reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kochana a może od gorąca ją przegrzało? I stąd temperatura.
W Rzeszowie też podobno między dziećmi panuje jakiś wirus z samą wysoką gorączką ciężką do zbicia :/

Do południa było ok. Obiadu już nie chciała. Znowu temp 38,5. Dałam jej Nurofen. Teraz śpi. Jutro do przedszkola już nie pójdzie. Odwołaliśmy się z grilla u znajomych. Sama temp. Nie widzę żadnych innych objawów. Mówi , że nic ją nie boli. Eh..

reklama
To ja nie mam problemów z niczym, nic nie boli, nie wiem czy to zasługa tego, ze dopiero 23 koncze, czy to, że pierwsza ciąża, ale niech tak będzie już do końca :)

A moja teściowa tez się coś od piątku południa pochorowała tzn plecy bolą, gorączka, ból gardła, oczy łzawią to możliwe, ze jakiś wirus panuje. I ubolewam, bo dziś miałam iść tam na obiadek, a tak to dupa, muszę coś w domku sobie ugotować hah :D

Ja Ci miałam pisać ostatnio właśnie, że ten brak wszelkich dolegliwość ciążowych to zasługa Twojego wieku☺ bardzo fajnie , że urodzisz dziecko tak młodo. Teraz coraz później kobiety decydują się na powiększenie rodziny. Ja miałam 26 lat jak urodziłam córkę i lepiej znosiłam ciążę niż teraz. Nie bez powodu mówi się że najlepszy wiek na pierwsze dziecko to do 25. ☺

Jak bylam w poprzedniej ciąży w wieku 22 lat to też dobrze się czułam do samego konca żadnych boli, ciagniec itp :)nic mi nie puchlo , wiek myślę że też ma znaczenie , teraz np ciężej mi się oddycha szybciej sie męczę jak cos robię .
26 urodziny mam 17 lipca a termin z pierwszego USG na 26 lipiec .

Dziewczyny a ile kupujecie biustonoszy do karmienia ? :)

Ja mam 4 szt na dzień. Jeden z Lidla z odpinanymi miseczkami z fiszbinami. Jeden mój obecny na fiszbinach ale rozpinany z przodu więc będzie ok. I dwa z HM lekko usztywniane ale bez fiszbin z działu Mama. Jeden miękki bez fiszbin z Babyono mam na noc.

Jak co 2 tyg aktualizacja mojego stanu brzuszka, tak było w 26 tyg, teraz 28 tydzień :) jak dla mnie to mam ogromną piłkę, ale powiem wam, ze idzie mi tylko w brzuch no i biodra mi się poszerzyły [emoji87][emoji86]

Zobacz załącznik 856447Zobacz załącznik 856448Zobacz załącznik 856449

Fajny bąk z Ciebie ☺ ile masz w obwodzie? Ja mam podobny brzuś a jestem 2 tyg później niż Ty. Ja mam 101 cm heh ☺ matko metr w pasie..

Ostatnio pisalysmy o pieczeniu ciast. Pomimo nieudanych wczesniejszych prob wypiekow, postanowilam kolejny raz podejsc do tematu i kupilam sernik krolewski dr.oetkera :D no krolewsko to on wcale nie wyglada, ma okolo 2-3cm wysokosci :D musze przyznac, ze jestem wyjątkowym beztalenciem jesli chodzi o ciasta

Ostatnio pisalysmy o pieczeniu ciast. Pomimo nieudanych wczesniejszych prob wypiekow, postanowilam kolejny raz podejsc do tematu i kupilam sernik krolewski dr.oetkera :D no krolewsko to on wcale nie wyglada, ma okolo 2-3cm wysokosci :D musze przyznac, ze jestem wyjątkowym beztalenciem jesli chodzi o ciasta

Jej błagam spróbuj mojewypieki.pl i zobaczysz że to nie może się nie udać. Teraz robiłam Brownie tiramisu robi się 20 minut plus pieczenie jakieś 45-50 a Jest naprawdę pyszne. Wszystkie serniki robię z tych przepisów tylko kupuje dobry ser najlepiej z Piątnicy lub mój ulubiony i to po prostu nie może się nie udać.

Ja Ci miałam pisać ostatnio właśnie, że ten brak wszelkich dolegliwość ciążowych to zasługa Twojego wieku[emoji5] bardzo fajnie , że urodzisz dziecko tak młodo. Teraz coraz później kobiety decydują się na powiększenie rodziny. Ja miałam 26 lat jak urodziłam córkę i lepiej znosiłam ciążę niż teraz. Nie bez powodu mówi się że najlepszy wiek na pierwsze dziecko to do 25. [emoji5]
Oj ale to też nie zawsze tak jest . Ja jestem jeszcze młodsza i co prawda czuje się dobrze , nie boli mnie nic , nie puchne , nie wymiotowałam ale co z tego jak nie jakiś krwiak w macicy to teraz szyjka się skraca i leżę cała ciążę. I jak widzę niektóre mamusie koło 40 co mają siłę robić wszystko w domu i mogą robić to ja się czuję jakbym miała z 60 lat [emoji14]

Jej błagam spróbuj mojewypieki.pl i zobaczysz że to nie może się nie udać. Teraz robiłam Brownie tiramisu robi się 20 minut plus pieczenie jakieś 45-50 a Jest naprawdę pyszne. Wszystkie serniki robię z tych przepisów tylko kupuje dobry ser najlepiej z Piątnicy lub mój ulubiony i to po prostu nie może się nie udać.
Moge sprobowac chociaz juz stracilam wiare w to ze potrafie cos upiec ;)

reklama
Ja mam 34 lata i czuje sie dobrze w tej ciazy ;) teraz w 3 trymentrze troche mi ciezej ;) ale tak to spoko.. zadnych obrzekow jak narazie ;)

Ja wiekowo rok starsza i ogólnie ciążę dobrze znoszę teraz pomijając ból ścięgien i spojenia. Staram się jednak cieszyć że nie leżę w szpitalu czy unieruchomiona w domu bo niektóre kobiety mają różne, gorsze problemy.

Do góry