reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja jak stosowałam luteinę to moja ginekolog mówiła że ta pod język gorzej się wchłania i mi nie chciała przepisać dlatego. Ale ja przynajmniej jak brałam dopochwowo to nie miałam infekcji [emoji14]
No u Ciebie to na pierwszym miejscu , żeby się dobrze wchłaniała bo Ci się szyjka skraca :( ja mam szyjkę prawie 5 cm więc nie mam aż takiego problemu. Jedynie muszę brać żeby brzuch byk miękki i żeby dotrzymać chociaż do 37 TC. Więc chyba taka pod język wystarczy mam nadzieję.
A co bierzesz prócz luteiny jeszcze na tą szyjkę ?

reklama
Mam organizer w koszyku na allegro. Myslisz, ze bedzie przydatny? Po weekendzie chyba bede zamawiac jak kazda rzecz sobie przemysle ;)

Ja miałam koszyczek na komodzie przy łóżeczku w którym miałam wszystko do przewijania i kąpieli , pieluszki i kosmetyki. Teraz też tak będę mieć.

Ja pierdziele.. ta Twoja siostra to jakas psychiczna jest.. :eek: zeby klocic sie o imie.. masakra.. :eek:
Już miałam odpuścić bo imion jest dużo ślicznych. Ale z drugiej strony dlaczego..
Marzyłam o córeczce o tym imieniu od lat , skoro się udało to nie rozumiem problemu..
No mniejsza z tym. Głupie zachowanie i tyle..

Oo matko ja w nocy wstaje co 3 godziny na siku. Czyli jak idę spać o 22 to z 4 rrazy wstaje, a czasami mam tak że ledwo się położę i po 10 minutach mam parcie na pecherz i idę znowu.
To ja nie wiem o co mu chodziło. Przecież w tych tygodniach wiadome , że kobieta lata sikać co chwilę.. spytam go na następnej wizycie. Na tej byłam za bardzo zestresowana .. ja czasem prześpię całą noc i obudzę się o 6 na siku, a czasem wstaje trzy razy.

No u Ciebie to na pierwszym miejscu , żeby się dobrze wchłaniała bo Ci się szyjka skraca :( ja mam szyjkę prawie 5 cm więc nie mam aż takiego problemu. Jedynie muszę brać żeby brzuch byk miękki i żeby dotrzymać chociaż do 37 TC. Więc chyba taka pod język wystarczy mam nadzieję.

5 cm :O a ja wczoraj się cieszyłam że mam 3 hahaha o głupia ja:) skurczy nie mam, lekarz mówi że jest ok więc chyba nie mam się czym martwic.

Ja nie biorę teraz luteiny ;) brałam wcześniej ze względu na krwiaki w macicy . Teraz biorę tylko nospe i magnez pomimo tego że nie czuje żadnych twardnien .
Najlepsze lekarstwo na skracająca się szyjkę to podobno leżenie, zobaczymy na wizycie :)

reklama
5 cm :O a ja wczoraj się cieszyłam że mam 3 hahaha o głupia ja:) skurczy nie mam, lekarz mówi że jest ok więc chyba nie mam się czym martwic.
3 cm to też wcale nie mało :)
3.7cm miałam w 20 tygodniu. I tak mi urosła do prawie 5 :) a to ma jakieś znaczenie później przy porodzie ? Że im dłuższa tym dłużej się w ciąży chodzi lub dłużej się rodzi ? Czy to nic nie znaczy , ta długość ? :)

Do góry