reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Był ten temat już chyba. Ale spytam bo nie pamiętam jak to u Was jest. Ja w ogóle ciemna byłam w tym temacie i miałam dopiero pytać po porodzie w przychodni. Ale są tu tak wporzadku położne , że jedna z nich przyszła i pogadalam z nią. Na temat spotkań w czasie ciąży i po porodzie. Raczej ja wybiorę i będzie do mnie przychodziła po 30 TC , a później jak urodzę. Sprawdzac ulozenie corci, słuchać serduszka, później ważyć , pomagać w laktacji itp. super takie spotkania..nic się nie płaci a ile więcej spokoju. :) Wy też myślicie nad polozna ? :)
No był ze dwa tygodnie temu[emoji4] może krócej...[emoji4] Po urodzeniu dziecka położna środowiskowa ma obowiązek przyjść i zobaczyć, co i jak. Ty pewnie mówisz o opiece, która przysługuje kobietom w ciąży przed i po porodzie. To nie koniecznie jest położna środowiskowa i jak wiele dziewczyn tutaj pisało, już korzysta z takich usług i potem będzie ta położna również do nich przychodzić[emoji16]

reklama
Był ten temat już chyba. Ale spytam bo nie pamiętam jak to u Was jest. Ja w ogóle ciemna byłam w tym temacie i miałam dopiero pytać po porodzie w przychodni. Ale są tu tak wporzadku położne , że jedna z nich przyszła i pogadalam z nią. Na temat spotkań w czasie ciąży i po porodzie. Raczej ja wybiorę i będzie do mnie przychodziła po 30 TC , a później jak urodzę. Sprawdzac ulozenie corci, słuchać serduszka,
później ważyć , pomagać w laktacji itp. super takie spotkania..nic się nie płaci a ile więcej spokoju. :) Wy też myślicie nad polozna ? :)
Mi moja położna nic nie mówiła nt spotkań w czasie ciąży. Jak idę na wizytę raz w miesiącu to mówi o laktacji, porodzie a to chyba o to chodzi czy ona przychodzi do domu?

Hmm ja położna miałam wybrana 5 lat temu i przyszłą 3 razy do Ali a nie do mnie. Nawet nie wiem gdzie spytać i te spotkania przed porodem? I pewnie muszę nowa położna załatwić na po bo ta to nawet nie wiem czy jeszcze pracuję i gdzie. Dziewczyny z Krakowa macie jakieś sprawdzone położne? Albo wiecie czy to trzeba iść do przychodni i spytać? Albo może w luxmedzie można też??

Mi moja położna nic nie mówiła nt spotkań w czasie ciąży. Jak idę na wizytę raz w miesiącu to mówi o laktacji, porodzie a to chyba o to chodzi czy ona przychodzi do domu?
Znalazłam poprzez wyszukiwanie[emoji16] w razie czego to dziewczyny poprawią[emoji16]
Screenshot_20180501-224511.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180501-224511.jpg
    Screenshot_20180501-224511.jpg
    61,7 KB · Wyświetleń: 324
Laski ratujcie usiadłam żeby zamówić wózek i wstępnie miałam zamawiać Bebetto tito kolor 02, ale jak zobaczyłam Bebetto Bresso to padłam. No nie wiem, na maxa mi się podoba. Ten 02 bardziej praktyczny bo kolor uniwersalny ale trochę taki smętny a ten Bresso taki z jajem. Szkoda że na żywo nie ma go nigdzie żeby zobaczyć jak wygląda. Doradźcie. Ten to BressoZobacz załącznik 852409 Zobacz załącznik 852410
Widziałam bresso na żywo. Są bardzo bardzo ładne :) u nas stał w sklepie taki granatowo biały. Zastanawiałam się między bresso a torino (który zamówiłam) bo mężowi się bardziej torino podobał :)

Ja tak już dawno bo chce rodzić tam gdzie rodziłam córkę czyli w Szpitalu Żeromskiego. Najbliżej mam co prawda Kopernika ale tam się nie wybieram. Nie mam lekarza z Zeromskiego ale leżałam tam na patologii i na ginekologii rok temu po porodnieniu no i rodziłam tak już i jestem zadowolona z opieki.
A skąd masz lekarza?
W Żeromskim to ja się rodziłam :) z Rydgiera, a myślałam o Narutowiczu bo mam 10minut na pieszo

reklama
Do góry