reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej :) dołączam się do was. Jestem z Śląska i jestem w 9 tygodniu ciąży (8tc i 4 dni) jestem po drugim usg serduszko już było widać :) miałam już robione badania laboratoryjne i jutro idę na kontrolę do ginekologa. Odstawilam tabletki antykoncepcyjne w końcówce sierpnia a w listopadzie już się udało. Póki co jestem mocno osłabiona i cały czas bym spała co nie jest mi dane bo syn wymaga stałej uwagi :p jestem już mama 3 letniego Michała z autyzmem więc potrzebuje troszkę więcej uwagi niż dzieci w jego wieku i jesteśmy na etapie odpieluchowania które wychodzi nam z różnym efektem :p pozdrawiam wszystkie mamusie

reklama
No i nie wytrzymalam i tez poszlam na hcg... :) Wlasnie dzwonili z wynikiem, u mnie 9'104 :-) :) to chyba tez dobrze.
O wysoka :D pięknie :D

ckai9jcgjazlduyd.png

Ja też tak liczę. Jestem obecnie w 8tc+2dni i dla mnie to jest 9 tydzien, bo 8 jest skonczonych a jestem w trakcie 9. Lekarz trzyma sie konkretnych dni. Moja aplikacja tez tak podpowiada. Co wiecej, ropoczelam juz 3 miesiąc ciąży, a to brzmi dumnie [emoji38][emoji38] niestety szkoda ze dolegliwosci wciaz nie odpuszczaja [emoji43][emoji43]
1514483391-98a23e410c44d34f-aaaaaa.png

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A jak wpiszecie w kalkulator ciazy na necie to zawsze jest np 7 tyg +3 to pokazuje 7 tyg :) aaa nie wazne.
Macie jakies metody na mdlosci?

A jak wpiszecie w kalkulator ciazy na necie to zawsze jest np 7 tyg +3 to pokazuje 7 tyg :) aaa nie wazne.
Macie jakies metody na mdlosci?
na mdlosci pomagaly mi herbatniki :-) ale niestety przy pierwszej ciazy niwelowaly rano mdlosci a popoludniu juz tulilam sie z porcelana. przy drugiej wymiotowalam jak kot w sumie od samego poczatku. a teraz procz tych bolacego brzucha i ciaglej checi spania ro nic nie odczuwam... czekam juz u gina zobaczymy czy malenstwo jest cale i zdrowe

na mdlosci pomagaly mi herbatniki :-) ale niestety przy pierwszej ciazy niwelowaly rano mdlosci a popoludniu juz tulilam sie z porcelana. przy drugiej wymiotowalam jak kot w sumie od samego poczatku. a teraz procz tych bolacego brzucha i ciaglej checi spania ro nic nie odczuwam... czekam juz u gina zobaczymy czy malenstwo jest cale i zdrowe

Herbatniki, biszkopty nie pomagaja. Rano jest ok zaczyna sie ok. Poludnia i do samej nocy caly czas, czuje sie jakbym byla mega chora :/

Hej Dziewczyny, jestem mamą 3letniego chłopca i chciałabym nieśmiało dołączyć do Waszego grona. I dzielić się swoim szczęściem. Ale póki żyję w stresie i bardzo się martwię. Może są tutaj przyszłe mamy co miały podobną sytuacje do mojej. Mianowicie jestem aktualnie 7tydz+1 w ciąży. W tamtym tygodniu robiłam badanie HCG wynik był 20929mlU/mL, a po 48h wynik wyszedł 26015mlU/mL. Przyrost niby 30%. To bardzo mało, ledwie 30%, idę jutro do lekarza. A gdy dziś odebrałam wynik, to cały czas płaczę. Nie umiem się uspokoić. Może dlatego,że we wrześniu w 10tyg ciąży poroniłam i miałam łyżeczkowanie. A tak bardzo chciałabym zostać kolejny raz mamą.

reklama
Hej Dziewczyny, jestem mamą 3letniego chłopca i chciałabym nieśmiało dołączyć do Waszego grona. I dzielić się swoim szczęściem. Ale póki żyję w stresie i bardzo się martwię. Może są tutaj przyszłe mamy co miały podobną sytuacje do mojej. Mianowicie jestem aktualnie 7tydz+1 w ciąży. W tamtym tygodniu robiłam badanie HCG wynik był 20929mlU/mL, a po 48h wynik wyszedł 26015mlU/mL. Przyrost niby 30%. To bardzo mało, ledwie 30%, idę jutro do lekarza. A gdy dziś odebrałam wynik, to cały czas płaczę. Nie umiem się uspokoić. Może dlatego,że we wrześniu w 10tyg ciąży poroniłam i miałam łyżeczkowanie. A tak bardzo chciałabym zostać kolejny raz mamą.

Przede wszystkim spokoj, jesli jutro masz wizyte to sie nie denerwuj jutro ci doktor powie czy wszystko dobrze z malenstwem. Podobno beta wielki przyrost ma tylko we wczesnej ciazy a pozniej juz zwalnia :) nie stresuj sie bedzie dobrze

Do góry