reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A ja zapomniałam nie wiem, pochwalić się?
Moje dziecko młodsze przytula się do mnie jak mała przylepa i wczoraj tak przytulił się do brzucha, uchem. Po chwili podrywa głowę i mówi, że słyszy serduszka dziewczyn :D Ciekawa teraz jestem czy to prawda, podobno się da usłyszeć. Z drugiej strony czytałam kiedyś, że to mit i trzeba mocno się postarać, a ja dodatkowo do szczuplaczków nie należę :)

Moja 4 latka też często się przytula i całuje brzuszek. Ostatnio podniosła mi bluzkę patrzy i spytała się czy Piotruś na nas patrzy przez pępek☺

Mam nadzieję że tak :D mam plan trzymać tam np czyste pieluszki żeby było pod ręką , pojedyncze pampersy by nie chodzić do szafy , waciki do wycierania pupki czy nawet mokre chusteczki :)
A no właśnie. Tym bardziej, ze jak na razie nie planuje kupowac komody do sypialni a tak to bym po wszystko musiala do lazienki latac :)

Śliczne imię ❤️ mojego brata córka tak ma na imię :)
Tak, nie zajmuje dużo miejsca i na początek nawet z lozka nie musisz wstawać żeby przebrać czy nakarmić :) jak bym miała więcej miejsca w pokoju to równie bym takie kupiła bo bardzo mi się podobało. Później byłam napalona właśnie na kołyskę/kosz Mojżesza ale w końcu kupiliśmy łóżeczko :) szkoda , że nie przemyślałam i nie kupiłam łóżeczka - tapczaniku :/
62 i 68 układam normalnie ale 56 raczej w kompletach :) będzie mi szybko ubrać a nie przy placzacym dziecku szukać spodni do pary :D
Dziękuje ❤️ U mnie w rodzinie tez już jest Lena, kuzynka ma tak na imię. Ale mamy duża rodzine, wiec ciężko jest nie powtórzyć. Nie przy przejmuje się tym w każdym bądź razie ;)
I tak tez chyba zrobimy w tej sypialni. A jeśli chodzi o łóżeczko to kupimy bez funkcji późniejszego łóżka, bo po pierwsze nie wiadomo czy to będzie pasować. To już lepiej kupić chyba później normalne łóżko. A po drugie to mam nadzieje, ze łóżeczko przyda się jeszcze dla kolejnego dziecka, w przyszłości :D

Zamówiłam pieluszki tetrowe droższe i powiem wam że widać sporą różnicę w porównaniu z tymi z Pepco np [emoji14]
Tak samo zamówiłam droższe flanelowe i to jest jak kocyk milusie i dość grube. Nie wiem czy nie będę tym maluszka przykrywać jak będą upały [emoji33]

No i organizer na łóżeczko :) urzekły mnie te sowy Zobacz załącznik 857759
Tez mam flanelke jedna i faktycznie jest jak kocyk fajne takie do przykrycia.. :p
Super ten organizer.. wczoraj nad tym myslalam i stwierdzilam ze by mi sie to tez przydalo :p

Ja kupie dosłownie pare sztuk 56, moja koleżanka urodziła chłopca 58cm i w 56 wchodził, zalezy gdzie kupione, są rozne rozmiarówki. Resztę 62-68 mam :)
Nie wiem czy któraś z Was jest na fb w grupie sierpniowych mam, wczoraj dziewczyna urodziła chłopczyka w 25tyg, mały leży w inkubatorze [emoji177] cud, oby wyrósł na zdrowego chłopczyka[emoji177]
Ja dzisiaj mam wizytę bo niestety po luteinie przyplątała sie jakas infekcja, ból straszny, mam nadzieje ze z szyjka będzie lepiej jak nie gorzej [emoji32] dzisiaj zaczynam 28tydz i stwierdzam ze sie sypie [emoji23] wszystko boli, napady płaczu, spac nie mogę - dramat [emoji3]
Miłego dnia dziewczyny!

Boziu takie maleństwo.. oby było w dobrych rękach bo to jeszcze tak wcześnie.. nie wyobrażam sobie jakie nerwy czekają teraz rodziców..

A Ty się trzymaj. Hormony szaleją i psychika nam nieraz szwankuje. Mam nadzieję, że infekcja Ci szybko minie.

reklama
@Gienio dzis dotarla przesylka, dziekuje :* jest przesliczne ❤❤❤❤❤
I jak na 56 to nie jest takie male.. powiem ci ze z tego rozm. mam mniejsze..
IMAG5451_1.jpg

Załączniki

• IMAG5451_1.jpg
    IMAG5451_1.jpg
    614,4 KB · Wyświetleń: 442
Do góry