reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja w ciąży nie brałam ale brałam po ciążach przez 10tygodni bo coś z krzepnięciem miałam nie tak. Przez 2 tyg robił mi mąż, później robiłam sobie już sama. W ciąży jakoś sobie nie wyobrażam. Jak teraz brzuszek jest już taki większy, że ciężko złapać fałd skóry to też się daje w brzuch?
Ja zaczynałam sama, ale z każdym kolejnym było coraz gorzej, czwartego dnia po godzinie męczarni z zastrzykiem w ręku, popłakałam się z bezradności. I od tamtej pory stwierdziłam, ze lepiej jak ktos mi robi, bo to minuta i po strachu. Można robić tez w nogę ale ja tylko raz spróbowałam i przez dwa dni mnie bolało to miejsce. Moja pielęgniarka powiedziała, ze można do konca w brzuch robic i ze nie ma szans, żeby dzidziusiowi coś się przez to stało, wiec robimy w brzuch. Ostrzegała tez, ze w nogę bardzo boli, ale już było po fakcie Jednak teraz im brzuszek staje się większy, bardziej napięty gorzej się wbić.

reklama
@Lustysia ta ciążę zdecydowanie lepiej znoszę wiadomo jakieś ciążowe dolegliwości są ale w poprzedniej jak tylko wstałam to miałam skurcze a teraz mogę się ruszać bez problemów:)
Termin z miesiączki mam na 14 sierpnia a z USG na 9. W pierwszej ciąży miałam dokładnie taka rozbieżność i urodziłam zgodnie z USG:)

Kobietki,
pytanie z innej beczki: jaki krem do pupci dzieciaczków będziecie używały? Ja już sama nie wiem czy sudocrem czy bepanthen... A może macie innych faworytów? To moje pierwsze Maleństwo i w sumie nie wiem. Siostra używała sudocremu, bo był najpopularniejszy wtedy, a o bepanthenie nawet nie słyszała... co Wy będziecie stoswały?
Ja sudocrem. A bepanthen to używa się chyba dopiero jak są odparzenia? Czy źle coś mówię? :)

Nie mam bardzo czasu na forum , przez te szpitale . Byłam u synka dopiero wróciłam . Jest duża poprawa i w poniedziałek już możliwe że wyjdzie wkoncu , język praktycznie podgojony już malo co zostało tych zmian , nie boli to apetyt już powraca i pić może, humor lepszy :) po szpitalu pojechałam do Pepco oczywiscie mega kolejki ale podeszłam do kasy i zapytałam ekspedientke czy mogę bez kolejki bo w ciąży jestem, nawet nie patrzyłam się na ludzi w kolejce bo zjedli by mnie wzrokiem .. . Dobrze że mam pomoc przy synku na zmiany bo ja teraz bym nie dała sama rady non stop zajmowac się w szpitalu ..jak wróci do domu to co innego, inne warunki . Aby do poniedziałku .. :)non stop zmęczona jestem pewnie przez anemie ale leki lepsze to jakoś powoli się poprawi , jeszcze za tydzień muszę zapisać się na wizyte kontrolna u swojej gin po szkpitalu , później 25 to trzecie USG , pewnie z synkiem też na jakals kontrolę . Ten maj jakis dla mnie pechowy jest .. zawsze coś
Super ze z malym juz jest lepiej,a ty uwazaj na siebie bo zmeczenie i anemia nie pasuja do siebie ;) ludzmi sie nue martw bo to chamy.. dobrze zrobilas ze poszlas bez kolejki ;)

To moje małe zakupki
Przyszla mi teczka , trójat na przyssawki do samochodu , chusteczki HiPP , nawet nie wiem kiedy bo cały tydzień poza domem i dopiero dzisiaj zobaczylam
I przyszka mi też sukienka ciążowa New Look nowa wylicytowana na allegro za 14 zł ale to innym razem już pokaże jak będę miec chwilę :) idę się kąpać i spać bo jutro znow szpital cały dzień , plecy bolą a w ciązy jeszcze bardziej to się odczuwa
Zobacz załącznik 853547 Zobacz załącznik 853548 Zobacz załącznik 853549
Ten pierwszy komplet.. mam identyczny :p na rozm 56 :p

Hej dziewczyny,
trochę późno tutaj trafiłam, ale myśle ze lepiej pozno niż wcale :p Też mam termin na sierpień, dokładnie 24. Widzę, ze niektóre z Was maja już wyprawkę dla maluszka, ja w zasadzie nie mam jeszcze prawie nic ;o Cały czas myśle, ze mamy jeszcze dużo czasu...
Witaj ;)

Ja mam krzywa na 14 maja :) 16 mam endokrynologa, który mi zlecił te badania żeby były na NFZ, wiec powinny być wyniki już u niego, myśle ze będę miała w normie cukier, bo zawsze miałam prawie na poziomie najniższej normy,ginekolog mi powiedział żebym dopilnowała żeby były trzy pobrania krwi, bo niektórzy robią dwa i nie maja za dużego znaczenia

reklama
Do góry