reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@Biedroneczka10 pokazuj kiece Kochana :)

Ja właśnie wzięłam się za sporządzenie listy wyprawkowej i listy zakupów i trafiłam na allegro na tanie rzeczy dla Mamuś: koszule, staniki do karmienia. Wrzucam link do tego sprzedawcy, bo może którejś z Was się jeszcze przyda ;) ja dopiero zaczynam kompletowanie, więc zapisuję linki w ulubionych :p

Link do: Przedmioty użytkownika FabiMax7 - Allegro.pl

reklama
Kupiłam:)) happymum wygrali chociaż sukienka swoje kosztowała to przynajmniej nie wyglądam jak w worze:) i można ją nosić po porodzie i do karmienia się nadaje. Kupiłam też zwykła spódnice dresową na co dzień u nich. Super bo z głowy a w sukience chyba będę często chodzić żeby się nie marnowała:)
Pokaż sukienkę :D

Taka sukienka no i już wiem że u nich muszę kupować M więc może jeszcze coś w outlecie upoluje:) fajne te ciuszki co się później do karmienia nadaja:)

Załączniki

• IMG_20180505_125029.jpg
    IMG_20180505_125029.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 126
Kobietki,
pytanie z innej beczki: jaki krem do pupci dzieciaczków będziecie używały? Ja już sama nie wiem czy sudocrem czy bepanthen... A może macie innych faworytów? To moje pierwsze Maleństwo i w sumie nie wiem. Siostra używała sudocremu, bo był najpopularniejszy wtedy, a o bepanthenie nawet nie słyszała... co Wy będziecie stoswały?

Kobietki,
pytanie z innej beczki: jaki krem do pupci dzieciaczków będziecie używały? Ja już sama nie wiem czy sudocrem czy bepanthen... A może macie innych faworytów? To moje pierwsze Maleństwo i w sumie nie wiem. Siostra używała sudocremu, bo był najpopularniejszy wtedy, a o bepanthenie nawet nie słyszała... co Wy będziecie stoswały?

Ja sudocrem, bez wydziwiania. Sprawdzony, bez zbędnej chemii i dodatków. Jak goiły mi się tatuaże to tez nim smarowałam :)

Kobietki,
Linomag. W razie jak będę widziała ze mogą się robić odparzenia to wtedy kremy typu sudocrem/ Babydream z cykiem / bambino z cynkiem.
Bepanthen z tego co kojarzę to natłuszczający jak linomag (maść nie krem).

Kobietki,
Ja będę stosować zasadę że kosmetyki z cynkiem na poważniejsze odparzenia i wtedy będzie mustela bebe .
A do codziennego smarowania bez cynku ale tutaj jeszcze nie jestem zdecydowana chyba alantan plus maść
Screenshot_2018-05-05-15-13-37-060_com.android.chrome.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-05-05-15-13-37-060_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2018-05-05-15-13-37-060_com.android.chrome.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 369
Kobietki,

Ja bepanthen na codzien a przy odparzeniach dopiero sudokrem. Tak używałam przy córce bepanthen codziennie i nigdy się nie odparzyla więc sudokrem został nie otwarty:)

reklama
Nie mam bardzo czasu na forum , przez te szpitale . Byłam u synka dopiero wróciłam . Jest duża poprawa i w poniedziałek już możliwe że wyjdzie wkoncu , język praktycznie podgojony już malo co zostało tych zmian , nie boli to apetyt już powraca i pić może, humor lepszy :) po szpitalu pojechałam do Pepco oczywiscie mega kolejki ale podeszłam do kasy i zapytałam ekspedientke czy mogę bez kolejki bo w ciąży jestem, nawet nie patrzyłam się na ludzi w kolejce bo zjedli by mnie wzrokiem .. . Dobrze że mam pomoc przy synku na zmiany bo ja teraz bym nie dała sama rady non stop zajmowac się w szpitalu ..jak wróci do domu to co innego, inne warunki . Aby do poniedziałku .. :)non stop zmęczona jestem pewnie przez anemie ale leki lepsze to jakoś powoli się poprawi , jeszcze za tydzień muszę zapisać się na wizyte kontrolna u swojej gin po szkpitalu , później 25 to trzecie USG , pewnie z synkiem też na jakals kontrolę . Ten maj jakis dla mnie pechowy jest .. zawsze coś

Jak dziś samopoczucie ? Jak synek ? ;-*
To moje małe zakupki
Przyszla mi teczka , trójat na przyssawki do samochodu , chusteczki HiPP , nawet nie wiem kiedy bo cały tydzień poza domem i dopiero dzisiaj zobaczylam
I przyszka mi też sukienka ciążowa New Look nowa wylicytowana na allegro za 14 zł ale to innym razem już pokaże jak będę miec chwilę :) idę się kąpać i spać bo jutro znow szpital cały dzień , plecy bolą a w ciązy jeszcze bardziej to się odczuwa
Zobacz załącznik 853547 Zobacz załącznik 853548 Zobacz załącznik 853549
Udane zakupy :):) trzymaj się , już będzie tylko lepiej :*:*

Do góry