reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja dlatego nie mierzę po 2h bo mi zawsze prawidłowo spada :) Po godzinie mam kosmos, np. po fasolowej miałam 169 a po rosole 98, po chlebie mam od 130 do 150 zależy jaki (jak na razie tylko jeden mogę jeść i to też niedużo).
Czyli sprawdzę po obiedzie po godz przed obiadem 79 zobaczymy po godz co mi wystrzeli bo grilla miałam he

reklama
Przymierzyłam go i wydaje się ok. Ogólnie nie noszę miękkich biustonoszy tylko usztywniane z fiszbinami, ale taki chciałam do spania bo pamiętam, że przyklejanie wkładek laktacyjnych do koszuli nocnej średnio zdawało egzamin. Kosztował 64,99 i jakościowo odpowiada cenie. Te za 10 zł to jak dla mnie tandeta. Ale w sumie jeśli tylko do spania to może też nie byłyby złe.
Na dzień do karmienia dokupię sobie usztywniane rozpinane z przodu.
Dzisiaj byłam na zakupach dla małej i znalazłam w sklepie dziecięcym biustonosze do karmienia. Taki zwykły bawełniany za 30 ale nie było mojego rozmiaru więc muszę czekać :( i usztywniany chyba coś koło 50 z fiszbinami fajny :) szkoda , że nie robią z push upem :D bo ja jestem przerażona "wielkością" swoich piersi :(:(
I mój brzuś ☺
Zobacz załącznik 853566
Suwaczek podpowiada , że skończony 25 tydzień. Wg mnie już spory jest w porównaniu z moim brzuszkiem w pierwszej ciąży na podobnym etapie. A gdzie jeszcze 3 mce. Już zaczynam się czuć jakbym połknęła arbuza ☺
Dziś ledwo dałam radę pomalować sobie paznokcie u stóp.. i już coraz mniej wygodnie leży mi się na wznak. Po dłuższej chwili zaczyna mnie boleć kręgosłup i muszę się przekręcić na bok.
W kolejnych ciążach są bardziej widoczne brzuszki :) ale jest bardzo zgrabny :):*
No od 28 tc, ja tak mówiłam :) a dzisiaj miałam 27+1 więc rozpoczęty 28
:) Bo mi się chyba wydawało, że ktoś pisał , że jest w 26+.. i zaczął 7 miesiąc :p
Heheh :D dziekii :D

Jesteśmy coraz bliżej końca zamknięcia listy zakupów :)
IMG_20180505_144403_800x600.jpg

Mam chwilę żeby Was poczytać bo od kad K ma wolnych kilka dni w końcu to nawet nie mam telefonu w ręce :)
Malutka chyba po takiej dawce magnezu w szpitalu czuje się lepiej, bo całymi dniami ja czuję jak się przekręca, kopie ❤️ cały brzuch mi chodzi ❤️ uwielbiam too ❤️❤️
I jeszcze się zastanawiam od kad pojechałam do szpitala , że ja codziennie piłam melisę , może to ja tak uspokoilo , że dwa dni nic się nie ruszała.. bo teraz nie pije i jest zmiana o 360°.
W środę jedziemy na 3prenatalne to pochwalę się zdjeciem z 3d , ciekawa jestem ile mala wazy po 6 tygodniach :)
W czwartek sesja brzuszkowa a w piątek wizyta u nowego ginekologa. Mam nadzieję , że okaże się wporzadku i , że nie zawiodę się poraz drugi :hmm:

Miłego weekendu kochane :********

Załączniki

• IMG_20180505_144403_800x600.jpg
    IMG_20180505_144403_800x600.jpg
    151,1 KB · Wyświetleń: 446
Dzień dobry kobietki [emoji8][emoji4]
Ja już po 7 na nogach, a to dlatego, bo dziś wybywam na cały weekend „pomieszkać” u teściowej, a tato mojego Bartka i on będą malować całe nasze ogromne 30m, więc może już w niedziele wieczorkiem będę mogła tam spać i zobaczę efekty ich starań. Już nie mogę się doczekać nowych kolorków na ścianach i pokoiku, który został pomalowany dla małej i już tam nic nie ma w nim oprócz mojej toaletki do malowania się. Może uda mi się ją wcisnąć tam żeby została u niej w pokoiku jak już wszystkie mebelki będą i fotel rozkładany. Bo niestety w reszcie mieszkania nie będzie dla niej miejsca, a ciężko byłoby mi się rozstać z nią, bo dostałam ją w prezencie od Mojego [emoji199][emoji177].
Tak się cieszę na to malowanie, że szok. Po weekendzie zamawiam mebelki i pod koniec maja już je skręcamy, robię wieeeelkie pranie i prasowanie i już mogę układać i urządzać powolutku dekoracje i jakieś kwiatuszki do pokoiku. Coraz bliżej spotkania z Kornelią [emoji307][emoji4]
Pochwal się jak będzie skończone :) na jaki kolor malujecie pokoik ? Już tylko najlepsze przed Tobą :) meblowanie, dekorowanie :) super ❤️
@Biedroneczka10 pokazuj kiece Kochana :)

Ja właśnie wzięłam się za sporządzenie listy wyprawkowej i listy zakupów i trafiłam na allegro na tanie rzeczy dla Mamuś: koszule, staniki do karmienia. Wrzucam link do tego sprzedawcy, bo może którejś z Was się jeszcze przyda ;) ja dopiero zaczynam kompletowanie, więc zapisuję linki w ulubionych :p

Link do: Przedmioty użytkownika FabiMax7 - Allegro.pl
Jak fajnie , że się podzieliłas linkiem :**
Ma fajne staniki :D pewnie skorzystam :p
Taka sukienka no i już wiem że u nich muszę kupować M więc może jeszcze coś w outlecie upoluje:) fajne te ciuszki co się później do karmienia nadaja:)
Bardzo ładnie wyglądasz :)
Kobietki,
pytanie z innej beczki: jaki krem do pupci dzieciaczków będziecie używały? Ja już sama nie wiem czy sudocrem czy bepanthen... A może macie innych faworytów? To moje pierwsze Maleństwo i w sumie nie wiem. Siostra używała sudocremu, bo był najpopularniejszy wtedy, a o bepanthenie nawet nie słyszała... co Wy będziecie stoswały?
Też się zastanawiam bo w końcu nie kupiłam :huh: mam duże opakowanie bepanthen i jedno małe , i tak samo z sudocremem. I na odparzenia będzie okej sudocrem ale tak przy każdej zmianie pieluszki to nie wiem co można by było stosowac:huh:

Kobietki,
pytanie z innej beczki: jaki krem do pupci dzieciaczków będziecie używały? Ja już sama nie wiem czy sudocrem czy bepanthen... A może macie innych faworytów? To moje pierwsze Maleństwo i w sumie nie wiem. Siostra używała sudocremu, bo był najpopularniejszy wtedy, a o bepan¿
Ja uzywalam bepanhen krem taki lekki sensiderm ,jeszcze jest extra cos tam, jeszcze z maścią się nie spotkalam :) to pewnie są i kremy i bardziej jak maść.
Przy synku używaliśmy go zawsze do pupy i jeszcze nawet jedna tubka mi została :)
Linomag. W razie jak będę widziała ze mogą się robić odparzenia to wtedy kremy typu sudocrem/ Babydream z cykiem / bambino z cynkiem.
Bepanthen z tego co kojarzę to natłuszczający jak linomag (maść nie krem).
Bepanthen są masci i też kremy :) ja przy synku akurat kremu bepanthen używałam :)

Hej dziewczyny,
trochę późno tutaj trafiłam, ale myśle ze lepiej pozno niż wcale :p Też mam termin na sierpień, dokładnie 24. Widzę, ze niektóre z Was maja już wyprawkę dla maluszka, ja w zasadzie nie mam jeszcze prawie nic ;o Cały czas myśle, ze mamy jeszcze dużo czasu...

Hej dziewczyny,
trochę późno tutaj trafiłam, ale myśle ze lepiej pozno niż wcale :p Też mam termin na sierpień, dokładnie 24. Widzę, ze niektóre z Was maja już wyprawkę dla maluszka, ja w zasadzie nie mam jeszcze prawie nic ;o Cały czas myśle, ze mamy jeszcze dużo czasu...
Witaj i rozgosc się :), widzę że u nas jeden dzień różnicy ja mam na 23.08 termin. Wiesz kogo nosisz pod serduszkiem?To twoje pierwsze maleństwo? A co do wyprawki to większość z nas kompletuje ale niektóre już nawet zamykają wyprawkę :) ale spokojnie zdążymy

Witaj @Lustysia w naszym gronie :)
Są wśród nas Mamy, które dopinają wyprawkę na ostatni guzik, a są i takie które dopiero zaczynaja kompletowanie wyprawki.
Napisz Nam coś o sobie :) skąd jesteś, czy masz dzieciaczki i czy czekasz na synka czy na córeczkę :)

reklama
Kobietki,
pytanie z innej beczki: jaki krem do pupci dzieciaczków będziecie używały? Ja już sama nie wiem czy sudocrem czy bepanthen... A może macie innych faworytów? To moje pierwsze Maleństwo i w sumie nie wiem. Siostra używała sudocremu, bo był najpopularniejszy wtedy, a o bepanthenie nawet nie słyszała... co Wy będziecie stoswały?

Ja używałam Sudocrem ale tylko jak coś się odparzyło czy zaczerwieniło. A tak pielęgnacyjnie przy każdej zmianie pieluszki to Alantan i ziajka.

Do góry