reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

My dzisiaj byliśmy u chrzestnego mojego męża.. wcześniej jakoś nie było okazji ich poznać.
Ledwo od nich pojechaliśmy i już ciotka dzwoniła do teściowej [emoji33]że fajna ta Kasia nie to co ta wcześniej (była żona Damiana) że nawet odezwać się nie potrafiła :o a Damian jak zmężniał, widać że służy mu tym razem małżeństwo.
A kuzynka Damiana w pierwszej kolejności nie do mnie tylko ręce do brzucha i : o widzę, że Wy w komplecie. Czy Was też tak wkurza jak rece się do brzucha pcha?
Póki widzę że ktoś to robi z uśmiechem na twarzy i z pokojowym nastawieniem to nie :) nawet się cieszę że ktoś się chce ' poznać ' z moim małym ;)

reklama
Hyhyhy "pierscionek" nosilam ja 9 miesiecy, a teraz sam sie nosi :D

Jestem tego samego zdania.. pamietam jak z mloda.. nie mialam problemow ze halas(a byl niestety) spala jak zabita ;)
Jak sam się nosi ?:D
Byłam w szpitalu ale kazali jutro po 7 mi przyjsc do poradni przy szpitalu i zadecydują czy mnie położą czy tylko jakieś inne leki czy zastrzyki :) a ja dzisiaj już wszystko spakowałam
Będziesz miała spakowane na zaś :) podobno tak jest , (w przesądach) , że jak torba spakowana to się do szpitala nie pojedzie. U Ciebie się sprawdziło. :)
Cześć dziewczyny !
Jestem tu nowa. To moja pierwsza ciąża, jutro zaczynamy 25 tydzień :)
Hej :) nie pytam o nic, pewnie dziewczyny wypytaly więc Zaraz doczytam :) miło , że dolaczylas :)
Ale czemu mówisz o przedwczesnym porodzie ? Szyjka się skraca , jakieś skurcze ? Macica trochę twarda to chyba nie wyznacznik porodu . Kochana jak leżałam w szpitalu to czytałam o sterydach bo każda je dostawała.. i wyczytałam tyle że szpitale najczęściej praktykują dawanie je pacjentkom w razie W. Z resztą sama tego doświadczyłam jak bolał mnie brzuch wszystko z badań było OK i jakby nie to że brakowało mi parę dni do chyba 24 czy 25 tygodnia to zostawili by mnie na sterydy
Nie mówił nic o szyjce. Powiem jutro swojemu , żeby mi zmierzył jeśli sam z siebie tego nie sprawdzi. To trochę mnie uspokilas :** dziękuje :*
Tylko czemu te ruchy takie słabe lub praktycznie żadne :/
A to mój bebzol jutro zaczynamy 25 tydzień na początek jakie pieluszki kupujecie dla dziecka? Chyba 1 nie? Bo dostałam w spadku pampers 2
Śliczny brzuszek :) ja kupuję dady 1 :)
Dziś jest tak gorąco a ja nie mam ciuchów na taką pogodę :( chodzę już taka podbuzowana z tego gorąca :(:(:(:(:( do tego mieszkanie mam non stop w słońcu bo od południowej strony. Jeszcze tyle czasu, ja chyba padnę.
Będę musiała jakieś kiecki wyszukać sobie zwiewne jeszcze.
Biedna :( ja w galerii na początku ciazy nakupowalam duzo sukienek za 10-30 zł . I dzięki temu mam w czym chodzić jak jest gorąco. Może na targu , nie wiem czy są takie u ciebie. Rumuńskie, lub Polacy. Ja na takie czasem chodzę i kupuję za grosze buty, spodnie , różne rzeczy. Bardzo fajne :) może i dla siebie byś coś w takim miejscu znalazla :)?
Nie martw się bedzie dobrze, malutka napewno urodzi się w terminie , dobrze że się zgłosiłas teraz będzie już tylko lepiej :) :*
Dziękuje :* też staram się być dobrej myśli. Ale tak jest u mnie w szpitalu że g. Się dowiesz .. jutro już nie będę w takim stresie to wyoytam o wszystko :blink:
Ja kupilam sobie takie ,robilam akurat dla mojej mamy foto z brzuchem :D sa przewiewneZobacz załącznik 851769
Fajne :D wyglądasz jak żona alladyna :D
Śliczny brzuszek :)
@oliwiapatrycja to ta babka na IP jakby mnie zobaczyła jeszcze przed ciaza to by pewnie chciała poród od razu wywoływać :p ale by się grubo zdziwila, bo ciąża spożywcza nie kończy się porodem, a juz na pewno nie dziecka :p
@klaudiaa975 Kochana, nie stresuj się niepotrzebnie! Polezysz kilka dni w szpitalu i się przekonasz, że wszystko jest dobrze :) Maluszek może chce Cie zmobilizować do szybszego skończenia wyprawki ;) trzymaj się i dawaj znać jak się rozwija sytuacja :*
@venzei witaj w naszym gronie :)
@Paulana wiem co czujesz ja dziś tez myslalam, że zwatpie jak byliśmy na spacerze... To nadchodzące lato mnie przeraża, ale na pewno damy rade Kochana :* bo kto jak nie my?
@Ewka34 a nie cisnął Cie w brzuszek te spodnie? Ja jak robilam selekcje ubrań w marcu to zostawiłam kilka luźnych spoidenek i dziś juz mi się jedne nie dopiely na brzuszku :(
Lecie z mężem na drugi spacer. Wkurzyl mnie co prawda i nie mam za bardzo ochoty, ale ide pokorzystać z pięknej pogody :D
Zmobilizowało mniej to jeszcze bardziej. Zakupy mielismy robić dla malutkiej w całości w środę , piątek. I jeśli mnie wypuszcza to planów nie zmienimy. Ale mimo , że zakupy będą zrobione to jestem coraz bardziej zdenerwowana, że nie zdążę ze wszystkim.:hmm:

Jak sam się nosi ?:D

Będziesz miała spakowane na zaś :) podobno tak jest , (w przesądach) , że jak torba spakowana to się do szpitala nie pojedzie. U Ciebie się sprawdziło. :)

Hej :) nie pytam o nic, pewnie dziewczyny wypytaly więc Zaraz doczytam :) miło , że dolaczylas :)

Nie mówił nic o szyjce. Powiem jutro swojemu , żeby mi zmierzył jeśli sam z siebie tego nie sprawdzi. To trochę mnie uspokilas :** dziękuje :*
Tylko czemu te ruchy takie słabe lub praktycznie żadne :/

Śliczny brzuszek :) ja kupuję dady 1 :)

Biedna :( ja w galerii na początku ciazy nakupowalam duzo sukienek za 10-30 zł . I dzięki temu mam w czym chodzić jak jest gorąco. Może na targu , nie wiem czy są takie u ciebie. Rumuńskie, lub Polacy. Ja na takie czasem chodzę i kupuję za grosze buty, spodnie , różne rzeczy. Bardzo fajne :) może i dla siebie byś coś w takim miejscu znalazla :)?

Dziękuje :* też staram się być dobrej myśli. Ale tak jest u mnie w szpitalu że g. Się dowiesz .. jutro już nie będę w takim stresie to wyoytam o wszystko :blink:

Fajne :D wyglądasz jak żona alladyna :D
Śliczny brzuszek :)

Zmobilizowało mniej to jeszcze bardziej. Zakupy mielismy robić dla malutkiej w całości w środę , piątek. I jeśli mnie wypuszcza to planów nie zmienimy. Ale mimo , że zakupy będą zrobione to jestem coraz bardziej zdenerwowana, że nie zdążę ze wszystkim.:hmm:
Hahaha u mnie też torba spakowana (dla mnie ) do szpitala i tfu tfu skurcze przeszły [emoji23] bóle przeszły [emoji23] może coś w tym jest.

Zobacz załącznik 851832
Dalam "super" bo kocham burze ;) u mnie duszno ale nie zanosi sie na burze.. ja miedzy Zielona Gora a Poznaniem :p

Białystok na czerwono i wciąż grzmi i błyska, ale bez deszczu. Coś tam delikatnie popadało, ale nie na to liczyłam, wiec czekam dalej ;)

My dzisiaj byliśmy u chrzestnego mojego męża.. wcześniej jakoś nie było okazji ich poznać.
Ledwo od nich pojechaliśmy i już ciotka dzwoniła do teściowej [emoji33]że fajna ta Kasia nie to co ta wcześniej (była żona Damiana) że nawet odezwać się nie potrafiła :o a Damian jak zmężniał, widać że służy mu tym razem małżeństwo.
A kuzynka Damiana w pierwszej kolejności nie do mnie tylko ręce do brzucha i : o widzę, że Wy w komplecie. Czy Was też tak wkurza jak rece się do brzucha pcha?
Ja jestem takim typem człowieka, że nie lubię gdy ktoś mnie dotyka bez wcześniejszego uprzedzenia i moje otoczenie o tym wie [emoji12]teraz przez brzuch jestem jeszcze bardziej wyczulona. Raz tylko teściowa wyskoczyła z łapami, ale szybko zrozumiała swój błąd, a tak to mam spokój :p jak ktoś chce dotknąć to uprzedza albo wyciąga wcześniej paluszka i tyca paluszkiem [emoji12]

Białystok na czerwono i wciąż grzmi i błyska, ale bez deszczu. Coś tam delikatnie popadało, ale nie na to liczyłam, wiec czekam dalej ;)

Ja jestem takim typem człowieka, że nie lubię gdy ktoś mnie dotyka bez wcześniejszego uprzedzenia i moje otoczenie o tym wie [emoji12]teraz przez brzuch jestem jeszcze bardziej wyczulona. Raz tylko teściowa wyskoczyła z łapami, ale szybko zrozumiała swój błąd, a tak to mam spokój [emoji14] jak ktoś chce dotknąć to uprzedza albo wyciąga wcześniej paluszka i tyca paluszkiem [emoji12]
A tu wiesz dziewczyny nie znam, a ona do mnie z rękami, ręce na brzuch i o widzę że Wy w komplecie. No powiem Ci że byłam zaskoczona ale i mega skrępowana..

Ja to wiesz dziwnie się poczułam :/ dziewczyny nie znam, a ona w pierwszej kolejności do brzucha [emoji33]
Rozumiem , każda z nas ma inne odczucia ;) ale powiem ci ze rozumiem też te kobiety co dotykają brzuchów . Też jak ktoś z rodziny był w ciąży to pytałam czy mogę dotknąć. Dla mnie to było takie słodkie, może dlatego że sama nie mogłam zajść w upragniona ciążę

Rozumiem , każda z nas ma inne odczucia ;) ale powiem ci ze rozumiem też te kobiety co dotykają brzuchów . Też jak ktoś z rodziny był w ciąży to pytałam czy mogę dotknąć. Dla mnie to było takie słodkie, może dlatego że sama nie mogłam zajść w upragniona ciążę
Kochana ona nawet nie zapytała [emoji23] a sama ma już 5 latka [emoji23] w sumie to w tym roku mały kończy 6 lat.

reklama
Kochana ona nawet nie zapytała [emoji23] a sama ma już 5 latka [emoji23] w sumie to w tym roku mały kończy 6 lat.
Ja zawsze pytałam bo wiadomo nie każda lubi ;) a raz kuzynki mała coś koło 5 lat jak była to najpierw zapytała się czy może dotknąć a jak już widziała że jej pozwalam to tylko było co chwilę " ciocia daj pocałować chłopczyka " słodka mała :)

Do góry