E
Ewka34
Gość
Smarowalam sudocremem gdy bylo czerwone kolo cicpci malej, pamietam..Chyba odwrotnie miałam powiedzieć że bepanthen na codzien a sudocrem na odparzenia?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Smarowalam sudocremem gdy bylo czerwone kolo cicpci malej, pamietam..Chyba odwrotnie miałam powiedzieć że bepanthen na codzien a sudocrem na odparzenia?
Ja będę puderkowac a jak coś będzie się działo to krem tormentiolKobietki,
pytanie z innej beczki: jaki krem do pupci dzieciaczków będziecie używały? Ja już sama nie wiem czy sudocrem czy bepanthen... A może macie innych faworytów? To moje pierwsze Maleństwo i w sumie nie wiem. Siostra używała sudocremu, bo był najpopularniejszy wtedy, a o bepanthenie nawet nie słyszała... co Wy będziecie stoswały?
Ja ostatnie zakupy robie w czerwcu materacyk posciel wanne i laktator chociaz zastanawiam sie czy bedzie potrzebny zawsze moge domowic pozniej rzeczy do szpitala mialam bo mam padaczke i musialam byc przygotowana "w razie szpitala"Dziś zamówiłam ostatnie rzeczy do wyprawki, mam już wszystko, zostało mi łóżeczko i moje ciuchy do szpitala, nie mam nic, ani piżamy, ani pantofli, ale powiem wam ze ja nie wiem jak się z tym zabiorę do szpitala tego jest naprawdę dużo jeszcze muszę kupić laktator i podgrzewacz do butelek awaryjnie, bo może być tak ze mleka mogę nie mieć, różnie to bywa trzeba być przygotowanym, bo mleko dostaje się w dniu porodu czy jak to jest ?
Czemu 60 dni? [emoji23]
Dziś zamówiłam ostatnie rzeczy do wyprawki, mam już wszystko, zostało mi łóżeczko i moje ciuchy do szpitala, nie mam nic, ani piżamy, ani pantofli, ale powiem wam ze ja nie wiem jak się z tym zabiorę do szpitala tego jest naprawdę dużo jeszcze muszę kupić laktator i podgrzewacz do butelek awaryjnie, bo może być tak ze mleka mogę nie mieć, różnie to bywa trzeba być przygotowanym, bo mleko dostaje się w dniu porodu czy jak to jest ?
Zależy jakie są praktyki w szpitalu. U mnie dziewczyna co leżała ze mną na sali nie miała pokarmu przystawiala córkę do piersi ale nic położne chciały dać ze strzykawki mm ale ona nie chciała i dziecko się darlo okropnie biedne. Ja po porodzie od razu miałam pokarm ale później w nocy był problem więc przystawialam ale nic to nie dawało więc dokarmiali raz mała mm.A jak to jest kiedy kobieta zaraz po porodzie nie ma pokarmu? Położne dokarmiają proszkowym mlekiem z butelki? Czy laktator załatwi sprawę?