reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A jaki materac polecacie do łóżeczka?
Ja osobiście zdecydowałam się na lateksowy . Czytałam o materacach i akurat ten mnie przekonuje
A nie boisz się , żeby w gryce po możliwym usiusianiu przez dziecko zaległy się robaki ? Wszedzie tak pisze i zrezygnowałam..
Przy pierwszym synku nic takiego się nie działo ?:)
Też słyszałam o potwornych robakach które niestety widać najczęściej po rozcięciu materaca. Ja nie zaryzykuję :D można próbować używać tych podkładów żeby dziecko nie osikalo materaca ale ja raczej nie będę tego stosować. Wydaje mi się że nie będzie to wygodne .. to trochę tak jakbym sobie zafundowała włożenie tego podkładu poporodowego pod prześcieradło i spała po 15h na tym przez kilka miesięcy. Także ja osobiście jestem na nie [emoji107] :D

A materac wybrałam taki :
Screenshot_2018-05-01-08-24-02-881_com.android.chrome.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-05-01-08-24-02-881_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2018-05-01-08-24-02-881_com.android.chrome.jpg
    56,2 KB · Wyświetleń: 360
Ja dziś stałam w kauflandzie w kolejce na pół sklepu, czuje się dziwnie wszyscy się na mnie gapia, ja wiem ze jestem obserwowana a jeszcze nikt nigdy mnie nigdzie nie przepuścił :) No cóż zawsze mam faceta obok wiec zazwyczaj go po chwili zostawiam i idę sobie coś oglądać bo czuje się jak na celowniku :D
Mnie po raz pierwszy Pan zaskoczył wczoraj w windzie. Mamy jeszcze starego typu windę. Straszy mężczyzna najpierw doskoczył do drzwi a potem otworzył mi drzwi, bo stwierdził, że kobieta w ciąży się z tym siłować nie będzie[emoji4] mega miły był[emoji16]
Podobno piankowo-lateksowy jest najlepszy :)
Też o tym słyszałam[emoji4] w takim mam zamiar celować[emoji16]

:):):)

Wiesz, ja w piątek byłam w auchan, idę do kasy a tam mega kolejka. Ludzie udają, że nie widzą ale myślę sobie ok. W międzyczasie przyszła kasjerka otworzyć nową kasę i większość, która stałą przede mną leci do tej kasy a ta kasjerka mówi ,,najpierw zapraszam ta panią w ciąży'' czyli mnie:) myślałam, że mnie ludzie wzrokiem pożrą:biggrin2: ale miło mi było ze strony tej kasjerki.
A u mnie kasjerka kasjerce zwróciła uwagę ze jestem w ciąży i ma mnie obsłużyć. A ludzie spojrzeli na mnie jak na kaleke.

Mój facet ostatnio zaparkował na miejscu rodzin z dziećmi przed ikea i obok było małżeństwo z dwójka dzieci, obydwoje hurtem zaczęli skakać do Piotrka, ze jak Pani w ciąży nie da rady chodzić to ma sobie samochód zaparkować na miejscu dla inwalidów, o masakra już byłam przeciw jak on zaczął tam parkować, do tego Ci ludzie ... podniosło mi się ciśnienie na maksa,... później przeczytałam ze te miejsca są również dla ciężarnych:

ikea jest firmą przyjazną rodzinom i kobietom w ciąży.

Ale to jak nas zbluzgali to dramt zwłaszcza ze baba niedawno tez rodziła ta dwójkę dzieci...

Dodam ze stawaliśmy tak pierwszy raz i w środku tygodnia bo było pusto...

Mój facet ostatnio zaparkował na miejscu rodzin z dziećmi przed ikea i obok było małżeństwo z dwójka dzieci, obydwoje hurtem zaczęli skakać do Piotrka, ze jak Pani w ciąży nie da rady chodzić to ma sobie samochód zaparkować na miejscu dla inwalidów, o masakra już byłam przeciw jak on zaczął tam parkować, do tego Ci ludzie ... podniosło mi się ciśnienie na maksa,... później przeczytałam ze te miejsca są również dla ciężarnych:

ikea jest firmą przyjazną rodzinom i kobietom w ciąży.

Ale to jak nas zbluzgali to dramt zwłaszcza ze baba niedawno tez rodziła ta dwójkę dzieci...
To u nas inaczej trochę. Miejsce dla rodzin z dziećmi to miejsce dla rodzin z dziećmi. Akurat dziecko mamy i niestety zazwyczaj z nim jeździmy. Są po to te miejsca szersze żeby z dzieckiem bez problemu wózkiem podjechać czy szerzej drzwi otworzyć żeby dziecko zapiąć w foteliku. Fakt faktem są Janusze co jak dwa miejsca są zajęte to na trzeciego po srodku się pchają. Raz był to Pan który wsiadał sam. Więc ani w ciąży ani z dziećmi nie był [emoji23] to jak ja nie jestem problematyczną tak jego zjechałam równo.
A miejsca dla ciężarnych to miejsca dla ciężarnych normalnej szerokości jak zwykle miejsce parkingowe.

reklama
Tak na prawdę to dziecko najbezpieczniejsze jest w brzuszku :*
Wiem, przekonałam się na własnej skórze..
Sama nie miałabym jak jej pomóc ale lekarz ? Powinien .. a okazało się, że jednak miał by w dupie moje dziecko :( a myślisz , że gdyby się dziecko zaplątało w pępowinę to by były ruchy mniejsze czy wręcz przeciwnie ? Zaczęłaby się nerwowo wierzgać ?

Do góry