reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Pochwale sie..
Screenshot_20180505-201051.png

Załączniki

• Screenshot_20180505-201051.png
    Screenshot_20180505-201051.png
    223,8 KB · Wyświetleń: 428
Kobietki,
pytanie z innej beczki: jaki krem do pupci dzieciaczków będziecie używały? Ja już sama nie wiem czy sudocrem czy bepanthen... A może macie innych faworytów? To moje pierwsze Maleństwo i w sumie nie wiem. Siostra używała sudocremu, bo był najpopularniejszy wtedy, a o bepanthenie nawet nie słyszała... co Wy będziecie stoswały?
Ja będę puderkowac a jak coś będzie się działo to krem tormentiol

Dziś zamówiłam ostatnie rzeczy do wyprawki, mam już wszystko, zostało mi łóżeczko i moje ciuchy do szpitala, nie mam nic, ani piżamy, ani pantofli, ale powiem wam ze ja nie wiem jak się z tym zabiorę do szpitala :) tego jest naprawdę dużo :) jeszcze muszę kupić laktator i podgrzewacz do butelek awaryjnie, bo może być tak ze mleka mogę nie mieć, różnie to bywa trzeba być przygotowanym, bo mleko dostaje się w dniu porodu czy jak to jest ?

Dziś zamówiłam ostatnie rzeczy do wyprawki, mam już wszystko, zostało mi łóżeczko i moje ciuchy do szpitala, nie mam nic, ani piżamy, ani pantofli, ale powiem wam ze ja nie wiem jak się z tym zabiorę do szpitala :) tego jest naprawdę dużo :) jeszcze muszę kupić laktator i podgrzewacz do butelek awaryjnie, bo może być tak ze mleka mogę nie mieć, różnie to bywa trzeba być przygotowanym, bo mleko dostaje się w dniu porodu czy jak to jest ?
Ja ostatnie zakupy robie w czerwcu ;) materacyk posciel wanne i laktator chociaz zastanawiam sie czy bedzie potrzebny ;) zawsze moge domowic pozniej ;) rzeczy do szpitala mialam bo mam padaczke i musialam byc przygotowana "w razie szpitala" ;)

Podobno gdy zaczyna się poród to wtedy zaczynaja mrowiec piersi i zaczyna się ten cały proces :)

Ja dlatego biorę średnia walizkę na swoje rzeczy i taka mniejsza sportową na ramie na rzeczy dla dzidziusia :)

Dziewczyny,przetestowalam ten balsam dla dzieci Linomag, na sobie ,przed chwilka.. zarabisty jest ;) szybko sie wchlania i nie pachnie intensywnie ;) skora jest nawilzona ;)

Ja sie dowiedzialam ze u mnie w szpitalu daja pampersy i ciuchy ;) tylko na wypis musze miec swoje ;) to juz plus hyhy

A jak to jest kiedy kobieta zaraz po porodzie nie ma pokarmu? Położne dokarmiają proszkowym mlekiem z butelki? Czy laktator załatwi sprawę?

reklama
A jak to jest kiedy kobieta zaraz po porodzie nie ma pokarmu? Położne dokarmiają proszkowym mlekiem z butelki? Czy laktator załatwi sprawę?
Zależy jakie są praktyki w szpitalu. U mnie dziewczyna co leżała ze mną na sali nie miała pokarmu przystawiala córkę do piersi ale nic położne chciały dać ze strzykawki mm ale ona nie chciała i dziecko się darlo okropnie biedne. Ja po porodzie od razu miałam pokarm ale później w nocy był problem więc przystawialam ale nic to nie dawało więc dokarmiali raz mała mm.

Ja nic nie mam do porodu ale to dużo czasu jeszcze :) myślę że urodzę w 39 tygodniu więc do tego czasu zdaze:)

A w 36 to jeszcze chyba za wcześnie mi się wydaje, ciąża donoszona chyba od 37 chyba że coś mylę...

Do góry