reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U nas będzie dziewczynka, prawdopodobnie Lenka, zreszta wszyscy tak też zwracają się do mojego brzuszka hehe wiec raczej tak zostanie ;) To będzie moje pierwsze dziecko, wiec w zasadzie wszystko jest dla mnie/ dla nas nowe. Mieszkam co prawda w Niemczech, ale jeszcze poki mogę to często jestem w PL. Moja lekarka powiedziała, ze teoretycznie mogę latać samolotem do konca maja, nie wiem czemu tak krótko. A wy macie jakies doświadczenia jeśli chodzi o loty samolotem? Może słyszałyście jakies inne wersje? A jeśli chodzi o wyprawkę to chyba po powrocie do DE będę musiała zaczac ja kompletować.

reklama
Kobietki,
pytanie z innej beczki: jaki krem do pupci dzieciaczków będziecie używały? Ja już sama nie wiem czy sudocrem czy bepanthen... A może macie innych faworytów? To moje pierwsze Maleństwo i w sumie nie wiem. Siostra używała sudocremu, bo był najpopularniejszy wtedy, a o bepanthenie nawet nie słyszała... co Wy będziecie stoswały?

Ja bephanten;)
Na pewno nie sudocream on bardzo wysusza, stosuje się go nawet na odlezyny u osób starszych:)
Kumpela smarowala nim pupę synkowi i maleństwu zeszła skórka z jąderek :/

Pochwal się jak będzie skończone :) na jaki kolor malujecie pokoik ? Już tylko najlepsze przed Tobą :) meblowanie, dekorowanie :) super [emoji173]️

Jak fajnie , że się podzieliłas linkiem :**
Ma fajne staniki :D pewnie skorzystam :p

Bardzo ładnie wyglądasz :)

Też się zastanawiam bo w końcu nie kupiłam :huh: mam duże opakowanie bepanthen i jedno małe , i tak samo z sudocremem. I na odparzenia będzie okej sudocrem ale tak przy każdej zmianie pieluszki to nie wiem co można by było stosowac:huh:

Na taki lekki szary kolor, na pewno w poniedziałek porobie zdjęcia i pokaże :)

Hej dziewczyny,
trochę późno tutaj trafiłam, ale myśle ze lepiej pozno niż wcale :p Też mam termin na sierpień, dokładnie 24. Widzę, ze niektóre z Was maja już wyprawkę dla maluszka, ja w zasadzie nie mam jeszcze prawie nic ;o Cały czas myśle, ze mamy jeszcze dużo czasu...
U nas będzie dziewczynka, prawdopodobnie Lenka, zreszta wszyscy tak też zwracają się do mojego brzuszka hehe wiec raczej tak zostanie ;) To będzie moje pierwsze dziecko, wiec w zasadzie wszystko jest dla mnie/ dla nas nowe. Mieszkam co prawda w Niemczech, ale jeszcze poki mogę to często jestem w PL. Moja lekarka powiedziała, ze teoretycznie mogę latać samolotem do konca maja, nie wiem czemu tak krótko. A wy macie jakies doświadczenia jeśli chodzi o loty samolotem? Może słyszałyście jakies inne wersje? A jeśli chodzi o wyprawkę to chyba po powrocie do DE będę musiała zaczac ja kompletować.
Witaj
Ja mam termin na 26.08 więc podobnie.

Ja bd używała sudocremu przy każdej zmianie pieluchy. Tak robiłam z chłopakami i było dobrze.

Hej dziewczyny,
trochę późno tutaj trafiłam, ale myśle ze lepiej pozno niż wcale :p Też mam termin na sierpień, dokładnie 24. Widzę, ze niektóre z Was maja już wyprawkę dla maluszka, ja w zasadzie nie mam jeszcze prawie nic ;o Cały czas myśle, ze mamy jeszcze dużo czasu...
Witaj
Ja mam termin na 26.08 więc podobnie.

Ja bd używała sudocremu przy każdej zmianie pieluchy. Tak robiłam z chłopakami i było dobrze.

Hej dziewczyny,

Witamy :) synek czy córeczka będzie? Czyli w którym jesteś teraz tygodniu?
Oj moim zdaniem zostało z 60 dni, S to bardzo niewiele. Później jak za jednym razem będziesz musiała kupić wszystko to nagle wyjdzie 3 tysiące do wydania.

No lekarka wie co mówi. Rzekomo można niby do 35 tyg latać samolotem, ale to tez tylko i wyłącznie za zgodą lekarza i trzeba mieć oświadczenie od niego. Jeśli Twoja lekarka mówi, że możesz do końca maja to posłuchalabym się jej rad, bo każda ciąża i organizm jest inny.

@miloscwczasachpopkultury
25 tydzień, czeka mnie w najbliższy piątek badanie cukru, przez co będę musiała wrocic do Niemiec. Ale czekam tez na nowe dokumenty, bo dwa tygodnie temu wyszłam za mąż i zmieniałam nazwisko. Nie wiem czy do środy zdaza zrobic Przynajmiej dowód, bo w czwartek rano już lece. W przeciwnym razie będę musiała niedługo znow przylecieć do PL. Stad tez moje pytanie o Wasze doświadczenia, bo koniec maja już blisko...

Mam jeszcze do Was takie pytanko... Czy któraś z Was bierze może tez zastrzyki przeciwzakrzepowe w brzuch? Mnie niestety kopnął ten zaszczyt... Nigdy wcześniej nawet nie słyszałam o takich praktykach, wiec ciekawa jestem czy nie jestem sama.

reklama
Mam jeszcze do Was takie pytanko... Czy któraś z Was bierze może tez zastrzyki przeciwzakrzepowe w brzuch? Mnie niestety kopnął ten zaszczyt... Nigdy wcześniej nawet nie słyszałam o takich praktykach, wiec ciekawa jestem czy nie jestem sama.

Ja nie biorę ale moja szwagierka brała cała ciaze, miała problemy z utrzymaniem wcześniejszych ciąży i wyszło jej w badaniach coś ale nie pamiętam dokładnie i teraz w każdej ciąży musi brać zastrzyki.

Ja mam równo 100 dni do terminu z miesiączki z USG mniej. Muszę wreszcie kupić co trzeba ale jakoś słabo mi idzie:)

Do góry