reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja tez zjadłam pare w czasie ciąży i uważam, ze nie ma co przesadzać. Również serek camembert czasami sobie zjem pare plastrow na kanapkę :)
Ja non stop jem camembert. Rozmawiałam ostatnio z położną i potwierdziła mi to co czytałam wcześniej. Można jeść wszystkie sery tylko patrzeć żeby były z mleka pasteryzowanego :) (a u nas rzadko kiedy są inne)

reklama
Mam pytanie z innej beczki :) planujecie robić baby shower? :D

Ja nie. Szczerze to mało osób tu znam, nie mam znajomych tu i jakoś nie czuje takiej potrzeby. Dla mnie to takie trochę malpowanie wszystkiego co w stanach jest. Mało mi to potrzebne do szczęścia. Następny wydatek itd. A prezenty jak ktoś będzie chciał przynieść dla dzidzi to zrobi to do szpitala albo po jak wyjdę :)

A to się samemu robi czy ktos przygotowuje jak panieński? Haha
Nie wiem właśnie [emoji23][emoji23][emoji23]
u mnie wśród znajomych mało kto ma dzieci, 1 koleżanka nie chciała a 2 miała i organizowała jej siostra. Ja się zastanawiam właśnie czy chcę i ewentualnie kiedy. I jak się zdecyduję to powiem koleżankom termin ale nie wiem jak z organizacją [emoji23]

Ja nie. Szczerze to mało osób tu znam, nie mam znajomych tu i jakoś nie czuje takiej potrzeby. Dla mnie to takie trochę malpowanie wszystkiego co w stanach jest. Mało mi to potrzebne do szczęścia. Następny wydatek itd. A prezenty jak ktoś będzie chciał przynieść dla dzidzi to zrobi to do szpitala albo po jak wyjdę :)
Pieniędzy to tyle co na każdą imprezę po prostu :) a prezenty tak jak mówisz i tak ludzie przyniosą i tak, więc tylko kwestia kiedy :) więc o finanse się nie martwię :)

Pieniędzy to tyle co na każdą imprezę po prostu :) a prezenty tak jak mówisz i tak ludzie przyniosą i tak, więc tylko kwestia kiedy :) więc o finanse się nie martwię :)
Nie wiem o czym piszecie :D w moich rejonach prezenty daje się po narodzinach dziecka . A babyshower to nie jest ta impreza co przed porodem spotykają się same panie ubrane na bialo??? :D

No i z tymi finansami to dla mnie też byłby wydatek bo z tego co się orientuję trzeba mieć tort i zapraszając gości pasuje mieć dla nich jakiś poczęstunek . Ja nie zamierzam nawet po porodzie nikogo zapraszać na takie uroczyste oglądanie maluszka więc babyshower to dodatkowy dla mnie wydatek. Oficjalnie goście to Dopiero na chrzciny :D

Nie wiem właśnie [emoji23][emoji23][emoji23]
u mnie wśród znajomych mało kto ma dzieci, 1 koleżanka nie chciała a 2 miała i organizowała jej siostra. Ja się zastanawiam właśnie czy chcę i ewentualnie kiedy. I jak się zdecyduję to powiem koleżankom termin ale nie wiem jak z organizacją [emoji23]
Jak mi ktos zrobi to przyjdę [emoji23] A tak na serio to nie mam pomysłu, kto miałby się tym zająć, moja siostra daleko... Myśle, ze nie będzie :)

Nie wiem o czym piszecie :D w moich rejonach prezenty daje się po narodzinach dziecka . A babyshower to nie jest ta impreza co przed porodem spotykają się same panie ubrane na bialo??? :D
Ja pierwsze słyszę, że na biało [emoji23] ale tak to ta impreza co spotykają się same dziewczyny, robią ciasta/babeczki/kolorowe bezalkoholowe drinki i wiadomo babskie pogaduchy. Ale prezent też się wtedy daje od koleżanek dla dzidzi

Ja pierwsze słyszę, że na biało [emoji23] ale tak to ta impreza co spotykają się same dziewczyny, robią ciasta/babeczki/kolorowe bezalkoholowe drinki i wiadomo babskie pogaduchy. Ale prezent też się wtedy daje od koleżanek dla dzidzi
Może coś pomieszalam mi się kojarzą wszystkie laski w białych sukienkach :D
U mnie by się nie sprawdziło jeszcze z jednego powodu - moje znajome pomimo że by przyszły to później by mnie obgadywaly między sobą że odstawiam jakieś szopki i chcę się pokazać :D ale wiem, że to wina mojego towarzystwa :D

reklama
No i z tymi finansami to dla mnie też byłby wydatek bo z tego co się orientuję trzeba mieć tort i zapraszając gości pasuje mieć dla nich jakiś poczęstunek . Ja nie zamierzam nawet po porodzie nikogo zapraszać na takie uroczyste oglądanie maluszka więc babyshower to dodatkowy dla mnie wydatek. Oficjalnie goście to Dopiero na chrzciny :D
No oczywiście, że trzeba mieć poczęstunek, ale to tak jak na każdą imprezę jak się robi :D poza tym zazwyczaj każda koleżanka też coś przynosi do jedzenia :)
Ja własnie po porodzie też nie chcę robić żadnej imprezy, tylko jak ludzie będą przychodzić to kawka i ciasteczka bardziej.

Do góry