reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej dziewczyny,
trochę późno tutaj trafiłam, ale myśle ze lepiej pozno niż wcale :p Też mam termin na sierpień, dokładnie 24. Widzę, ze niektóre z Was maja już wyprawkę dla maluszka, ja w zasadzie nie mam jeszcze prawie nic ;o Cały czas myśle, ze mamy jeszcze dużo czasu...

Cześć ;) ja też mam termin na 24 sierpnia :D

reklama
Ja nie biorę ale moja szwagierka brała cała ciaze, miała problemy z utrzymaniem wcześniejszych ciąży i wyszło jej w badaniach coś ale nie pamiętam dokładnie i teraz w każdej ciąży musi brać zastrzyki.
Właśnie ostatnio doczytałam, ze niektórzy biorą z powodu problemow z utrzymaniem ciazy. U mnie to ma zupełnie inne podłoże, mianowicie miałam problemy z żylakami. Pani doktor wysłała mnie na dodatkowe badania krwi, wyniki nie wyszły dobre i muszę brać codziennie przez cała ciąże i jeszcze 6 tygodni po. Mój mąż obawia się, ze przez te zastrzyki nie będę chciała kolejnych dzieci :( Bo ja naprawdę jestem załamana tym, ze musze je brać i przerażają mnie siniaki na brzuchu jakie się robia, no ale czego się nie zrobi dla maleństwa.

Witaj @Lustysia

Co do kremów, to na co dzień pewnie będę używała Babydream, a na sytuacje awaryjne Nivea Baby S.O.S. (używamy go do dzisiaj, bo sprawdza się na każde podrażnienie, odparzone palce u stóp, obtarte uda, spieczone wargi, itd.)

@Lustysia pewnie nic przyjemnego te zastrzyki ale czasem trzeba. Ja poprzednia ciążę znosiłam bardzo źle w zasadzie cała musiałam leżeć żeby ją donosić i później rzeczywiście mówiłam że już więcej dzieci nie chce a po 4 latach znowu poczułam że chce. Duzo czasu potrzebowałam żeby zapomnieć o tym ale każda ciąża inna:)

Czyli sprawdzę po obiedzie po godz przed obiadem 79 zobaczymy po godz co mi wystrzeli bo grilla miałam he
No i wyszedł cyrk po godz 108 a po 2 godz 157 czyli po 1 za dużo naraz zjadłam a po 2wypilam pół szklanki coli czyli muszę uważać na to ile zjadam i zero slodkiego bo do obiadu było ok a po już cyrk.Czekam na kolacje na podwieczorek jabłko i śliwka zobaczymy co przed kolacja pokaże już mam nerwa trochę się poruszałam na działce bo gdzieś dziewczyna pisała że ruch wskazany ;) więc byle bylo ok ;)

@Biedroneczka10 No niestety przyjemne to nie jest, sama sobie nie jestem w stanie tego zrobic, zawsze muszę mieć kogos pod reka. No tak słyszałam, ze podobno z czasem się o wszystkim zapomina. To ta ciąże znosisz lepiej? Ja poki co nie mam co narzekać, gdyby nie te zastrzyki. I obawiam się upałów, a te już zaczynaja się pojawiać... na szczęście od początku ciazy nie muszę pracować, wiec jakos będziemy musiały znieść te lato. A Ty na kiedy dokładnie masz termin?

Kurcze ostatnio coś dzieje się mojemu mężowi. . zaczyna mi bronić napić się coli, zjeść z grilla, zamiatać , a dzisiaj to już w ogóle.. idziemy się spotkać ze znajomą a on się mnie pyta czy zapomniałam że w ciąży jestem [emoji33] bo miniówkę ubrałam.. to do niego niepodobne.
Robi się coraz bardziej tatusiowaty

reklama
Mam jeszcze do Was takie pytanko... Czy któraś z Was bierze może tez zastrzyki przeciwzakrzepowe w brzuch? Mnie niestety kopnął ten zaszczyt... Nigdy wcześniej nawet nie słyszałam o takich praktykach, wiec ciekawa jestem czy nie jestem sama.
Ja w ciąży nie brałam ale brałam po ciążach przez 10tygodni bo coś z krzepnięciem miałam nie tak. Przez 2 tyg robił mi mąż, później robiłam sobie już sama. W ciąży jakoś sobie nie wyobrażam. Jak teraz brzuszek jest już taki większy, że ciężko złapać fałd skóry to też się daje w brzuch?

Do góry