reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja nie biorę teraz luteiny ;) brałam wcześniej ze względu na krwiaki w macicy . Teraz biorę tylko nospe i magnez pomimo tego że nie czuje żadnych twardnien .
Najlepsze lekarstwo na skracająca się szyjkę to podobno leżenie, zobaczymy na wizycie :)

I tak biedna kompletnie nic nie możesz robić ? A jak z kąpielą ? Z chodzeniem na siku itp ? Współczuję Wam leżącym :(

reklama
3 cm to też wcale nie mało :)
3.7cm miałam w 20 tygodniu. I tak mi urosła do prawie 5 :) a to ma jakieś znaczenie później przy porodzie ? Że im dłuższa tym dłużej się w ciąży chodzi lub dłużej się rodzi ? Czy to nic nie znaczy , ta długość ? :)
Urosła szyjka ? A mierzona była przez tego samego lekarza i na tym samym sprzęcie ? Ja raz zapytałam lekarza czy moze się szyjka wydłużyć to mnie wyśmiał :/ bo też słyszałam takie historie ze się komuś wydłużyła a on mówił że to nie możliwe , błąd pomiaru

I tak biedna kompletnie nic nie możesz robić ? A jak z kąpielą ? Z chodzeniem na siku itp ? Współczuję Wam leżącym :(
Nie no mogę wstawać normalnie .. nawet posiłki jem przy stole , dziś byłam u położnej w ośrodku zdrowia .. czasem jak mnie dupa boli od leżenia to pochodzę po domu . Ja też nie miałam ostatnio krótkiej szyjki bo 3cm. Tylko chodzi o to że się skróciła i muszę uważać bo nie wiadomo w jakim tempie się skraca ale jeśli będzie nadal 3cm to coś więcej będę wstawać :)

3 cm to też wcale nie mało :)
3.7cm miałam w 20 tygodniu. I tak mi urosła do prawie 5 :) a to ma jakieś znaczenie później przy porodzie ? Że im dłuższa tym dłużej się w ciąży chodzi lub dłużej się rodzi ? Czy to nic nie znaczy , ta długość ? :)

Wydaje mi się że wydłużyć się nie może i to normalne że będzie coraz krótsza bo będzie się skracać w miarę zbliżającego się porodu.Pewnie bardziej kwestia jak szybko się skraca i czy jest miękka czy twarda czy się rozwiera.
Lekarz mi mówił że mam bardzo nisko brzuch ale tak samo miałam w pierwszej ciąży więc się nie przejmuje:)

Właśnie w Rossmanie zostałam wywołana bez kolejki ale miło:)

Urosła szyjka ? A mierzona była przez tego samego lekarza i na tym samym sprzęcie ? Ja raz zapytałam lekarza czy moze się szyjka wydłużyć to mnie wyśmiał :/ bo też słyszałam takie historie ze się komuś wydłużyła a on mówił że to nie możliwe , błąd pomiaru
Tak ? No nie, mierzona mialam przez dwóch lekarzy. Pierwszy raz (przez brzuch-dziwne, że tak się da) przez tego mojego byłego lekarza i wtedy powiedział , że 37mm a drugi raz na 3 prenatalnym i Pani doktor powiedziała , że 47mm. A mi się wydaje , że może urosnąć bo jak się skraca, dostanie kobieta leki i troszkę znowu rośnie o kilka mm.

Nie no mogę wstawać normalnie .. nawet posiłki jem przy stole , dziś byłam u położnej w ośrodku zdrowia .. czasem jak mnie dupa boli od leżenia to pochodzę po domu . Ja też nie miałam ostatnio krótkiej szyjki bo 3cm. Tylko chodzi o to że się skróciła i muszę uważać bo nie wiadomo w jakim tempie się skraca ale jeśli będzie nadal 3cm to coś więcej będę wstawać :)
AA to dobrze, że chociaż trochę możesz się ruszać :) trzymam kciuki za Twoją szyjkę :* niech się trzyma jak najdłużej :)

Dziewczyny z cukrzyca jaka macie normę( od lekarza )cukru po godz ???bo mi wpisała 140 i tego mam pilnować a i jeszcze te ciała ketonowe badam 2x dziennie.Więc troszku muszę się organizować żeby to wszystko miało ręce i nogi
Ja mam do 120, także wiesz, co lekarz to inna historyja. I to ma być mierzone od godziny do 2 po posiłku.

Ja pierdziele.. ta Twoja siostra to jakas psychiczna jest.. :eek: zeby klocic sie o imie.. masakra.. :eek:
Moja mama mi powiedziała, całkiem serio, że mam jednej dziewczynce nie dawać na imię Ania, bo Anie są nienormalne, głupie i puste... Ale moja mama to się może w dupkę pocałować i tyle :D
Będzie Marta i Ania i to raczej na 90% bo mojemu K może się coś odwiedzieć.

Wydaje mi się że wydłużyć się nie może i to normalne że będzie coraz krótsza bo będzie się skracać w miarę zbliżającego się porodu.Pewnie bardziej kwestia jak szybko się skraca i czy jest miękka czy twarda czy się rozwiera.
Lekarz mi mówił że mam bardzo nisko brzuch ale tak samo miałam w pierwszej ciąży więc się nie przejmuje:)

Właśnie w Rossmanie zostałam wywołana bez kolejki ale miło:)

Ja zawsze mam długa i twarda, zamknięta.
Brzuch też mam nisko, wszyscy mi to mówią a poprzedni lekarz ciągle mówił , że łożysko (chyba łożysko,. Jeśli dobrze pamiętam) mam bardzo nisko.. i nic więcej na ten temat nie słyszałam. Będę miała USG u nowego lekarza za niedługo to spytam czy jest wszytko dobrze :)
Mnie też kiedyś Pani zawołała bez kolejki :D i to była jedyna tego typu sytuacja w ciągu 7miesiecy :sorry2:

reklama
Tak ? No nie, mierzona mialam przez dwóch lekarzy. Pierwszy raz (przez brzuch-dziwne, że tak się da) przez tego mojego byłego lekarza i wtedy powiedział , że 37mm a drugi raz na 3 prenatalnym i Pani doktor powiedziała , że 47mm. A mi się wydaje , że może urosnąć bo jak się skraca, dostanie kobieta leki i troszkę znowu rośnie o kilka mm.
Hmm przez brzuch? Kurde a mi mierzą dopochwowo bo lekarz mówił że przez brzuch to nie miarodajne ale nie wiem nie znam się na tym. Mówił że teraz będzie mierzył dopochwowo USG na każdej wizycie żeby to monitorować. Natomiast na fotelu sprawdza czy twarda i czy jest rozwarcie jakieś.
Wczoraj mi pokazywał ta szyjkę na USG ale ja to nie wiem jak oni tam cokolwiek widzą i jeszcze są w stanie zmierzyć hahaha dla mnie to coś na ekranie i jedyne co widziałam to głowa Olka a nie jakieś szyjki :p

Do góry