reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja tez zjadłam pare w czasie ciąży i uważam, ze nie ma co przesadzać. Również serek camembert czasami sobie zjem pare plastrow na kanapkę :)
Ja non stop jem camembert. Rozmawiałam ostatnio z położną i potwierdziła mi to co czytałam wcześniej. Można jeść wszystkie sery tylko patrzeć żeby były z mleka pasteryzowanego :) (a u nas rzadko kiedy są inne)

reklama
Mam pytanie z innej beczki :) planujecie robić baby shower? :D

Ja nie. Szczerze to mało osób tu znam, nie mam znajomych tu i jakoś nie czuje takiej potrzeby. Dla mnie to takie trochę malpowanie wszystkiego co w stanach jest. Mało mi to potrzebne do szczęścia. Następny wydatek itd. A prezenty jak ktoś będzie chciał przynieść dla dzidzi to zrobi to do szpitala albo po jak wyjdę :)

A to się samemu robi czy ktos przygotowuje jak panieński? Haha
Nie wiem właśnie [emoji23][emoji23][emoji23]
u mnie wśród znajomych mało kto ma dzieci, 1 koleżanka nie chciała a 2 miała i organizowała jej siostra. Ja się zastanawiam właśnie czy chcę i ewentualnie kiedy. I jak się zdecyduję to powiem koleżankom termin ale nie wiem jak z organizacją [emoji23]

Ja nie. Szczerze to mało osób tu znam, nie mam znajomych tu i jakoś nie czuje takiej potrzeby. Dla mnie to takie trochę malpowanie wszystkiego co w stanach jest. Mało mi to potrzebne do szczęścia. Następny wydatek itd. A prezenty jak ktoś będzie chciał przynieść dla dzidzi to zrobi to do szpitala albo po jak wyjdę :)
Pieniędzy to tyle co na każdą imprezę po prostu :) a prezenty tak jak mówisz i tak ludzie przyniosą i tak, więc tylko kwestia kiedy :) więc o finanse się nie martwię :)

Pieniędzy to tyle co na każdą imprezę po prostu :) a prezenty tak jak mówisz i tak ludzie przyniosą i tak, więc tylko kwestia kiedy :) więc o finanse się nie martwię :)
Nie wiem o czym piszecie :D w moich rejonach prezenty daje się po narodzinach dziecka . A babyshower to nie jest ta impreza co przed porodem spotykają się same panie ubrane na bialo??? :D

No i z tymi finansami to dla mnie też byłby wydatek bo z tego co się orientuję trzeba mieć tort i zapraszając gości pasuje mieć dla nich jakiś poczęstunek . Ja nie zamierzam nawet po porodzie nikogo zapraszać na takie uroczyste oglądanie maluszka więc babyshower to dodatkowy dla mnie wydatek. Oficjalnie goście to Dopiero na chrzciny :D

Nie wiem właśnie [emoji23][emoji23][emoji23]
u mnie wśród znajomych mało kto ma dzieci, 1 koleżanka nie chciała a 2 miała i organizowała jej siostra. Ja się zastanawiam właśnie czy chcę i ewentualnie kiedy. I jak się zdecyduję to powiem koleżankom termin ale nie wiem jak z organizacją [emoji23]
Jak mi ktos zrobi to przyjdę [emoji23] A tak na serio to nie mam pomysłu, kto miałby się tym zająć, moja siostra daleko... Myśle, ze nie będzie :)

Nie wiem o czym piszecie :D w moich rejonach prezenty daje się po narodzinach dziecka . A babyshower to nie jest ta impreza co przed porodem spotykają się same panie ubrane na bialo??? :D
Ja pierwsze słyszę, że na biało [emoji23] ale tak to ta impreza co spotykają się same dziewczyny, robią ciasta/babeczki/kolorowe bezalkoholowe drinki i wiadomo babskie pogaduchy. Ale prezent też się wtedy daje od koleżanek dla dzidzi

Ja pierwsze słyszę, że na biało [emoji23] ale tak to ta impreza co spotykają się same dziewczyny, robią ciasta/babeczki/kolorowe bezalkoholowe drinki i wiadomo babskie pogaduchy. Ale prezent też się wtedy daje od koleżanek dla dzidzi
Może coś pomieszalam mi się kojarzą wszystkie laski w białych sukienkach :D
U mnie by się nie sprawdziło jeszcze z jednego powodu - moje znajome pomimo że by przyszły to później by mnie obgadywaly między sobą że odstawiam jakieś szopki i chcę się pokazać :D ale wiem, że to wina mojego towarzystwa :D

reklama
No i z tymi finansami to dla mnie też byłby wydatek bo z tego co się orientuję trzeba mieć tort i zapraszając gości pasuje mieć dla nich jakiś poczęstunek . Ja nie zamierzam nawet po porodzie nikogo zapraszać na takie uroczyste oglądanie maluszka więc babyshower to dodatkowy dla mnie wydatek. Oficjalnie goście to Dopiero na chrzciny :D
No oczywiście, że trzeba mieć poczęstunek, ale to tak jak na każdą imprezę jak się robi :D poza tym zazwyczaj każda koleżanka też coś przynosi do jedzenia :)
Ja własnie po porodzie też nie chcę robić żadnej imprezy, tylko jak ludzie będą przychodzić to kawka i ciasteczka bardziej.

Do góry