reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

O jaki ciekawy program na dwójce oglądałam. Tajemnice ludzkiego ciała. O rozwoju dziecka w łonie matki między innymi. Głównie było o skłonności do tycia w późniejszym życiu dziecka. I co mnie zaskoczyło. Im matka w ciąży lepiej się odżywiała i trzymała dietę niskotłuszczową tym większy problem będzie miało potem dziecko z utrzymaniem odpowiedniej wagi. Jeśli w diecie matki w ciąży brakuje tłuszczu to organizm dziecka produkuje duże ilości komórek odpowiadających za gromadzenie tkanki tłuszczowej. I dieta ma tu większy wpływ na to niż uwarunkowania genetyczne. Także morał taki mamusie! Nie odmawiajmy sobie w ciąży tłustych rzeczy od czasu do czasu bo dzięki temu nasze dzieci w przyszłości nie będą mieć problemu z nadwagą. ☺

reklama
Nie wiem czy wyjdzie ,
IMAG5443_1.jpg
bo pierwszy raz robie ciasto drozdzowe [emoji23] tak pierwszy raz od 15 lat :D

Załączniki

• IMAG5443_1.jpg
    IMAG5443_1.jpg
    381 KB · Wyświetleń: 405
O jaki ciekawy program na dwójce oglądałam. Tajemnice ludzkiego ciała. O rozwoju dziecka w łonie matki między innymi. Głównie było o skłonności do tycia w późniejszym życiu dziecka. I co mnie zaskoczyło. Im matka w ciąży lepiej się odżywiała i trzymała dietę niskotłuszczową tym większy problem będzie miało potem dziecko z utrzymaniem odpowiedniej wagi. Jeśli w diecie matki w ciąży brakuje tłuszczu to organizm dziecka produkuje duże ilości komórek odpowiadających za gromadzenie tkanki tłuszczowej. I dieta ma tu większy wpływ na to niż uwarunkowania genetyczne. Także morał taki mamusie! Nie odmawiajmy sobie w ciąży tłustych rzeczy od czasu do czasu bo dzięki temu nasze dzieci w przyszłości nie będą mieć problemu z nadwagą. ☺
Co ty powiesz? Nie wiedziałam, ciekawe.
Nie wiem czy wyjdzie ,Zobacz załącznik 855087 bo pierwszy raz robie ciasto drozdzowe [emoji23] tak pierwszy raz od 15 lat :D
Nie no teraz to już przegięłaś z tym z tym zdjęciem:) normalnie ślin mi kapie po brodzie:biggrin2: zapodaj przepis, jutro będę na bazarku to kupię rabarbar, drożdże i tez robię nooo chyba, że krzywa cukrowa mi źle wyjdzie

Nie rozumiem dlaczego są takie odmienne zalecenia jeżeli chodzi o tą glukoza jedni mówią żeby przynieść cytrynę inni ze nie wolno inni pozwalają się wody napić inni ze nie wolno ...
Z tą glukoza to taksamo jak z cukrzyca w ciąży kiedyś normy po godz były 140 teraz 120 po posiłku musi być i to tylko w Polsce kiedyś do 140 było i wszystko było ok to samo jest z mierzeniem cukru jedni diabetolodzy że godz od rozpoczęcia posiłku a 2 że po skończonym godz i bądź tu kuźwa madry

madziula92, ja też u mojego lekarza często czekam mimo, że mam umówioną godzinę i chodzę prywatnie. On jest zawsze punktualnie ale poświęca pacjentce dużo czasu czasami więcej niż 20min, czasami przyjdzie pacjentka bo ma jakiś problem i on wtedy przyjmie ją pomiędzy pacjentkami i tak to właśnie schodzi. Kiedyś się złościłam, że tyle muszę czekać ale jak po drugim cc zrobił mi się krwiak, zebrała mi się ropa w ranie i musiałam do niego jechać żeby mi to wycisnął to przyjął mnie bez problemu od razu jak przyjechałam. Byłam mu wtedy wdzięczna jak nie wiem co bo w domu został syn 4dniowy, który był tylko na cycu.
Mój gin jest taki sam

reklama
Do góry