reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Okropne ma i odwodniony 4 dzien nie je , pić praktycznie też nie bo boli , tylko leży odpoczywa nic nie chcę robić, słaby jest a jeszczcze tydzień temu taki żywy był:(
Jeśli Twój synek jest na karmieniu pozaustrojowym (kroplówki), to z jego apetytem, a nawet pragnieniem będzie słabiej, bo jest nawadniany i karmiony. Wyleczą mu afty, na tyle że go buźka nie będzie bolała, odłączą kroplówkę i dziecku wróci apetyt. Nie umiem pocieszyć inaczej, bo wiem jak to jest, kiedy dziecko leży a MY jako mamy nie możemy nic zrobić, tylko patrzeć i czekać.

reklama
Doszłam na 7 piętro uff, pewnie do 4 maja winda będzie stała sobie otwarta na dole... już tyle razy się mówiło żeby nie palili na polpietrach bo pozarowka się włącza a winna zjeżdża w dół ...

Dobrze będzie ,nie martw się :* 9 już zaraz
A mialas USG ?
Bylam na takim wywiadzie u lekarza i przy okazji zapytalam czy mi zbada szyjke i zrobi usg ,i zrobil bez problemu ale lekarz mily i bardzo dobry , jakbym na innego trafila to już pewnie by tak odrazu nie zrobił

Miałam USG w niedzielę od razu jak mnie przyjęli. Jutro może mi jeszcze zrobią.
Ale będzie ten cham lekarz mój prowadzacy, nawet patrzeć na niego nie chce..
Ruchy ciągle mam tak lekkie jak bym zaczęła 18 tydzień.. nie wiem dlaczego. :(
A ile twoja szyjka ma aktualnie ?

Pierwszy poród sn zakończony cc na szybko bo syn okręcił się 2razy pępowiną wokół szyi. Druga cc bo rodziłam rok i 4mies po pierwszym cc, blizna była cienka. Teraz 3cia cc z automatu. Poza tym mam guza jajnika (wyszło przy pierwszym usg w ciąży) podczas cc wytną mi tego guza prawdopodobnie z jaknikiem
To masz przejścia .. współczuję. Ale ważne , że dzieciaczki bezpieczne. Już wiesz co cię czeka podczas CC i po, więc jest ci na pewno trochę lżej.

dziewczyny czy Wasze maluszki już coraz bardziej ruszają się w brzuszku :D? ja dziś przez cały dzień czuję, położyłam się na chwilę to usnąć nie mogłam bo tak dzidzia buszowała :D
Super ❤️ uwielbiam takie ruchy, kopniaczki, przewracanie , wypinanie ❤️ szkoda ,że moja już tak od piątku ma mnie gdzieś :(

Ja mam wizytę jutro :) już nie mogę się doczekać, jestem bardzo ciekawa ile maluch wazy :) Dziś zaczynam 7 miesiąc, czy to nie brzmi dumnie?? Wiem że Wy uznajecie 7 miesiac od 28tc ale ja mam kilka źródeł które mówią że 7msc zaczyna się z początkiem 27tc więc to mi jest bardziej na rękę.

Dziewczyny czy wy też tak macie że pijecie bez opamiętania? Ja wypijam ok 3l wody dziennie. W nocy budze się co chwilę z wysuszonymi ustami i buzią w środku że az powietrza nie mogę złapać, takie mam suche śluzówki. Usta popękane, czuję się jak na kacu. Potem do kibelka co 10 minut. Ostatnio dowaliłam na wadze. Średnio tyje teraz max 1,5-2kg na miesiąc, bardzo tego pilnuję. Ostatnio zważyłam sie w ciągu 1godziny i waga pokazała +2kg po godzinie od ostatniego wazenia. ja się pytam, maga czy co??? No i od 2 dni ta waga się trzyma, może to ta woda? Nie wiem, załamka :(
Ja jutro też mam wizytę 26.też 3 dz jak zwykle już się boję a i jeszcze mnie czekanie z 3 godz czeka bo u tego giną to norma nie ważne że prywatnie jak przyjdziesz tak wchodzisz

Miałam USG w niedzielę od razu jak mnie przyjęli. Jutro może mi jeszcze zrobią.
Ale będzie ten cham lekarz mój prowadzacy, nawet patrzeć na niego nie chce..
Ruchy ciągle mam tak lekkie jak bym zaczęła 18 tydzień.. nie wiem dlaczego. :(
A ile twoja szyjka ma aktualnie ?
A nie powiedzieli Ci podczas badania jak dziecko jest ułożone? Być może buźką do łożyska i jak kopie to masz amortyzację? Nie wiem, nie znam się, ale jak z maleństwem jest wszystko ok, to na chłopski rozum, to najprostsze rozwiązanie :)

reklama
A nie powiedzieli Ci podczas badania jak dziecko jest ułożone? Być może buźką do łożyska i jak kopie to masz amortyzację? Nie wiem, nie znam się, ale jak z maleństwem jest wszystko ok, to na chłopski rozum, to najprostsze rozwiązanie :)

Też tak sobie tłumacze , że może jest odwrócona pleckami do brzucha lub właśnie schowana za łożyskiem.
Najważniejsze , że ruchy czuje. Już nie ważne czy sa mocne czy słabe , ważne ze są. Jestem spokojniejsza. Z 10 na dzień mogę zliczyc. Niby mało ale jak jest 10 na dobę to jest wporzadku.

Do góry