reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny trafiłam dzisiaj w sieci na nową serię do mycia i pielęgnacji AA tym razem dla dzieciaczków. Uwielbiam ich kosmetyki i te z serii I love you baby mają fajne składy zeszta oceniała je srokao. Są w rosmanie i mają przystępna cene. Już chyba wiem co wybiorę dla synka:)

reklama
A pod spód też coś kładziesz ? To muszę dokupoić kolejny komplecik w takim razie. Bo miałam zamiar dawac kocyk w zależnosci od pogody, raz cieńszy , raz grubszy , czasem tylko pieluszkę , ale podusia w sumie się przyda , a na początek to chyba na całą długość ciałka można podłożyć nie ?:)
Pod spodem bede miec pewnie kocyk lub przescieradelko ;) jak bedzie goraco poloze ten kocyk minky,bawelna do gory,ten ktory wam pokazywalam i przykryje czyms lzejszym ;)

Dziewczyny mam pytanie w związku z becikowym i Kosiniakowym.
Jeśli urodzę np. w połowie lipca to od kiedy dostaje ten tysiąc Kosiniakowego ? Od sierpnia ? Bo o becikowe chyba muszę zgłosić się zaraz po porodzie tak ?

Super, da się wyczuć , że w końcu jesteś szczęśliwa :*** aż miło się "patrzy" na Twoje zadowolenie :) pilnuj się z hormonami i będzie super :) jak już wybierzecie wózek to pochwal się koniecznie :)
Ja chcę kupić używany wózek tak max 900-1000zł ale tyle piałyście tu o tych bebetto, że się napaliłam na bebetto torino i chciałam go wymacać. Mój powiedział, że jak będzie dobra cena to kupimy nowy ale sama nie wiem czy warto. Przy pierwszym synu mieliśmy nowy wózek za 1800zł 3 w 1 a po roku sprzedaliśmy go za 600zł.

Anula88, właśnie jem chałkę z masłem (miód sobie darowałam;)) do kawusi.

Monika, trzymaj się na tej diecie cukrzycowej. Ja mam wizytę u diabetologa dopiero za tydzień ale od zeszłego czwartku pilnuje się a przynajmniej próbuję z dietą. Ja miałam tylko cukier na czczo lekko podwyższony i mam taką nadzieję, że może jednak nie mam tej cukrzycy. Mój gin mówił, że zrobi mi jakieś badanie na ten cukier że może żelazo powoduje, że cukier się źle metabolizuje nie wiem nie znam się, pójdę niech specjalista oceni.
U mnie też coś o zelazie mówiła a mój organizm nie chce go wchłaniac tak mamo malego nie stety może to też przyczyna tej cukrzycy ??Ja czekałam 13 dni do diabetologa i też stosowałam swoją dietę jednak za mało jadłam one mi tam ustalily ile WW-wymienników weglowodanowych muszę zjeść w ciągu dnia i tego się trzymam mam 22 WW jem co 2.5 godz.i 4 razy badam cukier na czczo i po godz od posiłku wpisali mi normę do 140 ana czczo 70-90 najgorzej jest z tym porannym bo mam na granicy ale dopiero od środy stosuje te wytyczne i mam nadzieję że się unormuje to samo ciała ketonowe rano mam a przed kolacja było wczoraj ok (wypłukuja się jak się pije )a przez noc rano znowu mam czysty cyrk.One tam Cie zważa oblicza BMI i wg tego ustala te WW bo jak ich za mało to wtedy pojawiają się ciała ketonowe -organizm głodny i spala tłuszcz zamiast cukrów a to nie dobrze.Oj dużo się tam dowiedziałam i jestem spokojniejsza ale dieta mnie nie bawi bo uwielbiam słodkie-nie jestem duża ale kocham głupoty jescnajgorszy był 1 tydzień jak sama dobie dietę ustalilam miałam takie nerwy że po prostu syn i mąż z km ode mnie hii bo bym pozabijala ;)teraz po tym co jem jest lepiej nie czuje głodu tylko .....słodkiego brak
A co do wyników Ja tez nie mam jakis wielkich na czczo :95 po godz 151 a po 2 godz 121 i najgorzej wariuje mi cukier na czczo buuu wczoraj 93 a dziś 90 modlę się żeby niebyt wyższy bo mi dowali na noc insuline

Ja chcę kupić używany wózek tak max 900-1000zł ale tyle piałyście tu o tych bebetto, że się napaliłam na bebetto torino i chciałam go wymacać. Mój powiedział, że jak będzie dobra cena to kupimy nowy ale sama nie wiem czy warto. Przy pierwszym synu mieliśmy nowy wózek za 1800zł 3 w 1 a po roku sprzedaliśmy go za 600zł.
To rzeczywiście za drobną sumę sprzedaliście. Teraz z tego co widzę to nowe wózki 1500 a używane 1200 dlatego wolimy dołożyć 300 zł k kupić nowy taki jak nam się podoba :) tym bardziej , że nigdzie nie widziałam bebetto vulcano w różu żeby któraś mama miała na sprzedaż :)

U mnie też coś o zelazie mówiła a mój organizm nie chce go wchłaniac tak mamo malego nie stety może to też przyczyna tej cukrzycy ??Ja czekałam 13 dni do diabetologa i też stosowałam swoją dietę jednak za mało jadłam one mi tam ustalily ile WW-wymienników weglowodanowych muszę zjeść w ciągu dnia i tego się trzymam mam 22 WW jem co 2.5 godz.i 4 razy badam cukier na czczo i po godz od posiłku wpisali mi normę do 140 ana czczo 70-90 najgorzej jest z tym porannym bo mam na granicy ale dopiero od środy stosuje te wytyczne i mam nadzieję że się unormuje to samo ciała ketonowe rano mam a przed kolacja było wczoraj ok (wypłukuja się jak się pije )a przez noc rano znowu mam czysty cyrk.One tam Cie zważa oblicza BMI i wg tego ustala te WW bo jak ich za mało to wtedy pojawiają się ciała ketonowe -organizm głodny i spala tłuszcz zamiast cukrów a to nie dobrze.Oj dużo się tam dowiedziałam i jestem spokojniejsza ale dieta mnie nie bawi bo uwielbiam słodkie-nie jestem duża ale kocham głupoty jescnajgorszy był 1 tydzień jak sama dobie dietę ustalilam miałam takie nerwy że po prostu syn i mąż z km ode mnie hii bo bym pozabijala ;)teraz po tym co jem jest lepiej nie czuje głodu tylko .....słodkiego brak
Mnie do slodkiego nie ciagnie jakos ;) tak jak przed ciaza musialam miec slodkie itd tak teraz nie musze i dobrze mi z tym ;)

A co do wyników Ja tez nie mam jakis wielkich na czczo :95 po godz 151 a po 2 godz 121 i najgorzej wariuje mi cukier na czczo buuu wczoraj 93 a dziś 90 modlę się żeby niebyt wyższy bo mi dowali na noc insuline
Dobrze że już sobie ustaliłaś i mniej więcej wiesz co ile jeść, masz glukometr i jesteś pod kontrolą. Kiedy masz drugą wizytę?

reklama
Do góry