reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Niby są ale to chyba też przesady.
w przed owulacja dziewczynka a w owulację chłopiec itp. ja zaszłam w ciążę w dokładny dzień owulacji i będę miała córkę :)
Nie pamiętam co tam się jeszcze "robi" na wybranie płci ale wątpię żeby działało [emoji14]

A to wcześnie już zobaczył :)
Ja nie miałam żadnego przeczucia :D wszyscy mówili , że będzie córka a ja byłam już tak zła , że przed polowkowym byłam pewna , że będzie synek. Czekałam na tego siusiaka a lekarz mi mówi , że gratuluję córeczki :D i byłam w szoku , bo od zawsze chciałam dziewczynkę i K też , ale jak już tak wmawiali to byłam przekonana , że będzie syn. Dlatego teraz ciągle gadam swojemu , że na jednym nie kończymy bo mi się synuś marzy :D
Głównie chodzi o to że plemniki z chromosomem y (na chłopca) są szybsze , ale krócej żyja. Natomiast z chromosomem x (na dziewczynkę) wolniejsze ale są w stanie dłużej przetrwać w organizmie kobiety. Ale to tylko jedna strona medalu. Organizm człowieka nie jest do końca zbadany :) i skąd pewność że akurat nie znajdzie się jeden plemnik z który będzie mimo wszystko silniejszy i dotrze do komórki jajowej szybciej niż te z chromosomem y, bądź w drugą stronę akurat będzie najsilniejszy jakis 'y' i da radę przeżyć dłużej niż reszta z chromosomem x.
Także mówię to tylko albo aż zwiększenie prawdopodobieństwa na daną płeć, a nie pewnik że tak będzie :)
Ja z synem nawet nie wiem kiedy. A teraz z córką albo plemniki z 3 dni wcześniej przetrwały i pierwsze były automatycznie przy komórce Jajowej (i zgadzałoby się z tą teorią)albo z tego samego dnia (sex rano, a owulacja późnym wieczorem więc tutaj by wtedy była sytuacja że mimo wszystko plemnik z chromosomem x okazał się silniejszy od tych z y).

reklama
Rzadko kiedy planowane CC jest już w 38 Tc. Zazwyczaj jest to kilka dni / tydzień przed terminem porodu :)

No to kilka dni, ale jak się nie obróci do tych kilku dni przed terminem porodu to zlecają cesarkę czy czeka się na poród i wtedy coś kombinują ? :)
Ja w przyszłym tygodniu przenoszę się do innego lekarza, może ten okaze się bardziej kompetentny. Tylko nie wiem czy iść do tego swojego 7ego na wizytę czy odrazu zabrać papiery ? Boje się trochę że jednak tu trafię na oddzial i będzie się na mnie mścił czy coś ..

Laski ratujcie usiadłam żeby zamówić wózek i wstępnie miałam zamawiać Bebetto tito kolor 02, ale jak zobaczyłam Bebetto Bresso to padłam. No nie wiem, na maxa mi się podoba. Ten 02 bardziej praktyczny bo kolor uniwersalny ale trochę taki smętny a ten Bresso taki z jajem. Szkoda że na żywo nie ma go nigdzie żeby zobaczyć jak wygląda. Doradźcie. Ten to BressoZobacz załącznik 852409 Zobacz załącznik 852410

Ładny, mi się bardzo podoba. Fajne kolory :)

Miałam teraz USG wszystko ok szyjka twarda zamknięta, mala jest nadal dziewczynką potwierdzona przez 3 lekarza, główką w dół i waży już 1 kg, dzisisj chyba mam 27.1 tydzień,rano jak się pytali to znow nie wiedzialam który to już tydzień. Byłam u synka na chwile bo tak na dłużej nie mozna, akurat spał , jeszcze po południu postaram się zakrzec parę razy na chwile jak nie będę mieć kroplówki . Narazie pobrali mi krew i mocz do badań,na jutro znowu tylko na czczo . A teraz mam liczyć ruchy , mam nadzieję że będzie wszystko dobrze i synek szybko wróci do domu.
Dzieki dziewczyny :*
Nawet nie mialam wczesniej czasu odpisywac , dobrze że jesteście :)
odrazu lepiej jak się człowiek wygada wyzali niż wszystko w sobie dusi, wczoraj już myślałam że w depresję wpadnę

No i elegancko. Super, że nadal dziewczynka, teraz już niespodzianki na pewno nie będzie. I jaka już duża kobitka [emoji5] na pewno wszystko się ułoży, grunt to za dużo nie myśleć i mieć jakieś przyjemne zajęcia typu książka, Gazeta, posłuchać muzyki, tutaj u nas się wygadać i jakoś zleci, nim się obejrzysz.

Ja też się dziś rozpędziłam z porządkami. Pranie, prasowanie, ogarnęłam cała garderobę bo się szło tam zabić.
Cała górę posprzątałam, Aleksowi zabawki i puzzle posegregowałam. Zaraz zjemy z młodym pierogi, dojemy jakimś owocem i biorę się za salon, kuchnie i muszę jakiegoś placka upiec i coś jeszcze bo przyjaciółka po 15 przyjedzie z moim chrześniakiem..

Wooo, no rzeczywiście trochę tego nazbierałas hah, ale grunt, że zebrało Ci się na porządki i będziesz już miała to z głowy :) ja jutro jak mój będzie do południa w pracy to sobie poukładam chociaż i posegreguje to co już mam, tzn rozmiarami i te większe włożę do reklamówki jednej i będzie do wywiezienia do teściów, bo maja dom o można u nich trzymać tak do końca października, zanim mała wyrośnie z 62 ciuszków. A i tak 2/3 ciuszków mam u nich, z czego 1/3 z tego to ona już ostatnio poparła i prasowała hah, także mam super teściową [emoji5] ale reszty jej nie pozwolę, to tez zadanie i przyjemność dla mnie [emoji5]

Jak już tak o obiedzie rozprawiacie i jedzonku to ja wczoraj i dziś zrobiłam ryż biały, mieszanka chińska z przyprawami na patelnie i do tego wcześniej zamarynowany przyprawami, czosnkiem i olejem kurczaczek w kawałkach i taki oto obiad serwuje. A wczoraj na kolacyjke zrobiłam pierwszy raz coś takiego i na pewno raz w tygodniu będzie to u mnie w menu + winko bezalkoholowe czerwone jak w końcu kupimy [emoji5]
IMG_0957.jpg

Załączniki

• IMG_0957.jpg
    IMG_0957.jpg
    241,5 KB · Wyświetleń: 343
reklama
Ja mam wizytę jutro :) już nie mogę się doczekać, jestem bardzo ciekawa ile maluch wazy :) Dziś zaczynam 7 miesiąc, czy to nie brzmi dumnie?? Wiem że Wy uznajecie 7 miesiac od 28tc ale ja mam kilka źródeł które mówią że 7msc zaczyna się z początkiem 27tc więc to mi jest bardziej na rękę.

Dziewczyny czy wy też tak macie że pijecie bez opamiętania? Ja wypijam ok 3l wody dziennie. W nocy budze się co chwilę z wysuszonymi ustami i buzią w środku że az powietrza nie mogę złapać, takie mam suche śluzówki. Usta popękane, czuję się jak na kacu. Potem do kibelka co 10 minut. Ostatnio dowaliłam na wadze. Średnio tyje teraz max 1,5-2kg na miesiąc, bardzo tego pilnuję. Ostatnio zważyłam sie w ciągu 1godziny i waga pokazała +2kg po godzinie od ostatniego wazenia. ja się pytam, maga czy co??? No i od 2 dni ta waga się trzyma, może to ta woda? Nie wiem, załamka :(
Też dużo pije. I to akurat dobrze bo się woda nie zatrzymuje.
A co do ważenia się, po czterech tygodniach od ostatniej wizyty zwazyli mnie w szpitalu w niedzielę. Nie przytyłam grama.. co jest dla mnie dziwne bo dziecko też rośnie a ja się przecież nie głodze. Polezalam 2 dni i dzisiaj rano się zwazylam. Przytyłam 1 kg :p więc też nie rozumiem heh :D nie załamuj się , nie nasz czym. Tyjesz mało na miesiąc , powinnaś pół kilo na tydzień. Więc idealnie wręcz bym powiedziała ;*
A może lekarzowi powiedz , że tak masz z oczami, ustami ? Może to o czymś świadczy ?

Do góry