reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja już się opanowałam, mam jeden karton mniejszy w domu, drugi u rodziców Bartka, jeszcze wielką reklamówkę ciuszków tez u nich i na pewno tez każdy coś przyniesie po szpitalu jak wyjdziemy także ja obrałam strategie, że wole wydawać na następne niezbędne artykuły z wyprawki niż bezmyślnie szaleć z ciuszkami, a później połowy nawet ani razu nie założy [emoji5][emoji16]
Ja też już przestałam szaleć. Mam wielki karton, walizkę, i dwa worki. I jeszcze w koszu wiklinowym leżą. Mam nadzieję że się pomieszcze w komodę.:/
A w tygodniu idziemy po zakupy dla małej w końcu. Bo chce mieć torby spakowane , za dużo stresu od niedzieli miałam i wolę być przygotowana..

reklama
I przede wszystkim tani :) bo po 8-10 zł w zależności od sklepu Zobacz załącznik 852168
Ok a kochana powiedz mi do czego będziesz stosowac taki kremik ? Na całe ciałko zamiast oliwki ? Bo pasuje mi mieć jakiś krem do ciała a ja nie wiem jak to jest i co wybrać [emoji33]
Klaudia napisala tu, wiec ja jej odpisalam tu. Nikt tego nie musi czutac, moje slowa byly skierowane do niej i nie ma potrzeby na nie odpowiadac
Nie reagowalam wlasnie na to, ze dziewczyna robi z siebie ekspertke w wielu sprawach wykorzystujac nasze rady, slowa i wiedze, a radzac Wam jak by to byly jej slowa. Nic nie mowilam, bo po co? Ale teraz nie dalo sie przejsc obojestnie wobec takiej wypowiedzi.
A pretensje mozecie miec tylko do Klaudii za poeuszenie tematu.
Wy nas regularnie podczytujecie ? Aż mi miło że takie zainteresowanie nami :) hehe .
A tak serio no to ja uważam że nic złego nie pisalysmy na ten temat i skoro to temat publiczny ( tak wnioskuje skoro koleżanki z tego forum mogly to przeczytać ) to mamy prawo czytać i pisać tak jak wy teraz weszlyscie nam na forum i piszecie co chcecie :)

My tez sie przeciez do Was nie wtracamy. Klaudia sie wtracila, wiec dostala odpowiedz. Do nikogo innego przeciez nikt nie ma pretensji.
No to ja muszę sprostować, bo temat u nas zaczęłam ja a nie Klaudia. Napisałam dokładnie tak:
"Czasami podczytuję lipcówki i wiecie, że jedna dziewczyna dopiero teraz dowiedziała się o wadzie serca i nieuleczalnych wadach genetycznych swojego dzieciątka [emoji20] pisała, że lekarze jej powiedzieli, że ich dziecko może przeżyć kilka godzin po porodzie... i z tego co zrozumiałam (ale nie czytałam wszystkiego) po potwierdzeniu wyników będzie miała przerywaną wcześniej ciążę ;( jak to możliwe, że dopiero teraz to wykryli [emoji20]"

Czytam to teraz kilka razy i nadal nie widzę żebym napisała tu coś złego, dodawała jakiś zbędny komentarz itp. Po prostu zrobiło mi się przykro i smutno jak przeczytałam o waszej koleżance.

Ok a kochana powiedz mi do czego będziesz stosowac taki kremik ? Na całe ciałko zamiast oliwki ? Bo pasuje mi mieć jakiś krem do ciała a ja nie wiem jak to jest i co wybrać [emoji33]Wy nas regularnie podczytujecie ? Aż mi miło że takie zainteresowanie nami :) hehe .
A tak serio no to ja uważam że nic złego nie pisalysmy na ten temat i skoro to temat publiczny ( tak wnioskuje skoro koleżanki z tego forum mogly to przeczytać ) to mamy prawo czytać i pisać tak jak wy teraz weszlyscie nam na forum i piszecie co chcecie :)
Kochana on do twarzy i całego ciałka :)

No to ja muszę sprostować, bo temat u nas zaczęłam ja a nie Klaudia. Napisałam dokładnie tak:
"Czasami podczytuję lipcówki i wiecie, że jedna dziewczyna dopiero teraz dowiedziała się o wadzie serca i nieuleczalnych wadach genetycznych swojego dzieciątka [emoji20] pisała, że lekarze jej powiedzieli, że ich dziecko może przeżyć kilka godzin po porodzie... i z tego co zrozumiałam (ale nie czytałam wszystkiego) po potwierdzeniu wyników będzie miała przerywaną wcześniej ciążę ;( jak to możliwe, że dopiero teraz to wykryli [emoji20]"

Czytam to teraz kilka razy i nadal nie widzę żebym napisała tu coś złego, dodawała jakiś zbędny komentarz itp. Po prostu zrobiło mi się przykro i smutno jak przeczytałam o waszej koleżance.
Słuchajcie... Nie ma co tu tego dalej rozstrząsać[emoji4]
Niech @klaudiaa975 sama sobie z nimi to wyjaśnia i już[emoji4]
Zrobiła się nie fajna rozmowa nt czyjegoś nieszczęścia [emoji852] @Maljan niczego złego nie napisałaś [emoji8]

Ok a kochana powiedz mi do czego będziesz stosowac taki kremik ? Na całe ciałko zamiast oliwki ? Bo pasuje mi mieć jakiś krem do ciała a ja nie wiem jak to jest i co wybrać [emoji33]Wy nas regularnie podczytujecie ? Aż mi miło że takie zainteresowanie nami :) hehe .
Nikt nie napisal, ze Wy cos zlego napisalyscie. Czy ze nie mozecie czytac. W ogole nikt o nic nie mial do Was pretensji, wiec w czym problem.

A co do czytania, pidczytuje sie vzadami rozne watki. Tak samo my jak i Wy. Tyle.

A mnie tak dziś mąż rozpieszcza [emoji7]
Sukienka super materiał, super leży, tylko ja kurdupel i mama będzie ją musiała skrócić bo na mnie za długa [emoji23][emoji23]
Pewnie już wszystko w Lidlu wykupione bo bym jeszcze ze dwie je wzięła bo na prawdę świetna [emoji23]
I piwko 0.00% mi kupił [emoji23]
Dokładnie skład z tyłu sprawdził (bo czasem pisze, że piwo bezalkoholowe a w składzie : 'poniżej 0,5% alkoholu').
Także po całym dniu stresu (znów byłam z synem u dentysty, moja mama niestety na siłę musiała go trzymać bo nie chciał wypić syropu takiego uspokajającego, a ja stałam obok i mało nie płakałam z nim :( ) mężuś o mnie zadbał :)
IMG_20180430_194141.jpg
IMG_20180430_195350.jpg
IMG_20180430_194852.jpg

Załączniki

• IMG_20180430_194141.jpg
    IMG_20180430_194141.jpg
    52,1 KB · Wyświetleń: 454
  • IMG_20180430_195350.jpg
    IMG_20180430_195350.jpg
    39,1 KB · Wyświetleń: 463
  • IMG_20180430_194852.jpg
    IMG_20180430_194852.jpg
    49,4 KB · Wyświetleń: 458

Rozumiem i nikt nie mial do Ciebie pretensji. Nikt nie napisal, ze cos zlego napisalas. Skomentowac kazdy moze to co sie pisze na watku ogolnym i nie ma nic w tym zlego. A komentarz byl wylacznie idnosnie wypowiedzi Klaudii. Napisala jak by byla specjalistka od zycia naszej kolezanki. Napisala nieprawde odnosnie jej sytuacji. Mysle, ze w takiej sytuacji wielu osobom ciezko by bylo przejsc obok tego obojetnie.

Zobacz ten tez jest swietny ;)
Screenshot_20180430-200240.png
no i z tlenkiem cynku tez jest taki ;) jest lekki przedewszystkim ;)

Załączniki

• Screenshot_20180430-200240.png
    Screenshot_20180430-200240.png
    131,2 KB · Wyświetleń: 416
reklama
Klaudia napisala tu, wiec ja jej odpisalam tu. Nikt tego nie musi czutac, moje slowa byly skierowane do niej i nie ma potrzeby na nie odpowiadac
Nie reagowalam wlasnie na to, ze dziewczyna robi z siebie ekspertke w wielu sprawach wykorzystujac nasze rady, slowa i wiedze, a radzac Wam jak by to byly jej slowa. Nic nie mowilam, bo po co? Ale teraz nie dalo sie przejsc obojestnie wobec takiej wypowiedzi.
A pretensje mozecie miec tylko do Klaudii za poeuszenie tematu.
Pretensje to Wy macie i to do Klaudi wiec piszcie jej na priv a nie na ogólnym na sierpniowkach. Koniec tematu

Do góry