reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja zawsze pytałam bo wiadomo nie każda lubi ;) a raz kuzynki mała coś koło 5 lat jak była to najpierw zapytała się czy może dotknąć a jak już widziała że jej pozwalam to tylko było co chwilę " ciocia daj pocałować chłopczyka 'l" słodka mała :)
Dzieci to co innego [emoji23]
Jak byłam z Aleksem w ciąży to 4 letni syn koleżanki przychodził i tylko co chwilę ciocia ja się chce do dzidziusia przytulić [emoji23] i cały czas się tulil albo głaskał brzuch [emoji23]
No ale dzieci to dzieci.
Mnie to rozczula jak mój syn przy byle okazji jak znajdzie się koło brzucha (jeszcze teraz brzuch na wysokości jego głowy) to się przytula i całuje siostrę :)

reklama
Ja zawsze pytałam bo wiadomo nie każda lubi ;) a raz kuzynki mała coś koło 5 lat jak była to najpierw zapytała się czy może dotknąć a jak już widziała że jej pozwalam to tylko było co chwilę " ciocia daj pocałować chłopczyka " słodka mała :)
Zresztą u mnie hormony ciążowe działają na tej zasadzie : Wszystkie dzieci są moje [emoji23]
Więc sama bym wszystkie wytuliła, wycałowała i wogole [emoji23]

Zresztą u mnie hormony ciążowe działają na tej zasadzie : Wszystkie dzieci są moje [emoji23]
Więc sama bym wszystkie wytuliła, wycałowała i wogole [emoji23]
U mnie zawsze tak było. Pamiętam jak miałam nawet z 13 lat to chodziłam do kuzynów malutkich i ich bawiłam :D każdy mi mówił że mi przejdzie ale jakoś do tej pory nie chce przejsc. Uwielbiam dzieci :)

U mnie zawsze tak było. Pamiętam jak miałam nawet z 13 lat to chodziłam do kuzynów malutkich i ich bawiłam :D każdy mi mówił że mi przejdzie ale jakoś do tej pory nie chce przejsc. Uwielbiam dzieci :)
To ja ogólnie jakoś do dzieci wielką miłością nie pałam. Tzn obcych. Swoje czy jakichś bliskich znajomych to inaczej. Ja nawet wstyd się przyznać nie lubię jednego syna szwagra (5 lat). Tzn może nie że nie lubię, ale ten chłopak jest specyficzny i bardzo niefajnie się zachowuje.. nie wiem czy to taki wiek czy zazdrosny o babcie, tzn teściowa żadnego wnuka nie faworyzuje, ale widać że lubi tego 'obcegi'. Za to jego brat jest super chłopczyk. Może dlatego że cztery miesiące młodszy od mojego, ale też zupełnie inny charakter niż jego brat.
Instynkt macierzyński obudził się we mnie dość szybko, wydaję mi się że przez to że mam siostrę 10 lat młodsza. Rodzice dużo pracowali więc po szkole czy wakacje ja się nią duzo zajmowałam. Ale bardziej jako potrzeba posiadania swojego dziecka, a nie miłości do dzieci wokoło.

Jak sam się nosi ?:D

Będziesz miała spakowane na zaś :) podobno tak jest , (w przesądach) , że jak torba spakowana to się do szpitala nie pojedzie. U Ciebie się sprawdziło. :)

Hej :) nie pytam o nic, pewnie dziewczyny wypytaly więc Zaraz doczytam :) miło , że dolaczylas :)

Nie mówił nic o szyjce. Powiem jutro swojemu , żeby mi zmierzył jeśli sam z siebie tego nie sprawdzi. To trochę mnie uspokilas :** dziękuje :*
Tylko czemu te ruchy takie słabe lub praktycznie żadne :/

Śliczny brzuszek :) ja kupuję dady 1 :)

Biedna :( ja w galerii na początku ciazy nakupowalam duzo sukienek za 10-30 zł . I dzięki temu mam w czym chodzić jak jest gorąco. Może na targu , nie wiem czy są takie u ciebie. Rumuńskie, lub Polacy. Ja na takie czasem chodzę i kupuję za grosze buty, spodnie , różne rzeczy. Bardzo fajne :) może i dla siebie byś coś w takim miejscu znalazla :)?

Dziękuje :* też staram się być dobrej myśli. Ale tak jest u mnie w szpitalu że g. Się dowiesz .. jutro już nie będę w takim stresie to wyoytam o wszystko :blink:

Fajne :D wyglądasz jak żona alladyna :D
Śliczny brzuszek :)

Zmobilizowało mniej to jeszcze bardziej. Zakupy mielismy robić dla malutkiej w całości w środę , piątek. I jeśli mnie wypuszcza to planów nie zmienimy. Ale mimo , że zakupy będą zrobione to jestem coraz bardziej zdenerwowana, że nie zdążę ze wszystkim.:hmm:
No ma 14 lat to sie sam nosi moj klejnot jak narazie jedyny ;) :D dzieki.. brzusio brzusiem ale spodnie mega wygodne moj mowi ze to od pizamy i nie mam w nich chodzic do sklepu :D

Zdarzysz kochana :*

Kobietki.. kupilam ten kocyk co wam pokazywalam.. ten sam wzor czyli lapacz snow i kolor vanilia.. wypelnienie wzielam zimowe 200g,bo ogolnie po urodzeniu moge mala polozyc na tym kocyku w gondoli,bedzie miec miekko i przykryc ewentualnie cienkim ,a pozniej to przeciez juz zimniej sie robi ;) ;) do tego wzielam juz pierdy typu butelka lovi ze smoczkiem,wkladki laktacyjne,koldre i poduche do lozeczka,opakowanie cos jak termos,i zestaw pielegnacyjny z linomagu ;) czyli plyn do mycia cialka i wlosow,balsam do cialka noworodka,masc z alantolina,i krem dla dzieci ;) fajna firma.. stosowalam linomag u corki i bylam zadowolona ;) za wszystko zaplacilam 200zl :eek:

My kupiliśmy takie rolety w Ikea i nie przepuszczają słońca jak się zasłoni ale wtedy w mieszkaniu ciemno jak ...... ;) jednak sto razy chłodniej niż bez nich.
A z ciuchami to mam problem bo mam brzuch i biust a ręce i nogi patyki i wygląda to nieproporcjonalnie przy zwiewnych ciuchach, bardziej jakbym się rozwaliła niż w ciąży była :) ach te ostatnie miesiące będą ciężkie czuje. Oj będą.

Poza tym to ostatnio jakiś strach mnie ogarnął co do porodu. Boję się jak cholera :/ a jakby już to jest nieodwracalne.

A ja czasami, mam wrażenie, że boję się jakby mniej. Kiedyś zawsze zadawałam sobie pytanie 'jak to zrobic' a teraz wiem że dam radę, bo jak właśnie ujęłaś to już nieodwracalne. Chociaż pewnie jeszcze dopadnie mnie trema :p

My dzisiaj byliśmy u chrzestnego mojego męża.. wcześniej jakoś nie było okazji ich poznać.
Ledwo od nich pojechaliśmy i już ciotka dzwoniła do teściowej [emoji33]że fajna ta Kasia nie to co ta wcześniej (była żona Damiana) że nawet odezwać się nie potrafiła :o a Damian jak zmężniał, widać że służy mu tym razem małżeństwo.
A kuzynka Damiana w pierwszej kolejności nie do mnie tylko ręce do brzucha i : o widzę, że Wy w komplecie. Czy Was też tak wkurza jak rece się do brzucha pcha?

Mnie niedługo czeka pierwsza wizyta u rodziny mojego faceta :o i pewnie stres. Mnie osobiście jeszcze nikt nie zirytował takim dotykaniem, ale nie miałam dużo tych sytuacji. Nie wiem jakbym zareagowała jakby ktoś nowo poznany mnie dotykał

To ja ogólnie jakoś do dzieci wielką miłością nie pałam. Tzn obcych. Swoje czy jakichś bliskich znajomych to inaczej. Ja nawet wstyd się przyznać nie lubię jednego syna szwagra (5 lat). Tzn może nie że nie lubię, ale ten chłopak jest specyficzny i bardzo niefajnie się zachowuje.. nie wiem czy to taki wiek czy zazdrosny o babcie, tzn teściowa żadnego wnuka nie faworyzuje, ale widać że lubi tego 'obcegi'. Za to jego brat jest super chłopczyk. Może dlatego że cztery miesiące młodszy od mojego, ale też zupełnie inny charakter niż jego brat.
Instynkt macierzyński obudził się we mnie dość szybko, wydaję mi się że przez to że mam siostrę 10 lat młodsza. Rodzice dużo pracowali więc po szkole czy wakacje ja się nią duzo zajmowałam. Ale bardziej jako potrzeba posiadania swojego dziecka, a nie miłości do dzieci wokoło.

To tak jak ja. Nie mam podejścia do obcych dzieci, nie umiem zagadywać, rozbzwiać etc. Do bliskich nie ma problemu.

reklama
Nic się nie martw lekarz ma rację uspokoją skurcze podadzą leki na płuca bo zawsze tak robią i urodzisz w terminie:) ja pamiętam że po podaniu tych leków na płuca odczułam spokój bo córka w razie czego była przygotowana do narodzin:)
A z tymi ruchami to ja też mam czasem tak że Mały szaleje jak dzisiaj ale jak się obróci to słabiej czuje ruchy.
Masz jakieś fajne dziewczyny na sali? Ja miałam bardzo sympatyczne to mogliśmy poplotkowac o wyprawce i jakiś czas leciał:)
Dziękuje :**
Też jestem spokojniejsza dzięki tym sterydom ale już tyłek boli heh.
Dziewczyny na sali trafiły mi się bardzo fajne. Więcej się uśmieje , ugadam i czas zlecial nawet nie wiedziałam kiedy. :blink:
Jutro rano już K będzie w domu. I w południe do mnie przyjdzie. Chciałabym na wtorek wyjść. Zorganizowałam mu urodziny niespodziankę i pewnie nie dojdzie do skutku :(

Do góry