reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dobrze by było jakby właśnie inny gin Cię zbadał. Ale pójdziesz do porodu to i tak robią najpierw usg. Określają ułożenie dziecka, wagę i czy są jakieś przeciwwskazania do sn.
Ja rodzilam 2 razy i ani razu przed porodem nikt mi usg nie zrobił vadanie zwykle ktg i na porodowke kurde gdzie ja rodzilam szok

Ja rodzilam 2 razy i ani razu przed porodem nikt mi usg nie zrobił vadanie zwykle ktg i na porodowke kurde gdzie ja rodzilam szok
Hyhyhy ja mialam robione teraz ktg pierwszy raz ,z pierwsza w ogole nie mialam,nawet nie wiedzialam ze takie cos robia [emoji23] babka byla mega zdziwiona ze nigdy nie mialam ktg robionego [emoji23]

Hyhyhy ja mialam robione teraz ktg pierwszy raz ,z pierwsza w ogole nie mialam,nawet nie wiedzialam ze takie cos robia [emoji23] babka byla mega zdziwiona ze nigdy nie mialam ktg robionego [emoji23]
Ty masz córkę chyba w eieku mojego syna albo rok młodsza mój ma 15 lat więc moglysmy wtedy nie wiedzieć co i jak chociaż z synem miałam ktg bo po terminie urodzony córka ma teraz 7 lat i też mi nikt nie zrobił usg ale pani lekarz zadała mi pytanie jak zobaczyła mój wielki brzuch "Jezu a ile dziecko waży "a skąd ja miałam to wiedzieć???ale usg nie zrobili masakra a szkoda

Ty masz córkę chyba w eieku mojego syna albo rok młodsza mój ma 15 lat więc moglysmy wtedy nie wiedzieć co i jak chociaż z synem miałam ktg bo po terminie urodzony córka ma teraz 7 lat i też mi nikt nie zrobił usg ale pani lekarz zadała mi pytanie jak zobaczyła mój wielki brzuch "Jezu a ile dziecko waży "a skąd ja miałam to wiedzieć???ale usg nie zrobili masakra a szkoda
Hyhy tak moja corka jest rok mlodsza od twojego syna ;) zobacz jakie bylo zacofanie wtedy.. ja chyba wtedy chodzilam co dwa miesiace na badanie bez usg :confused: a dostalam jakies fotki cory z usg ale to jak w szpitalu wyladowalam..

Kurde ale u nas wieje:hmm: brrr do 17:30 upał a później 14 stopni i okropny wiatr a teraz od szczytu domu tak daje że aż się boję a mój jeszcze w trasę o 24 wyjeżdża syn u dziadków a ja z cora sama :realmad:nie cierpię takiej pogody :mad:

Kurde ale u nas wieje:hmm: brrr do 17:30 upał a później 14 stopni i okropny wiatr a teraz od szczytu domu tak daje że aż się boję a mój jeszcze w trasę o 24 wyjeżdża syn u dziadków a ja z cora sama :realmad:nie cierpię takiej pogody :mad:
Tez nie lubie, a u nas rowniez zimno i wieje.. i tez mam core u babci [emoji23] tyle ze maz jest w domu..

Hyhy tak moja corka jest rok mlodsza od twojego syna ;) zobacz jakie bylo zacofanie wtedy.. ja chyba wtedy chodzilam co dwa miesiace na badanie bez usg :confused: a dostalam jakies fotki cory z usg ale to jak w szpitalu wyladowalam..
Oj było ale powiem Ci ze rodzilam 8 lat później córkę i ....nic się nie zmieniło nie stety 3 usg na fundusz i z synem i córka ostatnie w 32 tyg a oni mnie 41 tyg przy porodzie pytali o wagę dziecka -aco ja wagę w oczach miałam.Teraz zostało 3 miesiące i już panikuje niby chodzę prywatnie ale nie tego oczekiwałam po wizytach za kasę cóż już dokończę bo z 3 -4 wizyty zostały ale szału nie ma.Jedyna zmiana jaka nastąpiła to z synem położyli mnie na łóżku i kazali czekać na poród heh a z cora była piłka i mogłam chodzić to po 8 latach ciekawe co będzie po kolejnych 7 heh ale cudów się nie spodziewam

reklama
Ja jestem spod Rzeszowa a też wychodzę na pole :D chyba że to kwestia wsi [emoji33] my wychodzimy NA pole a królowa wychodzi na dwór :D a jak idziemy po marchewkę to idziemy W pole :D
Też słyszałam że w Krakowie wychodzi się na pole a u nas w Zagłębiu Dąbrowskim na dwór. Nie wiedziałam że w Rzeszowie też na pole :D

Do góry