reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja od początku ciąży miałam przeczucie że to dziewuszka będzie a w 13 tygodniu lekarz mówi "widzę siusiora" :D
Mi w 12 na prenatalnych powiedział : no może i jest szansa na dziewczynkę, ale dokładnie nie widzę i nie powiem więc uważałam że płci nie znam :) w 19tc na połówkowych powiedział z całą pewnością że dziewczynka :) i dwa tygodnie później inny lekarz w szpitalu też potwierdził dziewczynke

reklama
U mnie jest już główka do dołu i ginekolog mi powiedział ze w tej pozycji co jest to powinnam ja czuć przy jajnikach - i tak jest -czuje ja na dole, ale to dlatego ze sobie te nóżki na główkę zakłada :)

U mnie jest już główka do dołu i ginekolog mi powiedział ze w tej pozycji co jest to powinnam ja czuć przy jajnikach - i tak jest -czuje ja na dole, ale to dlatego ze sobie te nóżki na główkę zakłada :)
To tak jak i u nas [emoji23] mega wciśnięta w dół :) i też mnie często jajnik lewy boli jak ucisnie albo skopie go mała [emoji23]syn byl ułożony główka ale w taki sposób że nigdy mi to dyskomfortu nie sprawiało a kopał w powłoki brzuszne, a nie narządy

Mi w 12 na prenatalnych powiedział : no może i jest szansa na dziewczynkę, ale dokładnie nie widzę i nie powiem więc uważałam że płci nie znam :) w 19tc na połówkowych powiedział z całą pewnością że dziewczynka :) i dwa tygodnie później inny lekarz w szpitalu też potwierdził dziewczynke
Ja tez tak miałam, twierdził ze na pierwszych prenatalnych ma skuteczność oceniania na poziomie 95% :D i tak było nic jej nie urosło od tego momentu :)

To u mnie jak powiedzieli za 1-szym razem to tak zostało i też już potwierdzone przez dwóch lekarzy. Ale za to tatuś jaki szczęśliwy, choć ostatnio mi powiedział że drugie to będzie dziewczynka bo ma przeczucie że będzie synalek mamusi i córunia tatunia :-D

To u mnie jak powiedzieli za 1-szym razem to tak zostało i też już potwierdzone przez dwóch lekarzy. Ale za to tatuś jaki szczęśliwy, choć ostatnio mi powiedział że drugie to będzie dziewczynka bo ma przeczucie że będzie synalek mamusi i córunia tatunia :-D
Mój synek to taki pół na pół :) także nie ma reguły [emoji23] czasami myślę że bardziej taty niż mamy. [emoji23]
Bardziej bym powiedziała że to mój synuś niż ja jego mamusia [emoji23]

Mialam podobnie:)

A jesli ruchy czuje tylko w okolicach pepka to jak dziecko jest ulozone? :)
Ciężko określić [emoji23] to najlepiej po USG. Bo może Cię kopać zarówno nóżkami jak i uderzać główka :) może też szturchać rączkami czy nóżkami :) dla mnie jedyny wyznacznik tego jak na pewno jest ułożone dziecko to USG :)

Ciężko określić [emoji23] to najlepiej po USG. Bo może Cię kopać zarówno nóżkami jak i uderzać główka :) może też szturchać rączkami czy nóżkami :) dla mnie jedyny wyznacznik tego jak na pewno jest ułożone dziecko to USG :)
Dokładnie[emoji4] my sobie możemy tu mniemać, co i jak, ale lekarz jest tylko w stanie potwierdzić, co i jak[emoji4]

reklama
A moim zdaniem spokojnie powinnaś egzekwować swoje prawa. Jak nie teraz to kiedy ?:p
Tym bardziej że wydaje się że Kraków taki zacofany nie jest.. chociaż powiem Ci że moja kuzynka strasznie narzekała że w KRK nikt nie przypuszczał, a jeszcze jakby mogli to by Cię wzrokiem zjedli. W Rzeszowie to tak jakoś chyba inaczej trochę. Tzn znajdą się też głąby ale ogólnie jakoś strasznie narzekać nie mogę

No niestety te mam źle doświadczenia w Krakowie w sklepach większych ale już w aptece mnie przepuścili a wszędzie tam gdzie są specjalne kasy czy miejsca to się nie cackam tylko korzystam ze swoich praw.

Do góry