reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja mialam nosidelko z corka ;) i bylo przydatne gdy jechalam do miasta autobusem aby cos zalatwic np, nie trzeba bylo wozka brac ;)

No dokladnie, tez o tym myśle. Albo jeśli mielibyśmy ochotę na jakąś wycieczkę w małe góry czy cokolwiek to bez wózka idealnie :) facet bierze dzidziusia na brzuch, ja smycz do ręki z pieskiem i plecak z jedzonkiem i lecimy na tripa [emoji5][emoji5]

reklama
Właśnie sie nie zastanawiałam musze zacząć edukacje materacy [emoji57] a msc maj zostawiam dla łóżeczka [emoji3] kocyk z poduszka mam juz wypatrzony kolor musztardowy a ochraniacze z kieszonka na łóżeczko dostałam białe w musztardowe sowy wiec tak będzie to grało [emoji3]
Jak już będzie wszystko gotowe to pochwal się zdjęciem :):)
Tak wogole dzień dobry dziewczęca moje kochane.
Ostatnio zauważyłam, albo ja mam takie szczęście, że ludzie bardziej 'uwrażliwieni' są na ciężarne. Tzn w tym pozytywnym sensie.4 lata ok ustępowali miejsca oto, czasem ktoś zagadał, ale teraz to masakra. Gdzie nie pójdę to ktoś zagadał, miły, przepuści. Ostatnio sytuwcja z mężczyzną który na jednej ręce trzymał dziecko, w drugiej zakupy mu się mało co nie wysypywały a trzy razy upewniał się czy aby na pewno nie chce przed Niego do kolejki Pójść.
Wczoraj z kolei jak jechałam w autobusie to wsiada Pani i tak patrzy, patrzy na mnie. Chyba się zorientowała, że się trochę skrepowałam i mówi do mnie : a ja tak patrzę na Pani brzuszek, jaki ładny Pani ma, który to już miesiąc ? To się zaczęłam do niej śmiać czy aż tak już go widać, bo myślałam że jeszcze nie jest aż tak duży i go tak nie widać [emoji23] jak siedzę [emoji23]
Wieczorem się mąż ze mnie zaczął śmiać, że tylko mi się wydaje, że taki mały i go nie widać. Że jedynie nie widzieć mogą go osoby, które widzieć go nie chcą [emoji23] tym bardziej w kolejkach w sklepie [emoji23][emoji23]
W Lidlu też wczoraj kasjerka do mnie, żebym następnym razem szła do kasy numer 1. Że tam jest kasa pierwszeństwa, żebym tak w kolejce nie stała [emoji23] a ja mówię że spokojnie, że akurat kolejka nie była taka długa i spokojnie tyle postać mogę.
To Ci się poszczęściło , ja nie spotkałam się z taką uprzejmością jeszcze :hmm:

Ja dzisiaj wychodzę ze szpitala , żelazo minimalnie poszlo w gore teraz mam 10.8 i musze brać regularnie tabletki to się poprawi bo to mi nic nie da czy je w domu bede brać czy w szpitalu, jakieś mi mają przepisać koło 12 mi dadzą wytyczne i wypis .Zrobili mi USG , płeć znów potwierdzona przez innego lekarza. Mała buzią ruszała sobie ćlamała. Nawet 2 zdjęcia dostałam . A za 3 tygodnie mam USG to trzecie w prawie 31 tyg
Lekarz się pochwalił że jego koleżanka po fachu z tego szlitala wczoraj urodzila przez sn 3660 a jest bardzo szczuplutka polowa mnie a jeszcze 3 tygodnie temu przeprowadzała operacje pracowała do samego końca , albo gin u której robiłam USG prenatalne prywatnie też jest w ciąży z terminem na lipiec jakis czas temu miała krwotok w jamie brzusznej podleczyla się i nadal pracuje cały czas . podziwiam takie kobiety ginki .
A synek do niedzieli nie wyjdzie jakaś poprawa jest ale jeszcze kroplówki będą dawać .Zobacz załącznik 852947
Cieszę się , że już będziesz mogła zająć się osobiście synkiem i , że z córeczką wszytko dobrze ❤️ zdjecia śliczne ❤️❤️ u mnie w szpitalu nic na monitorze nie widziałam .. taki sprzet :(
Ja też podziwiam kobiety, nie tylko ginekolog , że pracują mimo dużego brzuszka , zbliżającego się terminu. Ja wyjdę na spacer i narzekam na plecy , zmęczenie itp. :p

Dokladnie :tak::tak: i wlasnie taki model.. bo te chusty jakos mi nie przypadly.. :unsure:

Dziewczyny uważajcie na nosidełka proszę Was. Ja się naczytałam trochę i rozmawiałam z mamami które mają sklep z nosidłami i chustami i mówiły że nosidło to jak dziecko będzie samo siedzieć. Wcześniej może to spowodować problemy z bioderkami. A noworodek póki sam się nie spionizuje to nie powinien być za często noszony nawet na rękach czy w chuście w pionie. Oczywiście zrobicie jak chcecie tam tylko mówię żebyście były świadome.

Ja dzisiaj przeszłam ok. 7 km na nogach a później jeszcze trochę po mieście . Dzidek się wyspał chyba takim kołysaniem to teraz szaleje:)

Zobacz załącznik 853019

I mam takie nosidełko od koleżanki dostałam za darmo ;) nie będę go raczej używała na spacery i na codzień, po prostu jak mój Bartek wróci już do pracy, a ja będę miała do ogarnięcia na spacer w jednej ręce smycz z psem, w drugiej klucz od mieszkania żeby zamknąć, to akurat dzidzie na brzuch wezmę i zejdziemy wszyscy razem do piwnicy po wózek i z powrotem tak samo :) bo mieszkam na 3 pietrze, to nie dałabym rady sama z wózkiem i psem, a mieszkanie mamy za małe żeby trzymać wózek.

Świetny pomysł. Chyba rozwiałaś moje obawy od początku ciąży jeśli chodzi o szybkie wyjście z psem na spacer :) kompletnie zapomniałam że można w nosidełku te 15 minut dziecko ponosic. Oczywiście nie noworodka ale później :)
Super, dzięki :)

Dziewczyny uważajcie na nosidełka proszę Was. Ja się naczytałam trochę i rozmawiałam z mamami które mają sklep z nosidłami i chustami i mówiły że nosidło to jak dziecko będzie samo siedzieć. Wcześniej może to spowodować problemy z bioderkami. A noworodek póki sam się nie spionizuje to nie powinien być za często noszony nawet na rękach czy w chuście w pionie. Oczywiście zrobicie jak chcecie tam tylko mówię żebyście były świadome.

Ja dzisiaj przeszłam ok. 7 km na nogach a później jeszcze trochę po mieście . Dzidek się wyspał chyba takim kołysaniem to teraz szaleje:)

Ja nosidełka nie będę używała dłużej niż 3 minuty w ciągu dnia tzn do tego żeby jakimś cudem zejść z pieskiem i dzieckiem, zamknąć mieszkanie i przedostać się do piwnicy po wózek :) także spokojnie.

Hej dziewczyny [emoji847] u mnie dzisiaj było 30st.. masakra, nie wiem czy sie do sierpnia nie rozpłynę w tych temperaturach [emoji33] ukryłam sie w domu i wzięłam sie za listę wyprawkową którą dostałam na szkole rodzenia - dodam zdj. Może jeszcze cos muszę dopisać albo sobie darować. Najtaniej wychodzi chyba na Allegro - sprzedawca 'Magmaris' bardzo duży wybor i konkurencyjne ceny. Ogólnie to jak jeszcze kosmetyki ogarniam to ciuszków wcale:/
IMG_3990.JPG

Załączniki

• IMG_3990.JPG
    IMG_3990.JPG
    360 KB · Wyświetleń: 404
reklama

Kochana spokojnie :* moja mala byla noszona w nosidle jak juz sama stabilnie siedziala ;) to instynktownie wiedzialam,bo nie mialam 14 lat temu dostepu do internetu jak teraz :p a chusty mnie nie przekonuja jakos :p

Do góry