W poprzednich ciążach chyba nie miałaś cukrzycy z tego co pamiętam tak?Dobrze że już sobie ustaliłaś i mniej więcej wiesz co ile jeść, masz glukometr i jesteś pod kontrolą. Kiedy masz drugą wizytę?
reklama
Zapisała na 29.05 na tel mam dzwonić z wynikami co sobie zapisuje w takim zeszyciku jak będą ok to wizyta dopiero 6.06 a jakby coś się działo mam dzwonić szybciej.czekam do przyszłej środy jak z tym porannym cukrem będzie czy się unormuje poniżej 90 bo jak nie to do niej zadzwonie.Dobrze że już sobie ustaliłaś i mniej więcej wiesz co ile jeść, masz glukometr i jesteś pod kontrolą. Kiedy masz drugą wizytę?
Nie nie miałam ale Pani disbetolog po wielkości moich dzieci stwierdziła że na pewno miałam chociaż wyniki były dużo poniżej normy na czczo i po 2 godz były ok cholera wie czy miałam czy nieW poprzednich ciążach chyba nie miałaś cukrzycy z tego co pamiętam tak?
E
Ewka34
Gość
Wam tez jest tak goraco mimo ze na dworze chlodno? Bo mi stale jest goraco.. teraz nawet tesciowa napalila w piecu bo im zimno na dole ,a ja mam wszedzie okna pootwierane bo bym sie udusila tak mi cieplo jest..
Moje dzieci ważyły 3800 i 3500 obaj w 38tc także takie normalne. Może to dobrze, że zaostrzyli teraz te normy dla kobiet w ciąży.Nie nie miałam ale Pani disbetolog po wielkości moich dzieci stwierdziła że na pewno miałam chociaż wyniki były dużo poniżej normy na czczo i po 2 godz były ok cholera wie czy miałam czy nie
Mi też jest ciągle gorąco. W nocy śpię tylko w koszulce na ramiączkach i w gaciach bez ukrywania gdzie zawsze jestem ukryta po samą szyję. W dzień też tylko sukienka i gacie bo mi gorąco nawet jak dziś zrobiło się chłodniej i jest 16st.Wam tez jest tak goraco mimo ze na dworze chlodno? Bo mi stale jest goraco.. teraz nawet tesciowa napalila w piecu bo im zimno na dole ,a ja mam wszedzie okna pootwierane bo bym sie udusila tak mi cieplo jest..
Iga0071
Fanka BB :)
Mi się też głupoty snily dziś ze 2 koty gryzly jednego i ja zaczęłam to ratować i dusilsm te 2 rękami ?!. Byłem chce ile poza domem i stwierdzam że muszę zabierać ze sobą już nie tylko picie ale i jedzenie bo chyba mi cukier szybko spada i aż się trzęsą z głodu przyszłam do domu i zjadłam wszystko co było możliwe. Jeżeli chodzi o wózki to z moich oberwacji wynika że wsklepach jest kilka słówek drożej niż np. Na allegro ja chodziłem do sklepu podotykac pomagać a potem na allegro zamówiłam. Zamówiłam dodatkowo adaptery do Maxi cosi z innej aukcji ale od tego samego sprzedawcy i w paczce Pan zwrócił mi pieniądze za przesyłkę za adaptery. Uczciwy sprzedawca idę na Silke...pokrecic rowerkiem.
E
Ewka34
Gość
Jestem tak wkurzona na ta babe bo musialam pozamykac okna, strasznie leje u mnieMoje dzieci ważyły 3800 i 3500 obaj w 38tc także takie normalne. Może to dobrze, że zaostrzyli teraz te normy dla kobiet w ciąży.
Mi też jest ciągle gorąco. W nocy śpię tylko w koszulce na ramiączkach i w gaciach bez ukrywania gdzie zawsze jestem ukryta po samą szyję. W dzień też tylko sukienka i gacie bo mi gorąco nawet jak dziś zrobiło się chłodniej i jest 16st.
GorzkaPomarańcza
Ty to masz przeboje z tesciowaJestem tak wkurzona na ta babe bo musialam pozamykac okna, strasznie leje u mniei burza jest.. i sie gotuje normalnie.. nie mam czym oddychac
![]()
karkula309
A czemu zamykalas okna ? U mnie jak się rozlało to specjalnie otwierałam dzisiaj żeby się powietrze zmieniłoJestem tak wkurzona na ta babe bo musialam pozamykac okna, strasznie leje u mniei burza jest.. i sie gotuje normalnie.. nie mam czym oddychac
![]()
Mi jest dziś zimno , stopy mam cały dzień lodowate i zastanawiam się czy nie poprosić o zapalenie
reklama
Bajunia
To ja nie wiem o co mu chodziło. Przecież w tych tygodniach wiadome , że kobieta lata sikać co chwilę.. spytam go na następnej wizycie. Na tej byłam za bardzo zestresowana .. ja czasem prześpię całą noc i obudzę się o 6 na siku, a czasem wstaje trzy razy.
Ja ostatnio znów w nocy wstaję na siku chyba co godzinę. A już było fajnie że raz tylko wstawałam.. coraz ciężej mi się zbierać z łóżka, najwygodniej z pozycji na boku..