reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja jestem coraz bliżej i chyba coraz mniej się boje. Na mnie działa odwrotnie :D
Już tak się boje o tą malutka po słowach lekarza , że chciałabym jak najszybciej urodzić (w terminie) nie wazne , w jakich bolach, byle by była przy mnie bezpieczna..
Tak na prawdę to dziecko najbezpieczniejsze jest w brzuszku :*

reklama
Pierwsze :) synek tak jak planowalam, córeczka miala byc mlodsza :D ale to jako dziecko mialam plan, bo sama chcialam mieć starszego brata
To chyba marzenie każdej dziewczynki [emoji23] starszy brat [emoji23]
Mi się udało będzie dwójka i akurat syn starszy [emoji23]

A ja to jestem wiele razy przepuszczana...
Aż sama w szoku jestem czy faktycznie ten brzuch jest aż tak wielki [emoji23]
Ostatnio w małym osiedlowym sklepie były w kolejce trzy osoby przede mną, stał facet na jednej ręce synek jakoś 2,5/3 lata,a w drugiej zakupy które mało się mu nie wysypywały a trzy razy próbował mnie namówić, żebym poszła przed nim. W aptece dwie kolejki, facet z kolejki obok zamiast podejść do kasy to mnie zawołał, żebym podeszła. I mogłabym tak mnóstwo przykładów podawać.
Trafiasz na bardzo miłych ludzi :) u mnie w mieście są nie tacy uprzejmi :D

To może kupię z tej samej firmy taki balsamik :) bo oliwka chyba za tłusta nie ? Czego Ty używałas i będziesz uzywac ?:)
Ja niechcący kupiłam balsam oliwkowy na rozstępy i jak się ta oliwka posmaruje to wszystko mi się do tej skory przykleja... dziecku na pewno oliwki nie kupię osobiście jej nie lubię, do tego wszystko jest zaraz tluste

To może kupię z tej samej firmy taki balsamik :) bo oliwka chyba za tłusta nie ? Czego Ty używałas i będziesz uzywac ?:)
Ja ten właśnie krem z bambino z pantenolem :)
I żel do kąpieli z Babydream :)
Cenowo spoko, a składy ok :)
Z synem nauczyłam się jednego i patrząc na dzieci koleżanek - póki dziecko nie ma jakiś problem typu azs nie ma sensu kupować drogich emolientow.
A nawet jeśli ma AZS to nie zawsze każdy emolient pomoże... To jest wtedy szukanie po kolei który będzie działał metodą prób i błędów :(
Całe szczęście u mnie syn AZS nie miał tylko skórę atopową przez tą nieszczęsną nietolerancję białka mleka krowiego.
Z synem używałam jeszcze ten bobini żel ale skład chyba w tym z Rossmann jest lepszy.
p-bobini-baby-zel-do-mycia-ciala-i-wlosow-400ml.jpg

Załączniki

• p-bobini-baby-zel-do-mycia-ciala-i-wlosow-400ml.jpg
    p-bobini-baby-zel-do-mycia-ciala-i-wlosow-400ml.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 386
Robaki mogą się kochana zalęgnac jak są ich jajA w materacu. Czyli np na magazynie był źle przechowywany. Oczywiście tego nie sprawdzimy [emoji14] syn kończy żywot swojego łóżeczka - 4 lata go ma, parę razy zdarzyło się że mi się przesikał i nic się nie dzieje (oprócz tego że trzeba było czyścić [emoji23]). W maju zamawiam mu materac do większego łóżeczka :)

I jak zalał materac to długo suszylas ? Nie balas się , że będzie cos nie tak ?
Mam nadzieję , że ten podkład ochronny pod prześcieradło da sobie radę :p

reklama
I jak zalał materac to długo suszylas ? Nie balas się , że będzie cos nie tak ?
Mam nadzieję , że ten podkład ochronny pod prześcieradło da sobie radę :p
Tak teraz przy Majeczce będę zakładać te podkłady. Mi się syn przelewał jak za dużo na noc wypił [emoji23]
Z rana czyściłam (tak żeby nie było mokry tylko wilgotny) i do wieczora wysychał

Do góry