reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A ja chyba bardzo duży brzuch bo te oversizowe rzeczy sprzed ciąży to już tak na styk są. Wszędzie dobre ale brzuch już opięty :( słabo to widzę do sierpnia będę chodziła w kostiumie dwu częściowym bo nic innego na mnie nie wejdzie hahaha
Ja miałam spory brzuch przed ciążą teraz się jakoś tak zebrał z boczków wypchał do przodu i moje są ok.
Myślę, że najlepiej by ci pasowała sukienka odcinana pod biustem na gumce. Było by miejsce na brzuszek, góra dopasowana. Ostatnio w carry widziałam takie.

reklama
A tutaj mojemu kuzynowi pare dni temu urodził się chłopczyk, taką ma czuprynkę, ja tez taką miałam i mój Bartek jak się rodziliśmy, więc Kornelia tez będzie miała bujną fryzurkę [emoji16][emoji5]Zobacz załącznik 853195
Ale slodziaczek ❤️❤️
Tak w ogóle, ja wkraczam w 7 miesiąc i 3 trymestr [emoji7] ale to dumnie brzmi :)
Gratuluję :** i najlepsze , że 7 i 8 miesiąc trwa 4 tygodnie a nie 5 :D
Gratulacje :D to mi jeszcze 3 tygodnie zostały do 3 trymestru 8-)
A mi 3 tygodnie do 8miesiaca :o nie wiem kiedy to zleciało :o
Dziewczyny muszę kupić sukienkę na komunię macie jakieś sprawdzone sklepy dla ciężarnych?
A może w zwykłym sklepie popatrz ? Ja na internecie dużo sukienek widziałam. Popatrz np. za maxi sukienkami. Jest dużo ślicznych i większość ma miejsce na brzuszek :)

Kobitki ale czytalyscie o malowaniu łóżeczek ? Oczywiście każda robi jak uważa . Ja miałam malować łóżeczko stare ale w końcu jak poczytałam to się dowiedziałam że dziecko potem gryzie łóżeczko i zjada farbę ( tak tak wczesniej o tym nie myślałam :D ) . I jak zobaczyłam ceny specjalnej farby do łóżeczek żeby była nieszkodliwa to aż zbladlam. I kupiłam łóżeczko używane drewniane za 50 zł po jednym dziecku. Nie jest zniszczone wiec tylko zdezynfekujemy i jak dla nas świetnie .

Jeśli łóżeczko ma być malowane to na pewno specjalną ekologiczną farbą. Ja myślałam żeby nasze pomalować bo biała farba w niektórych miejscach się zdrapała np od montowania karuzeli. Moja córka raczej nie gryzła łóżeczka ale wiadomo czy synek sobie nie będzie na nim ząbków ostrzył? ☺

Jeśli łóżeczko ma być malowane to na pewno specjalną ekologiczną farbą. Ja myślałam żeby nasze pomalować bo biała farba w niektórych miejscach się zdrapała np od montowania karuzeli. Moja córka raczej nie gryzła łóżeczka ale wiadomo czy synek sobie nie będzie na nim ząbków ostrzył? [emoji5]
No właśnie ja od tych państwa co kupiłam to mówili że to jest łóżeczko po córce i że ona akurat nie gryzła ale łóżeczko po synu się do niczego nie nadawało . Całe zagryzione

Dziewczyny ja ostatnio zainspirowałam się zrobieniem takiego kolażu tzn będą łącznie 4 zdjęcia, pierwsze z testem, drugie teraz jak mam brzuszek większy i zdjęcie usg i później zrobię tak w 38 tygodniu tez brzuchol z usg, a na końcu taka sama pozycja, ta sama sukienka, ja + nóżki dzidzi na moich kolanach i tam gdzie wcześniej zajmował miejsce brzuchol. Oprócz tego, że co 2 tyg robię zdj stanu brzuszka to coś takiego sobie wymyśliłam i to nawet będę chciała w taka ramkę i na półkę do pokoiku małej ;)

Zobacz załącznik 853327Zobacz załącznik 853328
Super pamiatka będzie :tak:
My duże zdjęcie też będziemy mieć w postaci obrazu za szkłem , przed i po :)

No no trochę kupiłaś :)
Zauważyłam u Ciebie cążki do paznokci przeznaczone dla malucha i trochę mnie dziwi ta produkcja. Przecież dziecko samo sobie ich nie obetnie a wielkość dłoni dorosłego człowieka jest większa ;) nie boicie się że będzie się wyślizgiwać z dłoni ? :) Nie lepiej normalnych cążków używać wielkosciowo?
Mam wrażenie że firmy czasem wykorzystują rodziców takimi rzeczami.
Wiesz , że nie pomyślałam o tym :hmm:
Myślałam , że tylko takimi się da obciąć tak małe paznokietki.. jak będzie nie wygodnie to będę myśleć nad czymś innym. A obcinanie paznokci jest u mnie na drugim miejscu nastrassniejszej rzeczy jaką mam robić przy dziecku :huh:
Łojejujeju ile tego :D super :) kurde muszę się zabrać za tą wyprawkę wreszcie :D z dnia na dzień to przesuwam. Tylko ciuszki mnie tak mega cieszyły, że nie mogłam się powstrzymać i zamówiłam wczoraj ostatnią partię z h&m i mam już wszystko z ciuszków :) za resztę nie mogę się wziąć.
Ciuszki też już czekają na pranie , prasowanie ale to już zacznę od poniedziałku bo dopiero wtedy będę miała pudełka do komody :) jak już kosmetyki kupisz to będzie z górki :p mi tak stres zszedł jak już wiem , że te rzeczy wykreślone z listy :sorry: jutro wanienka, pościel, materac, smoczek i reszta więc raczej jutro już zamkniemy wyprawkę :) ale ja się śpieszę , bo przez tą sytuację ostatnią mam czarne myśli i wolę być przygotowana :(
Przytyłam 2,5 kg od 17 kwietnia :o chyba muszę trochę zwolnić
To wcale nie dużo :* maluszek rośnie teraz w szybkim tempie więc i Ty musisz przybierać ;-) ;)

reklama
Do góry