reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
ehh taka okropna pogoda, że nawet nie chce się nigdzie wyjść, zebrałam się i poszłam do kiosku bo paczki mi przyszły :D jedna z perfumami dla męża, a druga z filcem, bo chcę takie literki uszyć z imieniem maleństwa na łóżeczko :D jeśli chodzi o nocne spacery do wc to na szczęście tylko raz wstaję :D a co najgorsze...jak kichnę to ostatnio za każdym razem popuszczam masakra, nigdy tak nie miałam :p
pokoj-dziecka-rozne-duze-literki-z-filcu-franek-nr876317.htm

Ja ostatnio znów w nocy wstaję na siku chyba co godzinę. A już było fajnie że raz tylko wstawałam.. coraz ciężej mi się zbierać z łóżka, najwygodniej z pozycji na boku..
Mam to samo jeszcze teraz muszę dużo pic (chociaż mi die nie chce)i wstaje ledwo w nocy z łóżka taki mam pęcherz pełny i tak parę razy pachwina mnie boli coraz mocnej ledwo się przekracam stwierdzam że jak byłam młodsza to nic mi nie dolegalo w ciąży a teraz to ....jak emerytka mecze sie to mi duszno to nie wygodnie itp

Ja jak stosowałam luteinę to moja ginekolog mówiła że ta pod język gorzej się wchłania i mi nie chciała przepisać dlatego. Ale ja przynajmniej jak brałam dopochwowo to nie miałam infekcji [emoji14]
Mój też to samo mówił o luteinie[emoji4] i też nie miałam żadnej infekcji
3 cm to też wcale nie mało :)
3.7cm miałam w 20 tygodniu. I tak mi urosła do prawie 5 :) a to ma jakieś znaczenie później przy porodzie ? Że im dłuższa tym dłużej się w ciąży chodzi lub dłużej się rodzi ? Czy to nic nie znaczy , ta długość ? :)
Szyjka nie może się wydłużyć. Tak, jak napisała @karkula309, był to pewnie błąd pomiaru. Na szyjkę nie ma żadnych leków. Luteine się bierze, bo tu chodzi o poziom progesteronu.
Anula88, właśnie jem chałkę z masłem (miód sobie darowałam;)) do kawusi.

Monika, trzymaj się na tej diecie cukrzycowej. Ja mam wizytę u diabetologa dopiero za tydzień ale od zeszłego czwartku pilnuje się a przynajmniej próbuję z dietą. Ja miałam tylko cukier na czczo lekko podwyższony i mam taką nadzieję, że może jednak nie mam tej cukrzycy. Mój gin mówił, że zrobi mi jakieś badanie na ten cukier że może żelazo powoduje, że cukier się źle metabolizuje nie wiem nie znam się, pójdę niech specjalista oceni.
Uduszę was dzisiaj za tą chałkę[emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji852][emoji852]
Dziewczyny trafiłam dzisiaj w sieci na nową serię do mycia i pielęgnacji AA tym razem dla dzieciaczków. Uwielbiam ich kosmetyki i te z serii I love you baby mają fajne składy zeszta oceniała je srokao. Są w rosmanie i mają przystępna cene. Już chyba wiem co wybiorę dla synka:)
Ooo widzisz[emoji16]czytałam o nich u srokao[emoji16]zaraz zerknę po ile są w rossmanie[emoji4]

Już kolejna osoba ma infekcje po luteinie widzę. Pomaga a zarazem szkodzi .. bo bierzesz dopochwowo tak ? A pod język nie może Ci przepisać ? To nie jest taka sama luteina ?

Słabiej podobno sie wchłania, przez ten czas co brałam dopochwowo troszeczkę pomogła, teraz mam przepisany antybiotyk i mam luteiny nie brac, kolejna wizyta za tydzień to będziemy myśleć co dalej :)

Ja ostatnio znów w nocy wstaję na siku chyba co godzinę. A już było fajnie że raz tylko wstawałam.. coraz ciężej mi się zbierać z łóżka, najwygodniej z pozycji na boku..
I teraz już chyba tak będzie z tym sikaniem :( w nocy ogólnie ciężko żeby wstać bo by się spało a jednak potrzeba żeby iść :D

ehh taka okropna pogoda, że nawet nie chce się nigdzie wyjść, zebrałam się i poszłam do kiosku bo paczki mi przyszły :D jedna z perfumami dla męża, a druga z filcem, bo chcę takie literki uszyć z imieniem maleństwa na łóżeczko :D jeśli chodzi o nocne spacery do wc to na szczęście tylko raz wstaję :D a co najgorsze...jak kichnę to ostatnio za każdym razem popuszczam masakra, nigdy tak nie miałam :p
pokoj-dziecka-rozne-duze-literki-z-filcu-franek-nr876317.htm
Zacznij ćwiczyć mięśnie kegla albo zakładaj wkładki :D
A ja kombinuje jak tu zamówić znowu te pudełka do komody .. bo 4 zestawy okazało się za mało.. przyda się jeszcze z 5 :/
Bo w zestawie są trzy malutkie pudełeczka w które jedynie zmieszczę skarpetki ://
A na allegro zestaw 28 zł , szkoda , że nie ma Ikei u mnie w mieście :(:(:(

Dziewczyny dzisiaj jest równe 3 mce do terminu porodu. Suwaczek mówi , że jutro kończy się 27 tydzień. Ja się czuję jak obeliks. "W talii" mam 104/105 cm to już nie talia osy tylko bąka ☺
Jak u Was z wymiarami brzusia? Bo mi wszyscy mówią , że oj duży ten chłopak będzie. Sama też widzę że z córką miałam malutki brzuszek prawie do końca. A teraz już czuję się jak gruba berta a tu jeszcze 3 mce. Póki co przybyło mnie 5 i pół kilo i chyba wszystko w brzuch poszło, no może to pół kilo w cyce ☺
20180517_163250.jpg

Załączniki

• 20180517_163250.jpg
    20180517_163250.jpg
    780,1 KB · Wyświetleń: 379
reklama
Ty to masz przeboje z tesciowa :D ja tam sie ciesze, ze moja tak rzadko widuje. Od czasu ciazy chyba 4 razy ja widzialam, w tym raz próbowała mi narzucic jakie imie mam dac dziecku
Ani mi nie mow.. teraz przyszla mi mowic ze garaz zalewa.. nosz kurde co ja mam isc w ciazy kopac rowa przed garazem zeby woda nie leciala????? Jprd.. :/ to jej powiedzialam "no i co ja ci poradze.. zalewa to zalewa.. " w koncu kanal tam jest ,bo do naprawy auta,to do kanalu woda wleci..

Do góry