reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Super ciuszki. Ja też tak mam, że dla dzieciaków zawsze coś kupię nawet jak nie planuję.
Ja ogólnie unikam sytuacji że małej nakupuje, a młodemu nic. Zawsze przynajmniej w kik kupię mu hotwheelsa za nie całe 7 zł . Ale żeby wiedział że też o nim pamiętam

reklama
Z tą glukoza to taksamo jak z cukrzyca w ciąży kiedyś normy po godz były 140 teraz 120 po posiłku musi być i to tylko w Polsce kiedyś do 140 było i wszystko było ok to samo jest z mierzeniem cukru jedni diabetolodzy że godz od rozpoczęcia posiłku a 2 że po skończonym godz i bądź tu kuźwa madry

Tam w lab gdzie byłam to Pani mówiła, ze norma jest do 100, jeśli przekroczy to oznacza, ze jest cukrzyca ciążowa.

Ale mam doła .. moje zwierzątko zdechło jeżynka ..tak się do niej przyzwyczaiłam :( ten maj strasznie pechowy dla mnie jak nie szpitale to teraz to :(
Współczuję i przytulam :* Pamiętam w jaką histerię wpadłam w pierwszy dzień zwolnienia jak mój chomiś się zaklinował między drutami klatki... Jakby umarł to serce by mi pękło... :( te zwierzątka niby malutkie i takie mało znaczące dla kogoś z boku mogą być, ale serce kradną i później ciężko jest... :(
Jutro w Lidlu mają być ciuchy ciążowe:) jeansy, leginsy i bluzki. Ja śmigam o 7 rano haha :)
A co do majtek z siatki dla mnie beznadzieja, założyłam i zdjelam. Nosiłam zwykle bawełniane i było super :)
Ja też śmigam o 7. A o majtkach takich zwykłych też myślałam, w razie jakby było mi niewygodnie lub niekomfortowo.
Właśnie przyszłą płytka mam zamiar robić ćwiczenia na kręgosłup i mięśnie dna miednicy. Do tej pory brałam coś z internetu ale stwierdziłam że się przyda też po porodzie więc kupię:))
Daj znać jak płytka. Ja chodziłam na zajęcia dla babeczek w ciąży, ale już nie chodzę, bo byłam często tylko ja...

Śliczne ciuszki nakupowałyście dziewczyny. @KatiNails też mam te najmniejsze pampersy z Lidla - dziś kupiłam :D
Ja na 16:30 biegnę do kosmetyczki na depilację. Nienawidzę tego, ale pół godziny bólu i spokój później przez dłuższy czas :)

Wyszedl? Co mowicie? Na patyczku nic sie nie kleilo :p
IMAG5444_1.jpg

Załączniki

• IMAG5444_1.jpg
    IMAG5444_1.jpg
    610,2 KB · Wyświetleń: 430
reklama
O jaki ciekawy program na dwójce oglądałam. Tajemnice ludzkiego ciała. O rozwoju dziecka w łonie matki między innymi. Głównie było o skłonności do tycia w późniejszym życiu dziecka. I co mnie zaskoczyło. Im matka w ciąży lepiej się odżywiała i trzymała dietę niskotłuszczową tym większy problem będzie miało potem dziecko z utrzymaniem odpowiedniej wagi. Jeśli w diecie matki w ciąży brakuje tłuszczu to organizm dziecka produkuje duże ilości komórek odpowiadających za gromadzenie tkanki tłuszczowej. I dieta ma tu większy wpływ na to niż uwarunkowania genetyczne. Także morał taki mamusie! Nie odmawiajmy sobie w ciąży tłustych rzeczy od czasu do czasu bo dzięki temu nasze dzieci w przyszłości nie będą mieć problemu z nadwagą. ☺
Może dlatego moje dzieci takie chude? Bo nie powiem żebym się zdrowo odżywiała w poprzednich ciążach. Przy Kubie miałam parcie na chrupki keczupowe, a z Jankiem musiałam zjeść jedną drożdżówkę dziennie, bo mnie nosiło :D

Z tą glukoza to taksamo jak z cukrzyca w ciąży kiedyś normy po godz były 140 teraz 120 po posiłku musi być i to tylko w Polsce kiedyś do 140 było i wszystko było ok to samo jest z mierzeniem cukru jedni diabetolodzy że godz od rozpoczęcia posiłku a 2 że po skończonym godz i bądź tu kuźwa madry
Ja dlatego nie spinam się tak bardzo z tą dietą, jem mniej, tylko pełnoziarniste pieczywo z jednej tylko piekarni, smażonego i tak nie jadam. Do tego więcej warzyw, wody, zero dżogurtów i słodkich przekąsek. Inaczej bym z głodu zmarła.

Omatko ale bym zjadła ale dieta cukrzycowa nie pozwala chociaż może się skuszę i zrobię z przepisu dla cukrzykow ???zobaczymy jak wyjdzie ;)
A może na mące z pełnego przemiału? Moja sąsiadka miała taką konkretną cukrzycę i robiła ciasta i inne pierdoły na pełnoziarnistych mąkach, bez cukru. Nigdy nie robiłam drożdżowego na takiej mące, ale jak się nie spróbuje to się nie wie :D

Ja zeżarłam, tak zeżarłam właśnie, pół arbuza.... Nooo, dobry był. Za godzinę zobaczymy jak mi cukier skoczy. Niech tylko spróbuje wysoko!

Do góry