Czyli sprawdzę po obiedzie po godz przed obiadem 79 zobaczymy po godz co mi wystrzeli bo grilla miałam heJa dlatego nie mierzę po 2h bo mi zawsze prawidłowo spada Po godzinie mam kosmos, np. po fasolowej miałam 169 a po rosole 98, po chlebie mam od 130 do 150 zależy jaki (jak na razie tylko jeden mogę jeść i to też niedużo).
reklama
G
gosc12
Gość
Dzisiaj byłam na zakupach dla małej i znalazłam w sklepie dziecięcym biustonosze do karmienia. Taki zwykły bawełniany za 30 ale nie było mojego rozmiaru więc muszę czekać i usztywniany chyba coś koło 50 z fiszbinami fajny szkoda , że nie robią z push upem bo ja jestem przerażona "wielkością" swoich piersiPrzymierzyłam go i wydaje się ok. Ogólnie nie noszę miękkich biustonoszy tylko usztywniane z fiszbinami, ale taki chciałam do spania bo pamiętam, że przyklejanie wkładek laktacyjnych do koszuli nocnej średnio zdawało egzamin. Kosztował 64,99 i jakościowo odpowiada cenie. Te za 10 zł to jak dla mnie tandeta. Ale w sumie jeśli tylko do spania to może też nie byłyby złe.
Na dzień do karmienia dokupię sobie usztywniane rozpinane z przodu.
W kolejnych ciążach są bardziej widoczne brzuszki ale jest bardzo zgrabny :*I mój brzuś ☺
Zobacz załącznik 853566
Suwaczek podpowiada , że skończony 25 tydzień. Wg mnie już spory jest w porównaniu z moim brzuszkiem w pierwszej ciąży na podobnym etapie. A gdzie jeszcze 3 mce. Już zaczynam się czuć jakbym połknęła arbuza ☺
Dziś ledwo dałam radę pomalować sobie paznokcie u stóp.. i już coraz mniej wygodnie leży mi się na wznak. Po dłuższej chwili zaczyna mnie boleć kręgosłup i muszę się przekręcić na bok.
Bo mi się chyba wydawało, że ktoś pisał , że jest w 26+.. i zaczął 7 miesiącNo od 28 tc, ja tak mówiłam a dzisiaj miałam 27+1 więc rozpoczęty 28
Heheh dziekiiBardzo stylowy
G
gosc12
Gość
Jesteśmy coraz bliżej końca zamknięcia listy zakupów
Mam chwilę żeby Was poczytać bo od kad K ma wolnych kilka dni w końcu to nawet nie mam telefonu w ręce
Malutka chyba po takiej dawce magnezu w szpitalu czuje się lepiej, bo całymi dniami ja czuję jak się przekręca, kopie cały brzuch mi chodzi uwielbiam too
I jeszcze się zastanawiam od kad pojechałam do szpitala , że ja codziennie piłam melisę , może to ja tak uspokoilo , że dwa dni nic się nie ruszała.. bo teraz nie pije i jest zmiana o 360°.
W środę jedziemy na 3prenatalne to pochwalę się zdjeciem z 3d , ciekawa jestem ile mala wazy po 6 tygodniach
W czwartek sesja brzuszkowa a w piątek wizyta u nowego ginekologa. Mam nadzieję , że okaże się wporzadku i , że nie zawiodę się poraz drugi
Miłego weekendu kochane :********
Mam chwilę żeby Was poczytać bo od kad K ma wolnych kilka dni w końcu to nawet nie mam telefonu w ręce
Malutka chyba po takiej dawce magnezu w szpitalu czuje się lepiej, bo całymi dniami ja czuję jak się przekręca, kopie cały brzuch mi chodzi uwielbiam too
I jeszcze się zastanawiam od kad pojechałam do szpitala , że ja codziennie piłam melisę , może to ja tak uspokoilo , że dwa dni nic się nie ruszała.. bo teraz nie pije i jest zmiana o 360°.
W środę jedziemy na 3prenatalne to pochwalę się zdjeciem z 3d , ciekawa jestem ile mala wazy po 6 tygodniach
W czwartek sesja brzuszkowa a w piątek wizyta u nowego ginekologa. Mam nadzieję , że okaże się wporzadku i , że nie zawiodę się poraz drugi
Miłego weekendu kochane :********
Załączniki
G
gosc12
Gość
Pochwal się jak będzie skończone na jaki kolor malujecie pokoik ? Już tylko najlepsze przed Tobą meblowanie, dekorowanie superDzień dobry kobietki [emoji8][emoji4]
Ja już po 7 na nogach, a to dlatego, bo dziś wybywam na cały weekend „pomieszkać” u teściowej, a tato mojego Bartka i on będą malować całe nasze ogromne 30m, więc może już w niedziele wieczorkiem będę mogła tam spać i zobaczę efekty ich starań. Już nie mogę się doczekać nowych kolorków na ścianach i pokoiku, który został pomalowany dla małej i już tam nic nie ma w nim oprócz mojej toaletki do malowania się. Może uda mi się ją wcisnąć tam żeby została u niej w pokoiku jak już wszystkie mebelki będą i fotel rozkładany. Bo niestety w reszcie mieszkania nie będzie dla niej miejsca, a ciężko byłoby mi się rozstać z nią, bo dostałam ją w prezencie od Mojego [emoji199][emoji177].
Tak się cieszę na to malowanie, że szok. Po weekendzie zamawiam mebelki i pod koniec maja już je skręcamy, robię wieeeelkie pranie i prasowanie i już mogę układać i urządzać powolutku dekoracje i jakieś kwiatuszki do pokoiku. Coraz bliżej spotkania z Kornelią [emoji307][emoji4]
Jak fajnie , że się podzieliłas linkiem :**@Biedroneczka10 pokazuj kiece Kochana
Ja właśnie wzięłam się za sporządzenie listy wyprawkowej i listy zakupów i trafiłam na allegro na tanie rzeczy dla Mamuś: koszule, staniki do karmienia. Wrzucam link do tego sprzedawcy, bo może którejś z Was się jeszcze przyda ja dopiero zaczynam kompletowanie, więc zapisuję linki w ulubionych
Link do: Przedmioty użytkownika FabiMax7 - Allegro.pl
Ma fajne staniki pewnie skorzystam
Bardzo ładnie wyglądaszTaka sukienka no i już wiem że u nich muszę kupować M więc może jeszcze coś w outlecie upoluje fajne te ciuszki co się później do karmienia nadaja
Też się zastanawiam bo w końcu nie kupiłam mam duże opakowanie bepanthen i jedno małe , i tak samo z sudocremem. I na odparzenia będzie okej sudocrem ale tak przy każdej zmianie pieluszki to nie wiem co można by było stosowacKobietki,
pytanie z innej beczki: jaki krem do pupci dzieciaczków będziecie używały? Ja już sama nie wiem czy sudocrem czy bepanthen... A może macie innych faworytów? To moje pierwsze Maleństwo i w sumie nie wiem. Siostra używała sudocremu, bo był najpopularniejszy wtedy, a o bepanthenie nawet nie słyszała... co Wy będziecie stoswały?
oliwiapatrycja
Fanka BB :)
Kobietki,
pytanie z innej beczki: jaki krem do pupci dzieciaczków będziecie używały? Ja już sama nie wiem czy sudocrem czy bepanthen... A może macie innych faworytów? To moje pierwsze Maleństwo i w sumie nie wiem. Siostra używała sudocremu, bo był najpopularniejszy wtedy, a o bepan¿
Ja uzywalam bepanhen krem taki lekki sensiderm ,jeszcze jest extra cos tam, jeszcze z maścią się nie spotkalam to pewnie są i kremy i bardziej jak maść.
Przy synku używaliśmy go zawsze do pupy i jeszcze nawet jedna tubka mi została
Bepanthen są masci i też kremy ja przy synku akurat kremu bepanthen używałamLinomag. W razie jak będę widziała ze mogą się robić odparzenia to wtedy kremy typu sudocrem/ Babydream z cykiem / bambino z cynkiem.
Bepanthen z tego co kojarzę to natłuszczający jak linomag (maść nie krem).
oliwiapatrycja
A synek już dużo duzo lepiej , humor tez dopisuje , w poniedziałek myślę że napewno wyjdzieJak dziś samopoczucie ? Jak synek ? ;-*
Udane zakupy trzymaj się , już będzie tylko lepiej :*:*
Siedze w szpitalu do wieczora, troche siedze na krzesle i troche leżę na takiej leżance jakoś daje radę
Lustysia
Hej dziewczyny,
trochę późno tutaj trafiłam, ale myśle ze lepiej pozno niż wcale Też mam termin na sierpień, dokładnie 24. Widzę, ze niektóre z Was maja już wyprawkę dla maluszka, ja w zasadzie nie mam jeszcze prawie nic ;o Cały czas myśle, ze mamy jeszcze dużo czasu...
trochę późno tutaj trafiłam, ale myśle ze lepiej pozno niż wcale Też mam termin na sierpień, dokładnie 24. Widzę, ze niektóre z Was maja już wyprawkę dla maluszka, ja w zasadzie nie mam jeszcze prawie nic ;o Cały czas myśle, ze mamy jeszcze dużo czasu...
Sindi_@
Witaj i rozgosc się , widzę że u nas jeden dzień różnicy ja mam na 23.08 termin. Wiesz kogo nosisz pod serduszkiem?To twoje pierwsze maleństwo? A co do wyprawki to większość z nas kompletuje ale niektóre już nawet zamykają wyprawkę ale spokojnie zdążymyHej dziewczyny,
.rudzielec
reklama
Bajunia
Kobietki,
pytanie z innej beczki: jaki krem do pupci dzieciaczków będziecie używały? Ja już sama nie wiem czy sudocrem czy bepanthen... A może macie innych faworytów? To moje pierwsze Maleństwo i w sumie nie wiem. Siostra używała sudocremu, bo był najpopularniejszy wtedy, a o bepanthenie nawet nie słyszała... co Wy będziecie stoswały?
Ja używałam Sudocrem ale tylko jak coś się odparzyło czy zaczerwieniło. A tak pielęgnacyjnie przy każdej zmianie pieluszki to Alantan i ziajka.