reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja dziś na obiad zupkę krem z dyni i z warzywek, wiec bida i pewnie już o 17 będę głodna, ale dziś wyjdziemy sobie o 18 na miasto, bo jest od dziś do niedzieli wieczór zjazd food truckow i jak zobaczyłam ile tego będzie to szok [emoji5] chyba wrócę jako tocząca się kuleczka hahah Zobacz załącznik 853351

A tak serio to na pewno do meksykańskiego podejdziemy i coś spróbuje, do greckiego i na gofry jakieś [emoji177][emoji177][emoji177]

Zrób do zupy z dyni kluseczki lane i się najesz bardziej może :)
Ja dziś naleśniki z prażonymi jabłkami w syropie klonowym i cynamonem zrobiłam plus twaróg rozrobiony z mlekiem i wanilią.
Taki trochę sobotni obiad :)

reklama
Te gwary w naszym kraju są cudowne. Osobiście bardzo lubię moja poznańska gware i czasem żałuję że tak rzadko jej używam. Będzie zanikac w kolejnych pokoleniach. Ja właściwie rodowita poznaniara A mąż z okolic jeleniej góry i czasem jak do niego mówię to nie zna znaczenia niektórych słów. U niego też są słodkie bułki:) A dla mnie to byłaby z kolei taka mleczna bułka z makiem bo drożdżówka to drożdżówka i już. Sznurka z glancem jest mi znana ale tylko jako drożdżówka z kruszonką i lukrem. Te wszystkie z owocem, serem czy budyniem to już nie z glancem :)
Swoją drogą jak jesteśmy przy słodkościach to właśnie wyjęłam kruche ciasto z bananami z piekarnika. Nigdy Nie piekłam tyle co w tej ciąży:)
Wieczorem jedziemy po łóżeczko z komoda i baaardzo się cieszę. Kupuje używane i chce pomalować na biało ( któraś ma doświadczenie w malowaniu mebli ? Jak tak to wszelkie wskazówki mile widziane ). Potem będę mogła prać i układać. No i co najważniejsze naprawdę niewiele zostanie do kupienia i zgromadzenia :)

Ja dzisiaj racuchy z jabłkami miałam córka uwielbia a dzisiaj nie ma przedszkola więc razem w domu siedzimy. A teraz na placu zabaw, dosyć ciepło w słońcu ale jak zawieje wiaterek to przyjemnie jest:)

Po wczorajszej wycieczce mam zakwasy nóg hahaha normalnie po porodzie trzeba się wziąć za siebie bo gorzej niż stara babcia.

Jaam dzisiaj 26 i 2 tzn że już 27 tydzień? Gubię się w tym szczerze mówiąc.
Masz skończony 26tc. I zaczął się kolejny 27tc, bo 26tc +2[emoji16] wybaczcie, ale dla mnie to jest takie oczywiste [emoji16] tak jak zaczyna się nowy tydzień od poniedziałku czy nowy miesiąc od pierwszego [emoji16] Ale rozumiem wasze wątpliwości [emoji16][emoji16]

Ja dziś na obiad zupkę krem z dyni i z warzywek, wiec bida i pewnie już o 17 będę głodna, ale dziś wyjdziemy sobie o 18 na miasto, bo jest od dziś do niedzieli wieczór zjazd food truckow i jak zobaczyłam ile tego będzie to szok [emoji5] chyba wrócę jako tocząca się kuleczka hahah Zobacz załącznik 853351

A tak serio to na pewno do meksykańskiego podejdziemy i coś spróbuje, do greckiego i na gofry jakieś [emoji177][emoji177][emoji177]
U nas były jakieś 2 tygodnie temu :) też jadłam i kolację i deserek :D

Masz skończony 26tc. I zaczął się kolejny 27tc, bo 26tc +2[emoji16] wybaczcie, ale dla mnie to jest takie oczywiste [emoji16] tak jak zaczyna się nowy tydzień od poniedziałku czy nowy miesiąc od pierwszego [emoji16] Ale rozumiem wasze wątpliwości [emoji16][emoji16]

No właśnie też mi się wydawało oczywiste ale jak wejdziesz na różne aplikacje to różnie to oceniaja i można zglupiec:)

Kochana mnie się też tak wydawało ale w ciąży miałam doczynienia z trzema ginekologami i oni wpisują w kartę który tydzień ciąży. I ja zawsze mówie np 23+2 .. to dla dwóch ginekolog to 23 tydzień a tylko dla jednego 24 tydzień.
Dzisiaj tak samo jak pobierali glukozę pytają się który tydzień ja mówię że 26+1 i że nie wiem jak to liczyć a pielęgniarka mówi że też to dopiero przerabiała i to jest 26 tydzień . Także ja już nie ogarniam j zawsze mówię plus ileś dni :D

reklama
Kochana mnie się też tak wydawało ale w ciąży miałam doczynienia z trzema ginekologami i oni wpisują w kartę który tydzień ciąży. I ja zawsze mówie np 23+2 .. to dla dwóch ginekolog to 23 tydzień a tylko dla jednego 24 tydzień.
Dzisiaj tak samo jak pobierali glukozę pytają się który tydzień ja mówię że 26+1 i że nie wiem jak to liczyć a pielęgniarka mówi że też to dopiero przerabiała i to jest 26 tydzień . Także ja już nie ogarniam j zawsze mówię plus ileś dni :D
Bo dla lekarzy liczy się tylko skończony tydzień ciąży[emoji16] w szpitalu też mnie pytali który mam skończony, a potem ile z nowego[emoji39]
Mój gin kiedyś to tak tłumaczył[emoji4] Też zawsze podaje tc plus ilość dni[emoji16] A tłumaczyła mi też babeczka na pierwszych prenantalnych [emoji16]

Do góry