reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Fajne te ubranka. Też chciałam się załapać. Wczoraj o tej godzinie co się dziewczyny zgłaszały to ja walczyłam z gorączką mojej 4 latki. Cały dzień miała gorszy apetyt i taka marudna była. Ale żadnego kataru czy kaszlu. Kupiliśmy jej też wczoraj rowerek już większy i cieszyła się nim bardzo. Pół dnia jeździła. Na szybko ją umyłam bo myślałam że jest padnięta od tego rowerku. Zaglądam do niej koło 23 a ona gorąca. Dałam jej przeciwgorączkowy i temp spadła. Ciekawe jak się dzisiaj będzie czuła.. Ja od razu też się zawsze źle czuje jak jej coś dolega. Boli mnie brzuch i głowa. Nerwy..
Zdrowia dla córeczki!!! U nas wśród znajomych ospa na całego. Wszystkie dzieci chore.

reklama
To ja nie mam problemów z niczym, nic nie boli, nie wiem czy to zasługa tego, ze dopiero 23 koncze, czy to, że pierwsza ciąża, ale niech tak będzie już do końca :)

A moja teściowa tez się coś od piątku południa pochorowała tzn plecy bolą, gorączka, ból gardła, oczy łzawią to możliwe, ze jakiś wirus panuje. I ubolewam, bo dziś miałam iść tam na obiadek, a tak to dupa, muszę coś w domku sobie ugotować hah :D
Jak bylam w poprzedniej ciąży w wieku 22 lat to też dobrze się czułam do samego konca żadnych boli, ciagniec itp :)nic mi nie puchlo , wiek myślę że też ma znaczenie , teraz np ciężej mi się oddycha szybciej sie męczę jak cos robię .
26 urodziny mam 17 lipca a termin z pierwszego USG na 26 lipiec .

Dziewczyny a ile kupujecie biustonoszy do karmienia ? :)

Jak bylam w poprzedniej ciąży w wieku 22 lat to też dobrze się czułam do samego konca żadnych boli, ciagniec itp :)nic mi nie puchlo , wiek myślę że też ma znaczenie , teraz np ciężej mi się oddycha szybciej sie męczę jak cos robię .

Ja mam 3 biustonosze do karmienia ;) na razie nie kupuje więcej . Będę mieć na wyjścia a w domu będę sobie karmic ze zwykłych staników tak jak to kobiety robiły wcześniej :)

Ja kupuje 2 z Allegro, łącznie zapłacę z wysyłka za nie z 25 zł :)

Ale zamówię dopiero w lipcu, bo nie wiem jak z rozmiarem.

Ja w pierwszej ciąży jak miałam 24 lata też czułam się cudownie. Żadnych dolegliwości poza anemia która uzupelnialam dobrą dietą.
Kolejną ciąża gdy miałam 29 już gorzej, teraz za to mi się los odplaca prawie po całości. Nie puchne w sumie itd ale bardzo brzuch mi się spina, do tego dwa gałgany do ogarnięcia. Pies który codziennie ucieka. Mąż którego wciąż nie ma. Mam ochotę wziąć, spakować się i wybyc z domu by odpocząć.
Dziś w ogóle kiepsko spałam. Było mi strasznie duszno i nie mogłam oddychać porządnie. Aż w nocy przed dom wyszłam by się napowietrzyc:)

Ja pierwsza ciąża 24 lata ale zagrożona wszytko bolało ale może to od leżenia cała ciążę a teraz w październiku 30 i dużo lepiej:) czasem coś zaboli, szybciej się męczę ale ogólnie czuje się całkiem calkiem:) oby tak do końca bo nawet nie puchne i upały tez całkiem nieźle znoszę ...oby nie zapeszyc:)

Wiek ma znaczenie, jak najbardziej, sama po sobie widzę, że ta ciąża to dla mnie jakaś zmora. Ale powiem, że w pierwszej ciąży też puchłam, stopy i łydki, także myślę, że taka moja też uroda jest :p

Ja nie wiem czy będę chciała karmić piersią także mam jeden typowy do karmienia (kupiony specjalnie o szpitala) i jeden taki zwykły, ale miękki, także wystarczy.

reklama
Fajne te ubranka. Też chciałam się załapać. Wczoraj o tej godzinie co się dziewczyny zgłaszały to ja walczyłam z gorączką mojej 4 latki. Cały dzień miała gorszy apetyt i taka marudna była. Ale żadnego kataru czy kaszlu. Kupiliśmy jej też wczoraj rowerek już większy i cieszyła się nim bardzo. Pół dnia jeździła. Na szybko ją umyłam bo myślałam że jest padnięta od tego rowerku. Zaglądam do niej koło 23 a ona gorąca. Dałam jej przeciwgorączkowy i temp spadła. Ciekawe jak się dzisiaj będzie czuła.. Ja od razu też się zawsze źle czuje jak jej coś dolega. Boli mnie brzuch i głowa. Nerwy..
Duzo zdrowia dla małej , u nas tez myslalam ze od upałów a mieli bakteryjne zapalenie gardła i gorączki , jak normalnie wcale nie chorują to Teraz odkąd ciepło zaczęli .

Bede dawała znać jesli cos jeszcze dostanę :)

Do góry