrzebny jest też zaczep na dole. Można też wypożyczyć adapter.

@KatiNails ja też mam nisko brzuch i tak samo miałam w pierwszej ciąży także się nie przejmuj może taka twoja uroda? Czy w pierwszej ciąży miałaś wysoko?
W pierwszej ciąży był wysoko.
I uczucie że dziecko zaraz mi z pęcherzem wypadnie w ostatnich tygodniach ciąży, a nie od ledwo połowy ciąży. Mała jest bardzo nisko położona

Ja też mam nisko brzuch od samego początku.. ale może taka nasza uroda i nie ma się czym martwić ?
W pierwszej ciąży nie miałam tak nisko. Miałam wysoko.
I uczucie że mi dziecko zaraz z pęcherzem wypadnie dopiero w ostatnich tygodniach ciąży, a nie ledwo od połowy ciąży. Maja jest bardzo nisko ułożona.

Hejka ja dziś wizyta u endokrynologa zobaczymy czy tsh w normie bo ostatnio kontrolowalam co 2 tyg i było na 1.5 wiec ok ale przed 3 tyg skoczylo i cholera wie czy od jodu z witamin czy dawka która mi zwiększył była za mała??dziś się okaze.
Dziś pierwszy raz nie miałam ciał ketonowych rano w moczu tylko ciekawe jaki cukier na czczo mi wyjdzie bo ostatnio to ciągle 92-95 czyli za dużo muszę pokombinować z jedzeniem na noc jem przed 22 jogurt naturalny i jeszcze cukier wysoki buuu ale to tak naprawdę 3 poranek jak stosuje ta dietę może uda mi się to ujazmic miłego dzionka kobietki u mnie dziś pochmurno zimno i brzydko brrr

A jak Wasze libido? U mnie od paru tygodni bliskie zeru, jak nigdy :D i moj facet tez w zaden sposob mnie nie zachęca, jeszcze jak brzuch byl niewidoczny to nie mielismy z tym problemu a teraz jest jakos inaczej
Moje leży i kwiczy... A co najgorsze, wtedy kiedy mój K wraca do domu, w tygodniu, jak go nie ma, to piszczy. I jak to ogarnąć, hehe, trzeba czekolady się nawpierniczać, szparagów..o! szparagów w czekoladzie, a potem "kruszynka" wskoczy na mojego chudzielca (przecież ja go połamię).
A tak serio, leży i kwiczy.... brzch mnie przeszkadza, zadyszka mnie przeszkadza, krępel mnie przeszkadza (boli ostatnio), siku mi sięco chwila chce i jak tu człowiek ma myśleć o romantyzmie.

Mój mąż pracuje w delegacji i w sumie w weekendy jest w domu. Też ostatnio mieliśmy gorszy czas co mnie dobijało bo powinniśmy się zbliżyć do siebie czekając na syna a tu wiało chłodem wręcz lodem. U nas jeszcze jest ten minus że nie mamy za bardzo czasu żeby pogadać o takich rzeczach, wyjaśnić coś. Weekend szybko leci. A w tygodniu przez telefon nie lubię o takich sprawach rozmawiać. W końcu siadłam na niego którejś soboty, powiedziałam co mnie boli. Myślę , że facet po swojemu przeżywa też naszą ciążę. My to jak nam coś leży na wątrobie to się wyżalimy wypłaczemy. A przez hormony też pewnie widzimy rzeczywistość inaczej. Jedno z drugim plus brak czasu i związek się rozjeżdża..
Cieszę się w takim razie że rozwiazaliscie wasze sprawy i jest dobrze :) mój nie pracuje w delegacji. Wyjeżdża bo tak uważa za stosowne. u nas to równia pochyla.juz nie raz w tej ciąży usłyszałam że przestałam być dla niego najbliższa osoba i życiową partnerka. Bolą takie słowa zwłaszcza jak się oczekuje trzeciego wspólnego dziecka.
U mnie noc pełna hałasów. Zawsze się śmieje że przez bliskość wojska w razie wojny uratują mnie jako pierwszą :) dzieciaki już powstawały. Zapowiada się deszczowy piątek

reklama

Zobacz załącznik 858003Zobacz załącznik 858004

Fajny wozeczek :)

Do góry