reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Bo oni mysla ze jak sa gora to moga wszystko ;) takie trole ;) nie wkurzaj sie ;)
Ja się nie wkurzam, mnie to rozwaliło na łopatki... ze śmiechu, bo ja od tych kilku lat napisałam może z 15 postów? A bana dostałam na dwa tygodnie, hehehe :)

U nas będzie Lenka, troszkę mieliśmy problem z imieniem, bo mi się strasznie podoba Michalina, ale chcieliśmy takie imię, żeby było i w Polsce i w Niemczech, bo tu mieszkamy. Lena tez nam się podoba ;)
Lenka ładne imię, a po niemiecku Michalina to Michaela :D mam brata Michała i kuzynkę Michalinę :)

A ja zapomniałam nie wiem, pochwalić się?
Moje dziecko młodsze przytula się do mnie jak mała przylepa i wczoraj tak przytulił się do brzucha, uchem. Po chwili podrywa głowę i mówi, że słyszy serduszka dziewczyn :D Ciekawa teraz jestem czy to prawda, podobno się da usłyszeć. Z drugiej strony czytałam kiedyś, że to mit i trzeba mocno się postarać, a ja dodatkowo do szczuplaczków nie należę :)

Słychać, słychać :) jak ja byłam w 12-16 tyg to jak kładłam rękę na brzuch to nawet czułam bicie serduszka :)

Ja będę robiła dopiero przed wizyta w czerwcu. Ale tak na prawdę możesz to zrobić na miesiąc przed porodem, bo w tej kwestii się nic nie zmieni ;) i piękne te Twoje różowiutkie ubranka [emoji173]️

Powodzenia! Daj znać co słychać u Maluszka [emoji5]

Już to sobie wyobrażam jak będę skakała nad Młodym z telefonem i jak będę robiła mu miliony zdjęć [emoji13][emoji991]

Ja mam naprawdę kilka sztuk ubranek na 56. Ostatnio dokupiłem pajace i resztę mam na 62 i większe ;) Co prawda musze jeszcze dokompletowac cała wyprawkę, ale jakoś nie mogę się do tego ostatnio zabrać, bo meczy mnie chroniczne zmęczenie [emoji42] ale ja mam termin na koniec sierpnia, wiec jeszcze dużo czasu przede mną ;)

Ja dziś 3 razy wstawałam siusiu - jak nigdy! Do tej pory zdarzyło mi się to może z dwa razy, ze wstawałam w nocy siku, a dziś to po prostu szaleństwo [emoji12] No i tak Młody się wierci w brzuchu, ze spać tez się nie da [emoji16]

Powodzenia wizytującym Mamusiom i dobrego dnia :) mam nadzieje, ze pogoda się jednak poprawi [emoji5]
Dziękuje :*:)
Czyli to nie jest jakieś ważne badanie ? Jak wyjdzie źle to nic nie zagraża dziecku ?
Wolę spytać niż czytac na google bo znowu się naczytam i będę stresować. :p
Mnie się lekarz pytał czy dużo chodzę siku w nocy i mam sprawdzić po tygodniu brania luteiny czy przestałam chodzić. Nie wiem o co mu chodzilo. Nie pomyślałam żeby spytać.
A ja zapomniałam nie wiem, pochwalić się?
Moje dziecko młodsze przytula się do mnie jak mała przylepa i wczoraj tak przytulił się do brzucha, uchem. Po chwili podrywa głowę i mówi, że słyszy serduszka dziewczyn :D Ciekawa teraz jestem czy to prawda, podobno się da usłyszeć. Z drugiej strony czytałam kiedyś, że to mit i trzeba mocno się postarać, a ja dodatkowo do szczuplaczków nie należę :)
Pewnie słyszał twoje :D ale kochany jest ❤️
Chyba pora wstawac dziewczyny :p Mezuś trawę kosi, to może ja chociaż śniadanko zrobię :yes: Później mąż do pracy, a ja zrobię sobie wycieczke do innego miasta. Zrobię nowe paznokcie i pochodzę trochę po sklepach, może znajdę coś fajnego dla malej, spotkam się z przyjaciolka i zjemy coś dobrego ;)
Miłego dzionka dla Was! :)
Miłego Dnia !:*
Cienko, dziękuję ogromnie. Właśnie listonosz przyniósł ciuszki od ciebie.
U nas też kiepska pogoda. Cały czas pada i szaro-buro. Zajadam śniadanie, potem nastawie żurek i szykuje się na wizytę u ginka.
Powodzenia :) duzo Was dzisiaj wizytuje :)
Powodzenia kochana w tym szczególnym dniu:)

Jama dziś wolne, mąż zawiózł dzieci do przedszkola także nie musiałam rano wstawać. Zaraz zjem śniadanko i jadę do gina ale nie na wizytę tylko z wynikami między pacjentkami mam wejść. Potem mamy zajechać do sklepu z wózkami bo chcę zobaczyć na żywo wózki bebetto. Później zakupy. Obiadu dziś nie robię bo zjemy na mieście.
Pogodziłam się z mężem:biggrin2: wyjaśniliśmy sobie wiele sprawa. Od poniedziałku jest więcej w domu, dziś jedzie ze mną do lekarza i na zakupy a nie, że ja wiecznie wszędzie sama albo z dziećmi a on w pracy. Rozumiem, że mamy pracę jaką mamy, pracujemy nawet w niedziele ale tak dłużej być nie mogło bo ja świrowałam w takim układzie. Przeorganizowaliśmy się trochę i próbujemy tego trzymać. Jeden dzień w tygodniu mąż ma być w domu i soboty pracować max do 14ej.
A właśnie miałam pytać czy sytuacja między Wami się poprawiła :) cieszę się bardzo :****
Hejo.. kurcze, mala sie dzis w nocy chyba z kims bila tam w brzuchu.. bo caly mam pokopany.. :) ostatnio jest bardzo zywiolowa ;) do tego boli mnie w krzyzu.. snil mi sie dzis prehistoryczny indyk z kłami i mnie gonil az trafilam do jakiegos gospodarstwa,gdzie stal wielki owlosiony prehistoryczny łoś z ogromnym porozem.. a na koncu jechalam rowerem i wlecialam w ogromna dziure i urodzilam tam.. :surprised:
U mnie tez szaro i zimno.. choc powietrze przyjemne ;) ale nie chce sie nigdzie isc przez taka pogode..
:laugh2::laugh2::laugh2: nie będę komentować hahaha:laugh2::laugh2::laugh2:
Wiecie co? Gram sobie w jedną taką gierkę, przeglądarkową, od ok 8 lat. Wczoraj trafiła się awaria i jak to w takich sytuacjach bywa, na forum wielki bulwers. Miałam czelność napisać posta, jak tego nie robię, bo gierce poświęcam góra 30 minut dziennie, jak więcej, to nie wiem co w musiałoby się dziać (Kuba się z tego śmieje). Do czego zmierzam, mój post został edytowany i to w taki sposób, że dwa moje zdania straciły całkowicie znaczenie, do tego można odnieść wrażenie, że ubliżałam (przed edycją) innym graczom. I znowu nie byłabym sobą, dodałam edycję swoją, odnosząc się do moderatotra, który zedytował treść, że jak już edytuje to tak aby zdanie nie traciło kontekstu. Dostałam za to bana, no jak dziecko w piaskownicy. Za co? Za naruszenie zasad... Ja wiem, że was to nie interesuje, ale poczułam się potraktowana jak jakiś "niepełnosprytny" użytkownik.
Haha. Co to za gra ?:laugh2:
Jak będę następny raz w rossmannie zapytam o te promocyjne pampersy. Jak się należą chętnie wezmę jak nie to trudno.
Jak widzę ile wy już macie rzeczy kupionych dla dziecka i siebie do porodu to mnie strach ogarnia czy ja ze wszystkim zdążę. Ja dopiero za miesiąc zaczynam szykować wyprawkę, mebelki itp. Ma, nadzieję, że zdążę ze wszystkim.

Ok, śniadanko zjedzone, kawka wypita i idę się szykować.
Miłego dnia dziewczyny:) W Gdańsku tez dziś deszczowo ale ja się ciesze, b już mnie te upały męczyły.

Ja na razie mam ciuszki i to nie wszystkie, zapelniony koszyk na allegro i w aptece :D aaa no i pampersy. Tez mnie stres bierze jak widze ile dziewczyny maja

Ja też tak się martwiłam , że nie zdążę z niczym. A wystarczyły trzy dni i wyprawka gotowa :) torby spakowane :) więc Wy też się nie stresujcie. Dzień dwa i będziecie wszystko miały gotowe :*

Zamówiłam pieluszki tetrowe droższe i powiem wam że widać sporą różnicę w porównaniu z tymi z Pepco np [emoji14]
Tak samo zamówiłam droższe flanelowe i to jest jak kocyk milusie i dość grube. Nie wiem czy nie będę tym maluszka przykrywać jak będą upały [emoji33]

No i organizer na łóżeczko :) urzekły mnie te sowy
IMG_20180517_114802.jpg

Załączniki

• IMG_20180517_114802.jpg
    IMG_20180517_114802.jpg
    80,9 KB · Wyświetleń: 367
U nas będzie Lenka, troszkę mieliśmy problem z imieniem, bo mi się strasznie podoba Michalina, ale chcieliśmy takie imię, żeby było i w Polsce i w Niemczech, bo tu mieszkamy. Lena tez nam się podoba ;)
Myślisz takie łóżeczko co się do łóżka dostawia? No tez mogłoby coś takiego, to tez nie jest duże, wiec to tylko na początek jak już.
Ja nawet nie wiem jaki jest dobry, nie zagłębiając się jeszcze w tym temacie. Tyle tego wszystkiego, wszystko nowe, ciężko mi to wszystko na raz ogarnac mi początkującej w tych sprawach :p
A jeśli chodzi o segregowanie ubranek to nie głupi pomysł posegregować sobie na początek trochę gotowych zestawów do ubrania dla maluszka :D

Śliczne imię ❤️ mojego brata córka tak ma na imię :)
Tak, nie zajmuje dużo miejsca i na początek nawet z lozka nie musisz wstawać żeby przebrać czy nakarmić :) jak bym miała więcej miejsca w pokoju to równie bym takie kupiła bo bardzo mi się podobało. Później byłam napalona właśnie na kołyskę/kosz Mojżesza ale w końcu kupiliśmy łóżeczko :) szkoda , że nie przemyślałam i nie kupiłam łóżeczka - tapczaniku :/
62 i 68 układam normalnie ale 56 raczej w kompletach :) będzie mi szybko ubrać a nie przy placzacym dziecku szukać spodni do pary :D

reklama
Zamówiłam pieluszki tetrowe droższe i powiem wam że widać sporą różnicę w porównaniu z tymi z Pepco np [emoji14]
Tak samo zamówiłam droższe flanelowe i to jest jak kocyk milusie i dość grube. Nie wiem czy nie będę tym maluszka przykrywać jak będą upały [emoji33]

No i organizer na łóżeczko :) urzekły mnie te sowy Zobacz załącznik 857759
Mam organizer w koszyku na allegro. Myslisz, ze bedzie przydatny? Po weekendzie chyba bede zamawiac jak kazda rzecz sobie przemysle ;)

Do góry