reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mój facet ostatnio zaparkował na miejscu rodzin z dziećmi przed ikea i obok było małżeństwo z dwójka dzieci, obydwoje hurtem zaczęli skakać do Piotrka, ze jak Pani w ciąży nie da rady chodzić to ma sobie samochód zaparkować na miejscu dla inwalidów, o masakra już byłam przeciw jak on zaczął tam parkować, do tego Ci ludzie ... podniosło mi się ciśnienie na maksa,... później przeczytałam ze te miejsca są również dla ciężarnych:

ikea jest firmą przyjazną rodzinom i kobietom w ciąży.

Ale to jak nas zbluzgali to dramt zwłaszcza ze baba niedawno tez rodziła ta dwójkę dzieci...

Dodam ze stawaliśmy tak pierwszy raz i w środku tygodnia bo było pusto...
I broń Boże nie mam tu do Was żadnego ale :* żeby nie było. Ale w sumie im się nie dziwię. Bo skoro byli z dziećmi i musieli stanąć na węższym miejscu parkingowym, a Wy byliście bez dzieci to w sumie się nie dziwię że byli zdenerwowani, że potem muszą się między autami przeciskać żeby dzieciaki to auta spakować :) a przy okazji komus i sobie auta nie porozbijać :*

reklama
Mój facet ostatnio zaparkował na miejscu rodzin z dziećmi przed ikea i obok było małżeństwo z dwójka dzieci, obydwoje hurtem zaczęli skakać do Piotrka, ze jak Pani w ciąży nie da rady chodzić to ma sobie samochód zaparkować na miejscu dla inwalidów, o masakra już byłam przeciw jak on zaczął tam parkować, do tego Ci ludzie ... podniosło mi się ciśnienie na maksa,... później przeczytałam ze te miejsca są również dla ciężarnych:

ikea jest firmą przyjazną rodzinom i kobietom w ciąży.

Ale to jak nas zbluzgali to dramt zwłaszcza ze baba niedawno tez rodziła ta dwójkę dzieci...

Dodam ze stawaliśmy tak pierwszy raz i w środku tygodnia bo było pusto...
Uważam że jak są takie duże parkingi to mogli by zrobić po parę miejsc dla ciężarnych, dla rodzin z dziećmi i dla niepełnosprawnych .
W sumie to ja sama bym się oburzyła w takiej sytuacji pod warunkiem że źle byłoby mi zaparkować gdzie indziej . Bo z tymi miejscami to chyba chodzi o to że one są szersze i jest jak wyciągnąć dziecko z fotelika.. a sama nie raz przerabiałam to z dziećmi kuzynki.. na normalnym miejscu to jakiś horror , łatwo obić komuś samochód .
Jak nie ma miejsc blisko sklepu to mój wysadza mnie pod drzwiami i jedzie parkować gdzie indziej . Zawsze to mniej chodzenia tym bardziej że po 5min zakupów jestem już zmęczona :D

Podpinam się do pytania Klaudii czy jeżeli dziecko się jednak nie odwróci to od razu cesarka czy praktykują mimo to poród sn jeżeli np dziecko nie jest za duże? Ktoś ma może jakieś doświadczenie?
Ja słyszałam że czasami próbują ręcznie masażami czy czymś tam obrócić dziecko. No ale nie zawsze się da. Chociaż znam dziewczynę która rodziła córkę ułożona pośladkówo i nie było problemu :) a są szpitale gdzie CC robią :)
Także chyba zależy od szpitali i lekarzy

Ja słyszałam że czasami próbują ręcznie masażami czy czymś tam obrócić dziecko. No ale nie zawsze się da. Chociaż znam dziewczynę która rodziła córkę ułożona pośladkówo i nie było problemu :) a są szpitale gdzie CC robią :)
Także chyba zależy od szpitali i lekarzy

Ja wiem że jeszcze czas ale znów czuję ruchy tylko na dole gdzie 2-3 dni temu czułam w okolicy pępka. Chyba małemu tam wygodnie :D

Też planowałam zawsze , żeby synek był starszy a jednak będzie córeczka :D i nici z moich planów :D
Nam się cudem poszczęściło [emoji23]bo nie oszukujemy się są sposoby na zwiększenie prawdopodobieństwa na tą czy inna płeć, ale nadal nie ma 10000% pewności i płeć dziecka to loteria [emoji14]

Ja wiem że jeszcze czas ale znów czuję ruchy tylko na dole gdzie 2-3 dni temu czułam w okolicy pępka. Chyba małemu tam wygodnie :D
Ja czuje ruchy na dole i to wcale nie nogami a właśnie główka :) potwierdzone przez USG :) dodatkowo nóżki mała ma tak podkulone że rzadko w okolicy pępka czuje kopnięcia tylko bardziej z lewej a czasami z prawej strony :) ale i tak wiem że jest głową w dół :)

reklama
Ja czuje ruchy na dole i to wcale nie nogami a właśnie główka :) potwierdzone przez USG :) dodatkowo nóżki mała ma tak podkulone że rzadko w okolicy pępka czuje kopnięcia tylko bardziej z lewej a czasami z prawej strony :) ale i tak wiem że jest głową w dół :)

No to ja od 3 wizyt słyszę że ułożony pośladkowo zobaczymy jak to będzie 15 maja na wizycie :D

Do góry