reklama
Paulana
Fanka BB :)
Nie mieszkam w polsce, a tutaj u mnie maja jakies dziwne podejście. 1 usg to bylo stwierdzenie ciąży przez lekarza. pozniej jedynie sa wizyty z położną. Ona skierowala mnie na 1prenetalne w 12 tyg. ale powiedziała ze nie sa obowiazkowe i mam wybor czy isc czy nie (nie wyobrazalam soboe tego ze moge nie isc). Na 2prenatalne w 20 tyg juz obowiazkowe.
a co najlepsze maja siostra ma wade serca i jej coreczka tez urodzila sie z wadą tyle ze inna.
moja polozna zaznaczyla ze maja byc szczegółowe badania serca. Gdy poszlam na te usg, pani ktora wykonywala stwierdziła ze nie ma takiej potrzeby bo to corka siostry,a nie moja..
A no tak bo ty za granicą jesteś to wszystko inaczej.
Paulana
Laski ratujcie usiadłam żeby zamówić wózek i wstępnie miałam zamawiać Bebetto tito kolor 02, ale jak zobaczyłam Bebetto Bresso to padłam. No nie wiem, na maxa mi się podoba. Ten 02 bardziej praktyczny bo kolor uniwersalny ale trochę taki smętny a ten Bresso taki z jajem. Szkoda że na żywo nie ma go nigdzie żeby zobaczyć jak wygląda. Doradźcie. Ten to BressoZobacz załącznik 852409 Zobacz załącznik 852410
Ładny jak masz możliwości to kup
Kasiula8989
Bebetto torino za 750 3w1 brać?
Załączniki
-
685101237_3_934x700_wozek-bebetto-torino-wozki-dzieciece_rev001.jpg153,4 KB · Wyświetleń: 102
-
685101237_5_934x700_wozek-bebetto-torino-wielkopolskie_rev001.jpg153,8 KB · Wyświetleń: 103
-
685101237_6_525x700_wozek-bebetto-torino-_rev001.jpg90,9 KB · Wyświetleń: 99
-
685101237_8_615x461_wozek-bebetto-torino-_rev001.jpg32,9 KB · Wyświetleń: 91
Anulaa88
Brać[emoji16]Bebetto torino za 750 3w1 brać?
G
gosc12
Gość
Jeszcze ja dopytamJa słyszałam że czasami próbują ręcznie masażami czy czymś tam obrócić dziecko. No ale nie zawsze się da. Chociaż znam dziewczynę która rodziła córkę ułożona pośladkówo i nie było problemu a są szpitale gdzie CC robią
Także chyba zależy od szpitali i lekarzy
Bo myślałam , że jak się dziecko nie obróci do któregoś tygodnia to umawiają np na 38 TC na cesarkę , a nie czekają do akcji porodowej i wtedy jest problem bo dzidziuś pupka w dół .. nie wiem jak to jest kurcze ..
Rzadko kiedy planowane CC jest już w 38 Tc. Zazwyczaj jest to kilka dni / tydzień przed terminem poroduJeszcze ja dopytam
Bo myślałam , że jak się dziecko nie obróci do któregoś tygodnia to umawiają np na 38 TC na cesarkę , a nie czekają do akcji porodowej i wtedy jest problem bo dzidziuś pupka w dół .. nie wiem jak to jest kurcze ..
G
gosc12
Gość
Niby są ale to chyba też przesady.Nam się cudem poszczęściło [emoji23]bo nie oszukujemy się są sposoby na zwiększenie prawdopodobieństwa na tą czy inna płeć, ale nadal nie ma 10000% pewności i płeć dziecka to loteria [emoji14]
w przed owulacja dziewczynka a w owulację chłopiec itp. ja zaszłam w ciążę w dokładny dzień owulacji i będę miała córkę
Nie pamiętam co tam się jeszcze "robi" na wybranie płci ale wątpię żeby działało
A to wcześnie już zobaczyłJa od początku ciąży miałam przeczucie że to dziewuszka będzie a w 13 tygodniu lekarz mówi "widzę siusiora"
Ja nie miałam żadnego przeczucia wszyscy mówili , że będzie córka a ja byłam już tak zła , że przed polowkowym byłam pewna , że będzie synek. Czekałam na tego siusiaka a lekarz mi mówi , że gratuluję córeczki i byłam w szoku , bo od zawsze chciałam dziewczynkę i K też , ale jak już tak wmawiali to byłam przekonana , że będzie syn. Dlatego teraz ciągle gadam swojemu , że na jednym nie kończymy bo mi się synuś marzy
reklama
Brać. Mi się bebetto wózki też podobają i mam zamiar kupić ale to dopiero w czerwcu zacznę się rozglądać. Cena fajna 750zl jak nieraz patrzę to chcą 1000-1100zlBebetto torino za 750 3w1 brać?