reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej dziewczynki troszku mnie nie było ale po prostu brak czasu (remont,działka itd itp)
Jestem po wizycie u diabetologa (wtorek)zleciła dietę dała glukometr i do dzieła najgorzej że słodkiego nie można buuuu no i trzeba pilnować tych por posiłków ale cóż czego nie robi się dla maluszka
Dała mi Tardyferon 1x1 bo hemo 11.3 i zleciła pakiet badań m.in witam D3 Fe tarczycowe (leczenie sie)i jeszcze wiele innych bo stwierdziła że chce mieć u siebie aktualne więc nawet dobrze bo będę u giną i u niej pod stałą kontrola.
Dziewczyny z cukrzyca jaka macie normę( od lekarza )cukru po godz ???bo mi wpisała 140 i tego mam pilnować a i jeszcze te ciała ketonowe badam 2x dziennie.Więc troszku muszę się organizować żeby to wszystko miało ręce i nogi

reklama
Był jakiś konkretny powód porodu tak wcześnie? W liście wyprawkowej napisałam sobie kartę pamięci do telefonu dodatkowo[emoji16][emoji23]Koniecznie ci musi zmienić dawkę euthyroxu[emoji4] ja w lipcu będę mieć zmienianą na "stara", bo za szybko mi spada tsh. A teraz biorę 125.
Dobrze, że nie masz cukrzycy[emoji16]

Z tego co widziałam, to dziewczyna pisała ze podejrzewają ze z powodu infekcji pochwy lub pęcherza.

Ja robię sobie urlop od forum do poniedziałku lub wtorku.. Już mam cały wczorajszy dzień do nadgonienia a dziś też się nie zapowiada żebym miała choć chwilkę wolnego czasu.
Pochwalę się że miło mnie wczoraj zaskoczyli sąsiedzi. Bo u nas jest tradycja że kołacza weselnego się niesie po sąsiadach i w niedziele nieśliśmy i wczoraj jedni sąsiedzi przyszli z prezentem dla nas. Dostaliśmy zestaw lampek do wina i szampana oraz 2 komplety szklanek do whisky - jak dla mnie super bo swojego kompletu jeszcze nie mam :)
Zdam wam relację w przyszłym tygodniu jak poszło :D

Powodzenia na wizytach i badaniach! :):)

Oj ja też chodziłam po sąsiadach z kołaczem. Jakby to wczoraj było.. a tu już 7 lat minie w sierpniu ☺
To życzę Państwu Młodym żeby został Wam w pamięci każdy szczegół z tego wyjątkowego czasu. Cieszcie się tą chwilą i przenieście jej magię na całe Wasze dalsze wspólne życie ☺

Czekamy na zdjęcia ☺ ?

Hejo.. kurcze, mala sie dzis w nocy chyba z kims bila tam w brzuchu.. bo caly mam pokopany.. :) ostatnio jest bardzo zywiolowa ;) do tego boli mnie w krzyzu.. snil mi sie dzis prehistoryczny indyk z kłami i mnie gonil az trafilam do jakiegos gospodarstwa,gdzie stal wielki owlosiony prehistoryczny łoś z ogromnym porozem.. a na koncu jechalam rowerem i wlecialam w ogromna dziure i urodzilam tam.. :surprised:
U mnie tez szaro i zimno.. choc powietrze przyjemne ;) ale nie chce sie nigdzie isc przez taka pogode..
Ale masz sny[emoji16][emoji23]
Na ich stronie też tak pisze jak ty napisałaś [emoji2]

Oh mam zachciankę na chałkę z dżemem i mlekiem
A ja bym zjadła chałkę z kakao[emoji16]
No to super![emoji16]
Zamówiłam pieluszki tetrowe droższe i powiem wam że widać sporą różnicę w porównaniu z tymi z Pepco np [emoji14]
Tak samo zamówiłam droższe flanelowe i to jest jak kocyk milusie i dość grube. Nie wiem czy nie będę tym maluszka przykrywać jak będą upały [emoji33]

No i organizer na łóżeczko :) urzekły mnie te sowy Zobacz załącznik 857759
Śliczne te rzeczy[emoji7]

Mam nadzieję że tak :D mam plan trzymać tam np czyste pieluszki żeby było pod ręką , pojedyncze pampersy by nie chodzić do szafy , waciki do wycierania pupki czy nawet mokre chusteczki :)

Ja kupuję taki bo będzie wisiał pod ręką od razu obok przewijaka na łóżeczku ale te materiałowe są ładniejsze :)
Screenshot_2018-04-11-11-14-52-306_com.opera.browser.png

Załączniki

• Screenshot_2018-04-11-11-14-52-306_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-04-11-11-14-52-306_com.opera.browser.png
    92,7 KB · Wyświetleń: 348
To ja kończę 30 w sobotę i chyba jeszcze nie jest ze mną tak źle. Ale wzięłam sobie do serca nakaz lekarza i na prawdę zaczynam się czuć jak babcia 80-letnia chwilami :D
O jej, 25 tydzień to malusi. A ile wazyl ?
No to widzicie. Dzieci się rodzą w takich wczesnych tygodniach a mój były lekarz by mi dziecka nie ratowal w skończonym 28.. porażka. A najgorsze , że dowiedziałam się ostatnio , ze przechodzi na ordynatora do tego szpitala gdzie ja chce rodzić.. i obawiam się , że trafię na niego podczas porodu..

Mnie chyba ta informacja o szyjce skracającej sie tak rozłożyła, na szczęście jestem po wizycie i szyjka sie ogarnęła, mam na razie odstawić luteinę bo grzybek atakuje. Mała ułożyła sie głową w dół, ciekawe czy tak zostanie [emoji848]
Maluszek straszny, nie podała wagi, ani żadnych szczegółów tylko tyle ze na chwile obecna jest okej, ale może cos dopiero wystąpić po 10dobie.. oby wszystko było dobrze [emoji177]

reklama
Dziękuje ❤️ U mnie w rodzinie tez już jest Lena, kuzynka ma tak na imię. Ale mamy duża rodzine, wiec ciężko jest nie powtórzyć. Nie przy przejmuje się tym w każdym bądź razie ;)
I tak tez chyba zrobimy w tej sypialni. A jeśli chodzi o łóżeczko to kupimy bez funkcji późniejszego łóżka, bo po pierwsze nie wiadomo czy to będzie pasować. To już lepiej kupić chyba później normalne łóżko. A po drugie to mam nadzieje, ze łóżeczko przyda się jeszcze dla kolejnego dziecka, w przyszłości :D
Pewnie , że się nie przejmujcie :)
Jak bym tak miała patrzeć na innych z rodziny to bym nie mogła dać na imię córce Alicja. nigdy wcześniej nie słyszałam , żeby ktoś tak chciał dać dziecku na imię. Od kad jestem z Kamilem , zawsze rozmawialiśmy , że jak będziemy mieć córeczkę to damy jej na imię Alicja po mojej śp.babci , dla mojej mamy to bardzo dużo znaczy bo straciła swoją gdy jeszcze nie miała nawet 18 lat.
Jak się sisotra dowiedziała że jestem w ciąży to aż ja dusiło z nerwów , żebym tylko nie miała córki bo jej imię zabiorę xd.
Nagle daleka kuzynka , że jej imię zabrałam. No ludzie ... Nawet miałam sporą kłótnie z siostrą bo poprzednie dziecko które straciłam , ( nie znaliśmy płci ) mieliśmy nazwać Alicja gdyby okazało się dziewczynką. I też został taki sentyment. Na początku tej ciazy siostra zapowiedziała , że jak nie będziemy mieć córki to i imię nam przepadnie bo ona tak da w przyszłości..
Powiedziałam jej , że mogła by sobie darować nawet ze względu na moje stracone dzieciątko.. to odpowiedziała że kto pierwszy ten lepszy.. eh. Dlatego i Wy nie patrzcie na nikogo. To Wasze dziecko i Wasza sprawa jak dacie na Imię :):*

Do góry