reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej :) dołączam się do was. Jestem z Śląska i jestem w 9 tygodniu ciąży (8tc i 4 dni) jestem po drugim usg serduszko już było widać :) miałam już robione badania laboratoryjne i jutro idę na kontrolę do ginekologa. Odstawilam tabletki antykoncepcyjne w końcówce sierpnia a w listopadzie już się udało. Póki co jestem mocno osłabiona i cały czas bym spała co nie jest mi dane bo syn wymaga stałej uwagi :p jestem już mama 3 letniego Michała z autyzmem więc potrzebuje troszkę więcej uwagi niż dzieci w jego wieku i jesteśmy na etapie odpieluchowania które wychodzi nam z różnym efektem :p pozdrawiam wszystkie mamusie

reklama
No i nie wytrzymalam i tez poszlam na hcg... :) Wlasnie dzwonili z wynikiem, u mnie 9'104 :-) :) to chyba tez dobrze.
O wysoka :D pięknie :D

ckai9jcgjazlduyd.png

Ja też tak liczę. Jestem obecnie w 8tc+2dni i dla mnie to jest 9 tydzien, bo 8 jest skonczonych a jestem w trakcie 9. Lekarz trzyma sie konkretnych dni. Moja aplikacja tez tak podpowiada. Co wiecej, ropoczelam juz 3 miesiąc ciąży, a to brzmi dumnie [emoji38][emoji38] niestety szkoda ze dolegliwosci wciaz nie odpuszczaja [emoji43][emoji43]
1514483391-98a23e410c44d34f-aaaaaa.png

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A jak wpiszecie w kalkulator ciazy na necie to zawsze jest np 7 tyg +3 to pokazuje 7 tyg :) aaa nie wazne.
Macie jakies metody na mdlosci?

A jak wpiszecie w kalkulator ciazy na necie to zawsze jest np 7 tyg +3 to pokazuje 7 tyg :) aaa nie wazne.
Macie jakies metody na mdlosci?
na mdlosci pomagaly mi herbatniki :-) ale niestety przy pierwszej ciazy niwelowaly rano mdlosci a popoludniu juz tulilam sie z porcelana. przy drugiej wymiotowalam jak kot w sumie od samego poczatku. a teraz procz tych bolacego brzucha i ciaglej checi spania ro nic nie odczuwam... czekam juz u gina zobaczymy czy malenstwo jest cale i zdrowe

na mdlosci pomagaly mi herbatniki :-) ale niestety przy pierwszej ciazy niwelowaly rano mdlosci a popoludniu juz tulilam sie z porcelana. przy drugiej wymiotowalam jak kot w sumie od samego poczatku. a teraz procz tych bolacego brzucha i ciaglej checi spania ro nic nie odczuwam... czekam juz u gina zobaczymy czy malenstwo jest cale i zdrowe

Herbatniki, biszkopty nie pomagaja. Rano jest ok zaczyna sie ok. Poludnia i do samej nocy caly czas, czuje sie jakbym byla mega chora :/

Hej Dziewczyny, jestem mamą 3letniego chłopca i chciałabym nieśmiało dołączyć do Waszego grona. I dzielić się swoim szczęściem. Ale póki żyję w stresie i bardzo się martwię. Może są tutaj przyszłe mamy co miały podobną sytuacje do mojej. Mianowicie jestem aktualnie 7tydz+1 w ciąży. W tamtym tygodniu robiłam badanie HCG wynik był 20929mlU/mL, a po 48h wynik wyszedł 26015mlU/mL. Przyrost niby 30%. To bardzo mało, ledwie 30%, idę jutro do lekarza. A gdy dziś odebrałam wynik, to cały czas płaczę. Nie umiem się uspokoić. Może dlatego,że we wrześniu w 10tyg ciąży poroniłam i miałam łyżeczkowanie. A tak bardzo chciałabym zostać kolejny raz mamą.

reklama
Hej Dziewczyny, jestem mamą 3letniego chłopca i chciałabym nieśmiało dołączyć do Waszego grona. I dzielić się swoim szczęściem. Ale póki żyję w stresie i bardzo się martwię. Może są tutaj przyszłe mamy co miały podobną sytuacje do mojej. Mianowicie jestem aktualnie 7tydz+1 w ciąży. W tamtym tygodniu robiłam badanie HCG wynik był 20929mlU/mL, a po 48h wynik wyszedł 26015mlU/mL. Przyrost niby 30%. To bardzo mało, ledwie 30%, idę jutro do lekarza. A gdy dziś odebrałam wynik, to cały czas płaczę. Nie umiem się uspokoić. Może dlatego,że we wrześniu w 10tyg ciąży poroniłam i miałam łyżeczkowanie. A tak bardzo chciałabym zostać kolejny raz mamą.

Przede wszystkim spokoj, jesli jutro masz wizyte to sie nie denerwuj jutro ci doktor powie czy wszystko dobrze z malenstwem. Podobno beta wielki przyrost ma tylko we wczesnej ciazy a pozniej juz zwalnia :) nie stresuj sie bedzie dobrze

Do góry