Pierwszy poród sn zakończony cc na szybko bo syn okręcił się 2razy pępowiną wokół szyi. Druga cc bo rodziłam rok i 4mies po pierwszym cc, blizna była cienka. Teraz 3cia cc z automatu. Poza tym mam guza jajnika (wyszło przy pierwszym usg w ciąży) podczas cc wytną mi tego guza prawdopodobnie z jaknikiemA Ty dlaczego będziesz miała ? Bo już miałaś robiona w poprzedniej ciąży tak ?
reklama
G
gosc12
Gość
w tygodniu wyślę Ci moja kupę ubrań do prania i prasowania ja nie podołam x3O matko zaraz się poddam Zobacz załącznik 852405
Źle mówi.. bo to może być genetyczne itpNie mieszkam w polsce, a tutaj u mnie maja jakies dziwne podejście. 1 usg to bylo stwierdzenie ciąży przez lekarza. pozniej jedynie sa wizyty z położną. Ona skierowala mnie na 1prenetalne w 12 tyg. ale powiedziała ze nie sa obowiazkowe i mam wybor czy isc czy nie (nie wyobrazalam soboe tego ze moge nie isc). Na 2prenatalne w 20 tyg juz obowiazkowe.
a co najlepsze maja siostra ma wade serca i jej coreczka tez urodzila sie z wadą tyle ze inna.
moja polozna zaznaczyla ze maja byc szczegółowe badania serca. Gdy poszlam na te usg, pani ktora wykonywala stwierdziła ze nie ma takiej potrzeby bo to corka siostry,a nie moja..
A gdybyście pojechali prywatnie na samo echo serduszka ?
G
gosc12
Gość
Śliczny szkoda , że ponad 2 tys bo już bym przeglądała czy nie ma z kolorem różowymLaski ratujcie usiadłam żeby zamówić wózek i wstępnie miałam zamawiać Bebetto tito kolor 02, ale jak zobaczyłam Bebetto Bresso to padłam. No nie wiem, na maxa mi się podoba. Ten 02 bardziej praktyczny bo kolor uniwersalny ale trochę taki smętny a ten Bresso taki z jajem. Szkoda że na żywo nie ma go nigdzie żeby zobaczyć jak wygląda. Doradźcie. Ten to BressoZobacz załącznik 852409 Zobacz załącznik 852410
G
gosc12
Gość
Mi się podoba bresso , na tego tito bym pewnie nie zwróciła uwagi.
madziula92
Fanka BB :)
dziewczyny czy Wasze maluszki już coraz bardziej ruszają się w brzuszku ? ja dziś przez cały dzień czuję, położyłam się na chwilę to usnąć nie mogłam bo tak dzidzia buszowała
G
gosc12
Gość
Super , że z niunia wszystko dobrze i na pewno zadowolona , że synuś bezpieczny i , że go widziałas chociaz na chwile :* nie martw się , będzie dobrze. :**Miałam teraz USG wszystko ok szyjka twarda zamknięta, mala jest nadal dziewczynką potwierdzona przez 3 lekarza, główką w dół i waży już 1 kg, dzisisj chyba mam 27.1 tydzień,rano jak się pytali to znow nie wiedzialam który to już tydzień. Byłam u synka na chwile bo tak na dłużej nie mozna, akurat spał , jeszcze po południu postaram się zakrzec parę razy na chwile jak nie będę mieć kroplówki . Narazie pobrali mi krew i mocz do badań,na jutro znowu tylko na czczo . A teraz mam liczyć ruchy , mam nadzieję że będzie wszystko dobrze i synek szybko wróci do domu.
Dzieki dziewczyny :*
Nawet nie mialam wczesniej czasu odpisywac , dobrze że jesteście
odrazu lepiej jak się człowiek wygada wyzali niż wszystko w sobie dusi, wczoraj już myślałam że w depresję wpadnę
Ooo grill. Takie smaki robicie a tu szpitalne jedzenieMy dopiero wstaliśmy i jemy śniadanie Na obiad nastawiłam zupę pieczarkową i mam zamarynowaną karkówkę na grila to mąż później zrobi.
Zamówilysmy sobie pizze na metry i w końcu spróbuję z szynką parmeńską i serem parmezanem mam nadzieję , że będzie dobra
BrałabymBebetto torino za 750 3w1 brać?
G
gosc12
Gość
RozumiemGłównie chodzi o to że plemniki z chromosomem y (na chłopca) są szybsze , ale krócej żyja. Natomiast z chromosomem x (na dziewczynkę) wolniejsze ale są w stanie dłużej przetrwać w organizmie kobiety. Ale to tylko jedna strona medalu. Organizm człowieka nie jest do końca zbadany i skąd pewność że akurat nie znajdzie się jeden plemnik z który będzie mimo wszystko silniejszy i dotrze do komórki jajowej szybciej niż te z chromosomem y, bądź w drugą stronę akurat będzie najsilniejszy jakis 'y' i da radę przeżyć dłużej niż reszta z chromosomem x.
Także mówię to tylko albo aż zwiększenie prawdopodobieństwa na daną płeć, a nie pewnik że tak będzie
Ja z synem nawet nie wiem kiedy. A teraz z córką albo plemniki z 3 dni wcześniej przetrwały i pierwsze były automatycznie przy komórce Jajowej (i zgadzałoby się z tą teorią)albo z tego samego dnia (sex rano, a owulacja późnym wieczorem więc tutaj by wtedy była sytuacja że mimo wszystko plemnik z chromosomem x okazał się silniejszy od tych z y).
G
gosc12
Gość
Pewnie , że takDokładnie tak jak mówisz lepiej nie ryzykować, jednak dużo kobiet ma już dzieci i mają swoje wyrobione zdania na ten temat, więc dobrze, że mamy od kogo czerpać inspiracje w tak ważnych kwestiach
Tak jest najlepiej niż czytac w internecie, czy kupować na wlasne ryzyko
reklama
G
gosc12
Gość
No my mamy małe mieszkanko, Kornelia będzie miała swój mały pokoik dla siebie, a nam pozostaje do spania salon, który łączy się od razu z kuchnią i korytarzem i mała łazienka także jakoś 30 m, wiec zbieramy na większe mieszkanie na pewno
Ale przynajmniej wasze nikt Was nie wygodni. My będziemy spać z małą, bo planujemy tak to 2 latek jej. A później o ile jeszcze będziemy tu mieszkać to się przeniesiemy do salonu jak Wy
Ale zawsze marzyłam o sypialni i łożu małżeńskim ale czego się nie robi dla bobaska też musimy zbierać odkładać bo nic z tego nie będzie :/