reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nasza Kornelia ma już 1200 g wagi, leży nadal główką do dołu, wszystko jest u niej w porządku, 30 maja następna wizyta już ta 3 prenatalna, a w czerwcu jakoś 10 pójdziemy na usg 3D/4d ;) bo ten lekarz co w Lubaniu mnie dziś przyjął 2 raz to mega jest, konkretny, wszystko bada, zdjęcie mi dał jak poprosiłam, na każde pytanie odpowiada. Ciśnienie mam idealne, bo 117/71, wazę 59 kg, miesiąc temu było 57. On tez prywatnie przyjmuje i za te zdjęcia 3D/4d bierze tylko 200 zł :)

Podeszliśmy tez na oddział tam porodowy i pani położna bardzo miła kobieta, powiedziała, ze dla dzidzi to tylko mam mieć niedrapki, czapeczki i zestaw na wyjście, 2 pieluchy tetrowe. Dla siebie oczywiście wszystko i tyle. Dała mi tez plan porodu i pokazała nawet sale poporodowe i sale operacyjna porodowa :)

Tutaj w końcu zdjęcie zdobyłam, bo ostatnie mamy z 17 tyg.

Zobacz załącznik 856856

reklama
Chyba może , bo butelki smoczki itp i tak się wyparza we wrzątku , ja mylam w zwykłym :)
Może być zwykły może :) tylko dobrze wypłukać :)
Ja akurat mam dwa płyny. Z tego mojego Faberlica.
Jeden płyn do mycia naczyń zwykły ale on jest nietoksyczny 0+ i drugi z serii typowo dla dzieci. Ale ja to mam licząc zniżkę za grosze , bo jakbym miała Bóg wie ile dawać za takie płyny to bym nie kupowałam specjalnych

Nasza Kornelia ma już 1200 g wagi, leży nadal główką do dołu, wszystko jest u niej w porządku, 30 maja następna wizyta już ta 3 prenatalna, a w czerwcu jakoś 10 pójdziemy na usg 3D/4d ;) bo ten lekarz co w Lubaniu mnie dziś przyjął 2 raz to mega jest, konkretny, wszystko bada, zdjęcie mi dał jak poprosiłam, na każde pytanie odpowiada. Ciśnienie mam idealne, bo 117/71, wazę 59 kg, miesiąc temu było 57. On tez prywatnie przyjmuje i za te zdjęcia 3D/4d bierze tylko 200 zł :)

Podeszliśmy tez na oddział tam porodowy i pani położna bardzo miła kobieta, powiedziała, ze dla dzidzi to tylko mam mieć niedrapki, czapeczki i zestaw na wyjście, 2 pieluchy tetrowe. Dla siebie oczywiście wszystko i tyle. Dała mi tez plan porodu i pokazała nawet sale poporodowe i sale operacyjna porodowa :)

Zobacz załącznik 856856

O kurczę już 1200 a niedawno pisałyśmy że 250 gram nasze maluszki ważą :) ja jutro wizytuję i ciekawe ile Kacper przybrał na wadze :)

Zobacz załącznik 856856
Ładnie mała już waży. Jejku jak to zleciało niedawno pisałyśmy, że czekamy na pierwsze usg prenetalne a juz niektóre wybierają się na to3cie
Ja też jutro wizytuję[emoji16][emoji16] i już się doczekać nie mogę[emoji16]
Ale super masz jutro dzień. Podejrzysz Michasia:) Daj znać po wizycie.

Dzięki dziewczyny za miłe słowa:) ja się taka ciepła klucha zrobiłam w tej ciąży, że szok. Normalnie jestem silna, ciężko mnie wyprowadzić z równowagi, nie zdarza mi się płakać a teraz kilka razy dziennie płaczę. Ostatnio przed przedszkolem zaparkowałam na miejscu dla inwalidów ale już było po 8ej ja spóźniona do pracy jakiś an wrócił mi uwagę a ja ani be ani me łzy w oczach i ryczeć mi się chciało jak nie wiem.
Klaudia, tu masz rację, bardzo mi brakuje tej spontaniczności co kiedyś jak mieliśmy po 18lat

reklama
Do góry