reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dobrze że już sobie ustaliłaś i mniej więcej wiesz co ile jeść, masz glukometr i jesteś pod kontrolą. Kiedy masz drugą wizytę?
Zapisała na 29.05 na tel mam dzwonić z wynikami co sobie zapisuje w takim zeszyciku jak będą ok to wizyta dopiero 6.06 a jakby coś się działo mam dzwonić szybciej.czekam do przyszłej środy jak z tym porannym cukrem będzie czy się unormuje poniżej 90 bo jak nie to do niej zadzwonie.

Wam tez jest tak goraco mimo ze na dworze chlodno? Bo mi stale jest goraco.. teraz nawet tesciowa napalila w piecu bo im zimno na dole ,a ja mam wszedzie okna pootwierane bo bym sie udusila tak mi cieplo jest..

Nie nie miałam ale Pani disbetolog po wielkości moich dzieci stwierdziła że na pewno miałam chociaż wyniki były dużo poniżej normy na czczo i po 2 godz były ok cholera wie czy miałam czy nie
Moje dzieci ważyły 3800 i 3500 obaj w 38tc także takie normalne. Może to dobrze, że zaostrzyli teraz te normy dla kobiet w ciąży.
Wam tez jest tak goraco mimo ze na dworze chlodno? Bo mi stale jest goraco.. teraz nawet tesciowa napalila w piecu bo im zimno na dole ,a ja mam wszedzie okna pootwierane bo bym sie udusila tak mi cieplo jest..
Mi też jest ciągle gorąco. W nocy śpię tylko w koszulce na ramiączkach i w gaciach bez ukrywania gdzie zawsze jestem ukryta po samą szyję. W dzień też tylko sukienka i gacie bo mi gorąco nawet jak dziś zrobiło się chłodniej i jest 16st.

Mi się też głupoty snily dziś ze 2 koty gryzly jednego i ja zaczęłam to ratować i dusilsm te 2 rękami ?!. Byłem chce ile poza domem i stwierdzam że muszę zabierać ze sobą już nie tylko picie ale i jedzenie bo chyba mi cukier szybko spada i aż się trzęsą z głodu przyszłam do domu i zjadłam wszystko co było możliwe. Jeżeli chodzi o wózki to z moich oberwacji wynika że wsklepach jest kilka słówek drożej niż np. Na allegro ja chodziłem do sklepu podotykac pomagać a potem na allegro zamówiłam. Zamówiłam dodatkowo adaptery do Maxi cosi z innej aukcji ale od tego samego sprzedawcy i w paczce Pan zwrócił mi pieniądze za przesyłkę za adaptery. Uczciwy sprzedawca idę na Silke...pokrecic rowerkiem.

Moje dzieci ważyły 3800 i 3500 obaj w 38tc także takie normalne. Może to dobrze, że zaostrzyli teraz te normy dla kobiet w ciąży.

Mi też jest ciągle gorąco. W nocy śpię tylko w koszulce na ramiączkach i w gaciach bez ukrywania gdzie zawsze jestem ukryta po samą szyję. W dzień też tylko sukienka i gacie bo mi gorąco nawet jak dziś zrobiło się chłodniej i jest 16st.
Jestem tak wkurzona na ta babe bo musialam pozamykac okna, strasznie leje u mnie ;) i burza jest.. i sie gotuje normalnie.. nie mam czym oddychac:mad:

Jestem tak wkurzona na ta babe bo musialam pozamykac okna, strasznie leje u mnie ;) i burza jest.. i sie gotuje normalnie.. nie mam czym oddychac:mad:
Ty to masz przeboje z tesciowa :D ja tam sie ciesze, ze moja tak rzadko widuje. Od czasu ciazy chyba 4 razy ja widzialam, w tym raz próbowała mi narzucic jakie imie mam dac dziecku

A czemu zamykalas okna ? U mnie jak się rozlało to specjalnie otwierałam dzisiaj żeby się powietrze zmieniło :D moi rodzice też nie raz palą ale wtedy albo otwieram okno albo zakręcam grzejniki u siebie ( na szczęście mam tą możliwość :) )
Mi jest dziś zimno , stopy mam cały dzień lodowate i zastanawiam się czy nie poprosić o zapalenie :D

reklama
To ja nie wiem o co mu chodziło. Przecież w tych tygodniach wiadome , że kobieta lata sikać co chwilę.. spytam go na następnej wizycie. Na tej byłam za bardzo zestresowana .. ja czasem prześpię całą noc i obudzę się o 6 na siku, a czasem wstaje trzy razy.

Ja ostatnio znów w nocy wstaję na siku chyba co godzinę. A już było fajnie że raz tylko wstawałam.. coraz ciężej mi się zbierać z łóżka, najwygodniej z pozycji na boku..

Do góry