reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja już się opanowałam, mam jeden karton mniejszy w domu, drugi u rodziców Bartka, jeszcze wielką reklamówkę ciuszków tez u nich i na pewno tez każdy coś przyniesie po szpitalu jak wyjdziemy także ja obrałam strategie, że wole wydawać na następne niezbędne artykuły z wyprawki niż bezmyślnie szaleć z ciuszkami, a później połowy nawet ani razu nie założy [emoji5][emoji16]
Ja też już przestałam szaleć. Mam wielki karton, walizkę, i dwa worki. I jeszcze w koszu wiklinowym leżą. Mam nadzieję że się pomieszcze w komodę.:/
A w tygodniu idziemy po zakupy dla małej w końcu. Bo chce mieć torby spakowane , za dużo stresu od niedzieli miałam i wolę być przygotowana..

reklama
I przede wszystkim tani :) bo po 8-10 zł w zależności od sklepu Zobacz załącznik 852168
Ok a kochana powiedz mi do czego będziesz stosowac taki kremik ? Na całe ciałko zamiast oliwki ? Bo pasuje mi mieć jakiś krem do ciała a ja nie wiem jak to jest i co wybrać [emoji33]
Klaudia napisala tu, wiec ja jej odpisalam tu. Nikt tego nie musi czutac, moje slowa byly skierowane do niej i nie ma potrzeby na nie odpowiadac
Nie reagowalam wlasnie na to, ze dziewczyna robi z siebie ekspertke w wielu sprawach wykorzystujac nasze rady, slowa i wiedze, a radzac Wam jak by to byly jej slowa. Nic nie mowilam, bo po co? Ale teraz nie dalo sie przejsc obojestnie wobec takiej wypowiedzi.
A pretensje mozecie miec tylko do Klaudii za poeuszenie tematu.
Wy nas regularnie podczytujecie ? Aż mi miło że takie zainteresowanie nami :) hehe .
A tak serio no to ja uważam że nic złego nie pisalysmy na ten temat i skoro to temat publiczny ( tak wnioskuje skoro koleżanki z tego forum mogly to przeczytać ) to mamy prawo czytać i pisać tak jak wy teraz weszlyscie nam na forum i piszecie co chcecie :)

My tez sie przeciez do Was nie wtracamy. Klaudia sie wtracila, wiec dostala odpowiedz. Do nikogo innego przeciez nikt nie ma pretensji.
No to ja muszę sprostować, bo temat u nas zaczęłam ja a nie Klaudia. Napisałam dokładnie tak:
"Czasami podczytuję lipcówki i wiecie, że jedna dziewczyna dopiero teraz dowiedziała się o wadzie serca i nieuleczalnych wadach genetycznych swojego dzieciątka [emoji20] pisała, że lekarze jej powiedzieli, że ich dziecko może przeżyć kilka godzin po porodzie... i z tego co zrozumiałam (ale nie czytałam wszystkiego) po potwierdzeniu wyników będzie miała przerywaną wcześniej ciążę ;( jak to możliwe, że dopiero teraz to wykryli [emoji20]"

Czytam to teraz kilka razy i nadal nie widzę żebym napisała tu coś złego, dodawała jakiś zbędny komentarz itp. Po prostu zrobiło mi się przykro i smutno jak przeczytałam o waszej koleżance.

Ok a kochana powiedz mi do czego będziesz stosowac taki kremik ? Na całe ciałko zamiast oliwki ? Bo pasuje mi mieć jakiś krem do ciała a ja nie wiem jak to jest i co wybrać [emoji33]Wy nas regularnie podczytujecie ? Aż mi miło że takie zainteresowanie nami :) hehe .
A tak serio no to ja uważam że nic złego nie pisalysmy na ten temat i skoro to temat publiczny ( tak wnioskuje skoro koleżanki z tego forum mogly to przeczytać ) to mamy prawo czytać i pisać tak jak wy teraz weszlyscie nam na forum i piszecie co chcecie :)
Kochana on do twarzy i całego ciałka :)

No to ja muszę sprostować, bo temat u nas zaczęłam ja a nie Klaudia. Napisałam dokładnie tak:
"Czasami podczytuję lipcówki i wiecie, że jedna dziewczyna dopiero teraz dowiedziała się o wadzie serca i nieuleczalnych wadach genetycznych swojego dzieciątka [emoji20] pisała, że lekarze jej powiedzieli, że ich dziecko może przeżyć kilka godzin po porodzie... i z tego co zrozumiałam (ale nie czytałam wszystkiego) po potwierdzeniu wyników będzie miała przerywaną wcześniej ciążę ;( jak to możliwe, że dopiero teraz to wykryli [emoji20]"

Czytam to teraz kilka razy i nadal nie widzę żebym napisała tu coś złego, dodawała jakiś zbędny komentarz itp. Po prostu zrobiło mi się przykro i smutno jak przeczytałam o waszej koleżance.
Słuchajcie... Nie ma co tu tego dalej rozstrząsać[emoji4]
Niech @klaudiaa975 sama sobie z nimi to wyjaśnia i już[emoji4]
Zrobiła się nie fajna rozmowa nt czyjegoś nieszczęścia [emoji852] @Maljan niczego złego nie napisałaś [emoji8]

Ok a kochana powiedz mi do czego będziesz stosowac taki kremik ? Na całe ciałko zamiast oliwki ? Bo pasuje mi mieć jakiś krem do ciała a ja nie wiem jak to jest i co wybrać [emoji33]Wy nas regularnie podczytujecie ? Aż mi miło że takie zainteresowanie nami :) hehe .
Nikt nie napisal, ze Wy cos zlego napisalyscie. Czy ze nie mozecie czytac. W ogole nikt o nic nie mial do Was pretensji, wiec w czym problem.

A co do czytania, pidczytuje sie vzadami rozne watki. Tak samo my jak i Wy. Tyle.

A mnie tak dziś mąż rozpieszcza [emoji7]
Sukienka super materiał, super leży, tylko ja kurdupel i mama będzie ją musiała skrócić bo na mnie za długa [emoji23][emoji23]
Pewnie już wszystko w Lidlu wykupione bo bym jeszcze ze dwie je wzięła bo na prawdę świetna [emoji23]
I piwko 0.00% mi kupił [emoji23]
Dokładnie skład z tyłu sprawdził (bo czasem pisze, że piwo bezalkoholowe a w składzie : 'poniżej 0,5% alkoholu').
Także po całym dniu stresu (znów byłam z synem u dentysty, moja mama niestety na siłę musiała go trzymać bo nie chciał wypić syropu takiego uspokajającego, a ja stałam obok i mało nie płakałam z nim :( ) mężuś o mnie zadbał :)
IMG_20180430_194141.jpg
IMG_20180430_195350.jpg
IMG_20180430_194852.jpg

Załączniki

• IMG_20180430_194141.jpg
    IMG_20180430_194141.jpg
    52,1 KB · Wyświetleń: 446
  • IMG_20180430_195350.jpg
    IMG_20180430_195350.jpg
    39,1 KB · Wyświetleń: 455
  • IMG_20180430_194852.jpg
    IMG_20180430_194852.jpg
    49,4 KB · Wyświetleń: 453

Rozumiem i nikt nie mial do Ciebie pretensji. Nikt nie napisal, ze cos zlego napisalas. Skomentowac kazdy moze to co sie pisze na watku ogolnym i nie ma nic w tym zlego. A komentarz byl wylacznie idnosnie wypowiedzi Klaudii. Napisala jak by byla specjalistka od zycia naszej kolezanki. Napisala nieprawde odnosnie jej sytuacji. Mysle, ze w takiej sytuacji wielu osobom ciezko by bylo przejsc obok tego obojetnie.

Zobacz ten tez jest swietny ;)
Screenshot_20180430-200240.png
no i z tlenkiem cynku tez jest taki ;) jest lekki przedewszystkim ;)

Załączniki

• Screenshot_20180430-200240.png
    Screenshot_20180430-200240.png
    131,2 KB · Wyświetleń: 412
reklama
Klaudia napisala tu, wiec ja jej odpisalam tu. Nikt tego nie musi czutac, moje slowa byly skierowane do niej i nie ma potrzeby na nie odpowiadac
Nie reagowalam wlasnie na to, ze dziewczyna robi z siebie ekspertke w wielu sprawach wykorzystujac nasze rady, slowa i wiedze, a radzac Wam jak by to byly jej slowa. Nic nie mowilam, bo po co? Ale teraz nie dalo sie przejsc obojestnie wobec takiej wypowiedzi.
A pretensje mozecie miec tylko do Klaudii za poeuszenie tematu.
Pretensje to Wy macie i to do Klaudi wiec piszcie jej na priv a nie na ogólnym na sierpniowkach. Koniec tematu

Do góry