reklama
G
gosc12
Gość
Jestem już po wizycie. USG nie robił bo miałam w tamtym tygodniu i nie chce naświetlać znowu. Bardzo fajny lekarz, o wszystkim porozmawiał , wszystko wytłumaczył. Zrobił mi badania których poprzedni lekarz nie robił i wypisał też na badanie krwi bo dużo badań mam opuszczonych.. zbadał piersi, serce mi i małej. Mam nadzerke ale mam się nią nie przejmować na razie. Przepisał dodatkowy magnez i luteinę bo za bardzo brzuch mi twardnieje. Mam mało się ruszac, nie denerwować , spokojne ruchy wykonywać bo urodzę za wcześnie...
Żałuję , że nie poszłam do niego już na początku ciąży tylko wybrałam tamtego nie douczonego lekarza :/ ważę już 69kg. :O
Żałuję , że nie poszłam do niego już na początku ciąży tylko wybrałam tamtego nie douczonego lekarza :/ ważę już 69kg. :O
Anulaa88
Fanka BB :)
No ja też co 4 tyg[emoji4]@Anulaa88 to ja mam wizyty zawsze we wtorki ciekawe kiedy zwiększy się częstotliwość wizyt bo jak na razie co 4 tyg
To dobrze, że jesteś zadowolona z nowego lekarza[emoji4]teraz będziesz się czuć bezpiecznie[emoji16]Jestem już po wizycie. USG nie robił bo miałam w tamtym tygodniu i nie chce naświetlać znowu. Bardzo fajny lekarz, o wszystkim porozmawiał , wszystko wytłumaczył. Zrobił mi badania których poprzedni lekarz nie robił i wypisał też na badanie krwi bo dużo badań mam opuszczonych.. zbadał piersi, serce mi i małej. Mam nadzerke ale mam się nią nie przejmować na razie. Przepisał dodatkowy magnez i luteinę bo za bardzo brzuch mi twardnieje. Mam mało się ruszac, nie denerwować , spokojne ruchy wykonywać bo urodzę za wcześnie...
Biedroneczka10
Fanka BB :)
Jestem już po wizycie. USG nie robił bo miałam w tamtym tygodniu i nie chce naświetlać znowu. Bardzo fajny lekarz, o wszystkim porozmawiał , wszystko wytłumaczył. Zrobił mi badania których poprzedni lekarz nie robił i wypisał też na badanie krwi bo dużo badań mam opuszczonych.. zbadał piersi, serce mi i małej. Mam nadzerke ale mam się nią nie przejmować na razie. Przepisał dodatkowy magnez i luteinę bo za bardzo brzuch mi twardnieje. Mam mało się ruszac, nie denerwować , spokojne ruchy wykonywać bo urodzę za wcześnie...
Oj wiem co czujesz ja w pierwszej ciąży też chodZilam najpierw do konowała jak się później okazało i jak wreszcie znalazłam dobrego lekarza to mi ulżylo
Na szczęście tym razem póki co jest ok
Dzisiaj od rana kosza trawę naokoło mojego bloku i oszaleć idzie nawet okna otworzyć się nie da bo tak głośno zjadam szybko obiad i lecę po córkę bo dłużej tu nie wytrzymam.
G
gosc12
Gość
Gratuluję :**** duża dziewczynkaNasza Kornelia ma już 1200 g wagi, leży nadal główką do dołu, wszystko jest u niej w porządku, 30 maja następna wizyta już ta 3 prenatalna, a w czerwcu jakoś 10 pójdziemy na usg 3D/4d bo ten lekarz co w Lubaniu mnie dziś przyjął 2 raz to mega jest, konkretny, wszystko bada, zdjęcie mi dał jak poprosiłam, na każde pytanie odpowiada. Ciśnienie mam idealne, bo 117/71, wazę 59 kg, miesiąc temu było 57. On tez prywatnie przyjmuje i za te zdjęcia 3D/4d bierze tylko 200 zł
Podeszliśmy tez na oddział tam porodowy i pani położna bardzo miła kobieta, powiedziała, ze dla dzidzi to tylko mam mieć niedrapki, czapeczki i zestaw na wyjście, 2 pieluchy tetrowe. Dla siebie oczywiście wszystko i tyle. Dała mi tez plan porodu i pokazała nawet sale poporodowe i sale operacyjna porodowa
Tutaj w końcu zdjęcie zdobyłam, bo ostatnie mamy z 17 tyg.
Zobacz załącznik 856856
Ale tych twoich zdjęć nigdy nie widzę nie wyświetlają mi się
Ja mam za 3tygodnie później co tydzień lub dwa. Na pewno , będę się czuła pewniej bo przy tamtym już płakać mi się chciało ze stresuNo ja też co 4 tyg[emoji4]To dobrze, że jesteś zadowolona z nowego lekarza[emoji4]teraz będziesz się czuć bezpiecznie[emoji16]
E
Ewka34
Gość
Ja 11.30O to jesteśmy już we 3, a może ktoś jeszcze jutro wizytuje?
Ja mam na 12:00
E
Ewka34
Gość
Ja chyba bardziej nerwowa jestem teraz chociaz glupie zwrocenie uwagi o byle jajco, tez mam wtedy lzy w oczach.. 3 trymestr jest jakis wrazliwy..Ładnie mała już waży. Jejku jak to zleciało niedawno pisałyśmy, że czekamy na pierwsze usg prenetalne a juz niektóre wybierają się na to3cie
Ale super masz jutro dzień. Podejrzysz Michasia Daj znać po wizycie.
Dzięki dziewczyny za miłe słowa ja się taka ciepła klucha zrobiłam w tej ciąży, że szok. Normalnie jestem silna, ciężko mnie wyprowadzić z równowagi, nie zdarza mi się płakać a teraz kilka razy dziennie płaczę. Ostatnio przed przedszkolem zaparkowałam na miejscu dla inwalidów ale już było po 8ej ja spóźniona do pracy jakiś an wrócił mi uwagę a ja ani be ani me łzy w oczach i ryczeć mi się chciało jak nie wiem.
Klaudia, tu masz rację, bardzo mi brakuje tej spontaniczności co kiedyś jak mieliśmy po 18lat
G
gosc12
Gość
Oj wiem co czujesz ja w pierwszej ciąży też chodZilam najpierw do konowała jak się później okazało i jak wreszcie znalazłam dobrego lekarza to mi ulżylo
Na szczęście tym razem póki co jest ok
Dzisiaj od rana kosza trawę naokoło mojego bloku i oszaleć idzie nawet okna otworzyć się nie da bo tak głośno zjadam szybko obiad i lecę po córkę bo dłużej tu nie wytrzymam.
Ważne , że w porę się skapnelam co to za człowiek i zmieniłam. Teraz muszę tylko myśleć o małej , żeby ją utrzymać w brzuszku jak najdłużej bo coś za szybko chce do mnie
Ta luteina jest na podtrzymanie ciazy ? Brałam na początku duphaston , to jest to samo ?
reklama
E
Ewka34
Gość
Tak luteina jest naturalna na podtrzymanie ja ja biore od poczatku ciazy,zwazywszy na dwa poronienia i padaczke tzn leki przeciwpadaczkoweWażne , że w porę się skapnelam co to za człowiek i zmieniłam. Teraz muszę tylko myśleć o małej , żeby ją utrzymać w brzuszku jak najdłużej bo coś za szybko chce do mnie
Ta luteina jest na podtrzymanie ciazy ? Brałam na początku duphaston , to jest to samo ?
Duphaston jest syntetyczny, luteina naturalna