reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja :) jutro usg prenatalne :)
Powodzenia !:*
O to prawie miesiac wcześniej jak ja ;) a jeszcze jak może być wcześniej to już wg :p imię juz wybrane dla córeczki? My to jeszcze mało mamy, wózek mam wybrany, rodzice nam przywiozą w lipcu. Nie wiem jeszcze jak to będzie, czy nie będzie mi dziwnie zostawic takie maleństwo w pokoju obok. Myslalam nawet ze jak coś to kupimy właśnie takie malutkie łóżeczko na kółkach i będzie spała z nami w sypialni, a w jej pokoju postawimy normalne łóżeczko. I jak już będzie troszkę większa będzie sama spała u siebie. Ale wszystko wyjdzie w trakcie, zobaczymy ;)
Alicja. Już od trzech lat wybrane :):)
A u Was ?
A może łóżeczko dostawne w sypialni by Wam się zmieściło ? No w kołysce to nie wiem czy znowu dziecko może tyle spać ? Chyba trzeba ten dobry materac tez kupić ?:)

No to zobaczymy kiedy nam się maleństwa urodzą ;)
Mnie tez czeka na początek przynajmiej posegregowanie ubranek, zebym mogła już od razu prac jak tylko będziemy mieli już meble. W piątek jadę jeszcze po trochę ubranek.

A teraz pytanie do Was...
Czy dużo macie ubranek rozmiaru 56? Bo ja większość kupowałam 62-68. I tak ostatnio pomyślałam, ze nie mam tych całkiem małych. Kupiłam wczoraj dwie pary śpioszków 50-56. Później pisałam z koleżanka i ona mowila, ze wg nie kupuje na 56 tylko większe :szok: i zgłupiałam trochę. W sumie i tak nie chciałam dużo, bo podobno dzieci szybko z tego wyrastają. Ale myslalam, żeby mieć Przynajmiej pare :p A wy co o tym sądzicie? :)
Ja nakupilam samych 62-68 i jak domierzylam do 3 tygodniowego dzieciaczka to by się w moich pajacykach utopil :D body jeszcze w miarę okej. Ale wolałam zamówić , w sumie wyszły mi trzy paczki od jednej mamy , pewnie jeszcze jak coś mi się rzuci w oczy w sklepach to kupię ale ciężko z tym rozmiarem jest żeby dostać u mnie w mieście.. nawet Pepco zeszło ostatnio na psy, nic nie ma.. :/

Edit. A jeśli chodzi o to czy się przydadzą, to nie wiem. Chyba wolę mieć wrazie czego. Tym bardziej , że szykuje mi się wczesny poród.
Jedni mówią żeby nie kupować w ogóle 56 bo dziecko Zaraz wyrośnie , lub urodzi się ponad 56 i i tak nie założę. Ale lepiej mieć niż później podwinąć rękawy i żeby wszystko dziecku wisiało. :) Porobie komplety i tak pochowam w komode :) nie będę się bawiła już w segregowanie body na body itp :) na początek będzie mi szybciej jak będę miała złączone body długi rękaw ze spioszkami :)

Wiecie co? Gram sobie w jedną taką gierkę, przeglądarkową, od ok 8 lat. Wczoraj trafiła się awaria i jak to w takich sytuacjach bywa, na forum wielki bulwers. Miałam czelność napisać posta, jak tego nie robię, bo gierce poświęcam góra 30 minut dziennie, jak więcej, to nie wiem co w musiałoby się dziać (Kuba się z tego śmieje). Do czego zmierzam, mój post został edytowany i to w taki sposób, że dwa moje zdania straciły całkowicie znaczenie, do tego można odnieść wrażenie, że ubliżałam (przed edycją) innym graczom. I znowu nie byłabym sobą, dodałam edycję swoją, odnosząc się do moderatotra, który zedytował treść, że jak już edytuje to tak aby zdanie nie traciło kontekstu. Dostałam za to bana, no jak dziecko w piaskownicy. Za co? Za naruszenie zasad... Ja wiem, że was to nie interesuje, ale poczułam się potraktowana jak jakiś "niepełnosprytny" użytkownik.

reklama
Jak będę następny raz w rossmannie zapytam o te promocyjne pampersy. Jak się należą chętnie wezmę jak nie to trudno.
Jak widzę ile wy już macie rzeczy kupionych dla dziecka i siebie do porodu to mnie strach ogarnia czy ja ze wszystkim zdążę. Ja dopiero za miesiąc zaczynam szykować wyprawkę, mebelki itp. Ma, nadzieję, że zdążę ze wszystkim.

Ok, śniadanko zjedzone, kawka wypita i idę się szykować.
Miłego dnia dziewczyny:) W Gdańsku tez dziś deszczowo ale ja się ciesze, b już mnie te upały męczyły.

Do góry