reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wiek ma znaczenie, jak najbardziej, sama po sobie widzę, że ta ciąża to dla mnie jakaś zmora. Ale powiem, że w pierwszej ciąży też puchłam, stopy i łydki, także myślę, że taka moja też uroda jest :p

Ja nie wiem czy będę chciała karmić piersią także mam jeden typowy do karmienia (kupiony specjalnie o szpitala) i jeden taki zwykły, ale miękki, także wystarczy.
Ja też jeszcze nie wiem czy będę chciała karmic i jak będzie z tym pokarmem czy będzie :) to może kupie że 2 a jakbym miała karmić to najwyżej już później sobie dokupie jak urodzę :)

reklama
Jak bylam w poprzedniej ciąży w wieku 22 lat to też dobrze się czułam do samego konca żadnych boli, ciagniec itp :)nic mi nie puchlo , wiek myślę że też ma znaczenie , teraz np ciężej mi się oddycha szybciej sie męczę jak cos robię .
26 urodziny mam 17 lipca a termin z pierwszego USG na 26 lipiec .

Dziewczyny a ile kupujecie biustonoszy do karmienia ? :)
Ja mam 34 lata i czuje sie dobrze w tej ciazy ;) teraz w 3 trymentrze troche mi ciezej ;) ale tak to spoko.. zadnych obrzekow jak narazie ;)

A ja z racji tego, że całą ciążę coś się dzieje... raz leżę, raz chodzę, to źle się czuję. Szybko się męczę, ale przez to pewnie, że przez 2.5 miesiąca leżałam..Jak już chcę trochę pospacerować, to wieczorem umieram, bo tak mnie brzuch boli. Chciałabym już urodzić i móc choć trochę wrócić do życia[emoji4] i przede wszystkim nie bać się wyjść sama z domu. Nie mam co narzekać, bo z dzieckiem jest na razie wszystko ok[emoji4] moje samopoczucie jest najmniej ważne w tym aspekcie, ale zawsze myślałam że będę pracować dość długo w ciąży i żyć jak dawniej[emoji23][emoji23]

A ja z racji tego, że całą ciążę coś się dzieje... raz leżę, raz chodzę, to źle się czuję. Szybko się męczę, ale przez to pewnie, że przez 2.5 miesiąca leżałam..Jak już chcę trochę pospacerować, to wieczorem umieram, bo tak mnie brzuch boli. Chciałabym już urodzić i móc choć trochę wrócić do życia[emoji4] i przede wszystkim nie bać się wyjść sama z domu. Nie mam co narzekać, bo z dzieckiem jest na razie wszystko ok[emoji4] moje samopoczucie jest najmniej ważne w tym aspekcie, ale zawsze myślałam że będę pracować dość długo w ciąży i żyć jak dawniej[emoji23][emoji23]
To ty masz bardzo fajny charakter, bo w ogóle po Twoich wypowiedziach i po tym jak Cię "poznałam" na forum nie podejrzewałam, że się źle czujesz :) taka pozytywna jesteś :)

Jak co 2 tyg aktualizacja mojego stanu brzuszka, tak było w 26 tyg, teraz 28 tydzień :) jak dla mnie to mam ogromną piłkę, ale powiem wam, ze idzie mi tylko w brzuch no i biodra mi się poszerzyły [emoji87][emoji86]

Zobacz załącznik 856447Zobacz załącznik 856448Zobacz załącznik 856449
Faktycznie duza pileczka :D zazdroszcze tego, ze idzie tylko w brzuch... u mnie jak zwykle rozklada sie po calosci. Poza brzuchem powiekszyly mi sie uda a o cyckach juz nie wspomne, jeden chyba ze 2kg wazy ;) przez to brzuch nie rzuca sie w oczy

Mi stopy jeszcze nie puchną ale to pewnie kwestia czasu jak się zaczną większe upały. Jak na razie po najmniejszym wysiłku rwie mnie wszystko w okolicy intymnej i to jest nieprzyjemne. Czasem waham się nad tym czy jechać do sklepu bo nie dość że trzeba się nachodzić to jeszcze stać pół dnia w kolejce do kasy..

reklama
No ja porownanie mam jako takie bo w pierwszej ciąży wysiadaly mi nerki i strasznie bolały no gorączka,szpital itp. dopiero wyleczyli mnie przed porodem ale gdyby nie te nerki to bylo by ok.Ateraz od poczatku ból brzucha napinanie,czasem skurcze krzyża wnocy cycki urosly mi z trzy rozmiary a brzuch jak gigantyczna dynia.

Do góry