reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

My dzisiaj byliśmy u chrzestnego mojego męża.. wcześniej jakoś nie było okazji ich poznać.
Ledwo od nich pojechaliśmy i już ciotka dzwoniła do teściowej [emoji33]że fajna ta Kasia nie to co ta wcześniej (była żona Damiana) że nawet odezwać się nie potrafiła :o a Damian jak zmężniał, widać że służy mu tym razem małżeństwo.
A kuzynka Damiana w pierwszej kolejności nie do mnie tylko ręce do brzucha i : o widzę, że Wy w komplecie. Czy Was też tak wkurza jak rece się do brzucha pcha?
Póki widzę że ktoś to robi z uśmiechem na twarzy i z pokojowym nastawieniem to nie :) nawet się cieszę że ktoś się chce ' poznać ' z moim małym ;)

reklama
Hyhyhy "pierscionek" nosilam ja 9 miesiecy, a teraz sam sie nosi :D

Jestem tego samego zdania.. pamietam jak z mloda.. nie mialam problemow ze halas(a byl niestety) spala jak zabita ;)
Jak sam się nosi ?:D
Byłam w szpitalu ale kazali jutro po 7 mi przyjsc do poradni przy szpitalu i zadecydują czy mnie położą czy tylko jakieś inne leki czy zastrzyki :) a ja dzisiaj już wszystko spakowałam
Będziesz miała spakowane na zaś :) podobno tak jest , (w przesądach) , że jak torba spakowana to się do szpitala nie pojedzie. U Ciebie się sprawdziło. :)
Cześć dziewczyny !
Jestem tu nowa. To moja pierwsza ciąża, jutro zaczynamy 25 tydzień :)
Hej :) nie pytam o nic, pewnie dziewczyny wypytaly więc Zaraz doczytam :) miło , że dolaczylas :)
Ale czemu mówisz o przedwczesnym porodzie ? Szyjka się skraca , jakieś skurcze ? Macica trochę twarda to chyba nie wyznacznik porodu . Kochana jak leżałam w szpitalu to czytałam o sterydach bo każda je dostawała.. i wyczytałam tyle że szpitale najczęściej praktykują dawanie je pacjentkom w razie W. Z resztą sama tego doświadczyłam jak bolał mnie brzuch wszystko z badań było OK i jakby nie to że brakowało mi parę dni do chyba 24 czy 25 tygodnia to zostawili by mnie na sterydy
Nie mówił nic o szyjce. Powiem jutro swojemu , żeby mi zmierzył jeśli sam z siebie tego nie sprawdzi. To trochę mnie uspokilas :** dziękuje :*
Tylko czemu te ruchy takie słabe lub praktycznie żadne :/
A to mój bebzol jutro zaczynamy 25 tydzień na początek jakie pieluszki kupujecie dla dziecka? Chyba 1 nie? Bo dostałam w spadku pampers 2
Śliczny brzuszek :) ja kupuję dady 1 :)
Dziś jest tak gorąco a ja nie mam ciuchów na taką pogodę :( chodzę już taka podbuzowana z tego gorąca :(:(:(:(:( do tego mieszkanie mam non stop w słońcu bo od południowej strony. Jeszcze tyle czasu, ja chyba padnę.
Będę musiała jakieś kiecki wyszukać sobie zwiewne jeszcze.
Biedna :( ja w galerii na początku ciazy nakupowalam duzo sukienek za 10-30 zł . I dzięki temu mam w czym chodzić jak jest gorąco. Może na targu , nie wiem czy są takie u ciebie. Rumuńskie, lub Polacy. Ja na takie czasem chodzę i kupuję za grosze buty, spodnie , różne rzeczy. Bardzo fajne :) może i dla siebie byś coś w takim miejscu znalazla :)?
Nie martw się bedzie dobrze, malutka napewno urodzi się w terminie , dobrze że się zgłosiłas teraz będzie już tylko lepiej :) :*
Dziękuje :* też staram się być dobrej myśli. Ale tak jest u mnie w szpitalu że g. Się dowiesz .. jutro już nie będę w takim stresie to wyoytam o wszystko :blink:
Ja kupilam sobie takie ,robilam akurat dla mojej mamy foto z brzuchem :D sa przewiewneZobacz załącznik 851769
Fajne :D wyglądasz jak żona alladyna :D
Śliczny brzuszek :)
@oliwiapatrycja to ta babka na IP jakby mnie zobaczyła jeszcze przed ciaza to by pewnie chciała poród od razu wywoływać :p ale by się grubo zdziwila, bo ciąża spożywcza nie kończy się porodem, a juz na pewno nie dziecka :p
@klaudiaa975 Kochana, nie stresuj się niepotrzebnie! Polezysz kilka dni w szpitalu i się przekonasz, że wszystko jest dobrze :) Maluszek może chce Cie zmobilizować do szybszego skończenia wyprawki ;) trzymaj się i dawaj znać jak się rozwija sytuacja :*
@venzei witaj w naszym gronie :)
@Paulana wiem co czujesz ja dziś tez myslalam, że zwatpie jak byliśmy na spacerze... To nadchodzące lato mnie przeraża, ale na pewno damy rade Kochana :* bo kto jak nie my?
@Ewka34 a nie cisnął Cie w brzuszek te spodnie? Ja jak robilam selekcje ubrań w marcu to zostawiłam kilka luźnych spoidenek i dziś juz mi się jedne nie dopiely na brzuszku :(
Lecie z mężem na drugi spacer. Wkurzyl mnie co prawda i nie mam za bardzo ochoty, ale ide pokorzystać z pięknej pogody :D
Zmobilizowało mniej to jeszcze bardziej. Zakupy mielismy robić dla malutkiej w całości w środę , piątek. I jeśli mnie wypuszcza to planów nie zmienimy. Ale mimo , że zakupy będą zrobione to jestem coraz bardziej zdenerwowana, że nie zdążę ze wszystkim.:hmm:

Jak sam się nosi ?:D

Będziesz miała spakowane na zaś :) podobno tak jest , (w przesądach) , że jak torba spakowana to się do szpitala nie pojedzie. U Ciebie się sprawdziło. :)

Hej :) nie pytam o nic, pewnie dziewczyny wypytaly więc Zaraz doczytam :) miło , że dolaczylas :)

Nie mówił nic o szyjce. Powiem jutro swojemu , żeby mi zmierzył jeśli sam z siebie tego nie sprawdzi. To trochę mnie uspokilas :** dziękuje :*
Tylko czemu te ruchy takie słabe lub praktycznie żadne :/

Śliczny brzuszek :) ja kupuję dady 1 :)

Biedna :( ja w galerii na początku ciazy nakupowalam duzo sukienek za 10-30 zł . I dzięki temu mam w czym chodzić jak jest gorąco. Może na targu , nie wiem czy są takie u ciebie. Rumuńskie, lub Polacy. Ja na takie czasem chodzę i kupuję za grosze buty, spodnie , różne rzeczy. Bardzo fajne :) może i dla siebie byś coś w takim miejscu znalazla :)?

Dziękuje :* też staram się być dobrej myśli. Ale tak jest u mnie w szpitalu że g. Się dowiesz .. jutro już nie będę w takim stresie to wyoytam o wszystko :blink:

Fajne :D wyglądasz jak żona alladyna :D
Śliczny brzuszek :)

Zmobilizowało mniej to jeszcze bardziej. Zakupy mielismy robić dla malutkiej w całości w środę , piątek. I jeśli mnie wypuszcza to planów nie zmienimy. Ale mimo , że zakupy będą zrobione to jestem coraz bardziej zdenerwowana, że nie zdążę ze wszystkim.:hmm:
Hahaha u mnie też torba spakowana (dla mnie ) do szpitala i tfu tfu skurcze przeszły [emoji23] bóle przeszły [emoji23] może coś w tym jest.

Zobacz załącznik 851832
Dalam "super" bo kocham burze ;) u mnie duszno ale nie zanosi sie na burze.. ja miedzy Zielona Gora a Poznaniem :p

Białystok na czerwono i wciąż grzmi i błyska, ale bez deszczu. Coś tam delikatnie popadało, ale nie na to liczyłam, wiec czekam dalej ;)

My dzisiaj byliśmy u chrzestnego mojego męża.. wcześniej jakoś nie było okazji ich poznać.
Ledwo od nich pojechaliśmy i już ciotka dzwoniła do teściowej [emoji33]że fajna ta Kasia nie to co ta wcześniej (była żona Damiana) że nawet odezwać się nie potrafiła :o a Damian jak zmężniał, widać że służy mu tym razem małżeństwo.
A kuzynka Damiana w pierwszej kolejności nie do mnie tylko ręce do brzucha i : o widzę, że Wy w komplecie. Czy Was też tak wkurza jak rece się do brzucha pcha?
Ja jestem takim typem człowieka, że nie lubię gdy ktoś mnie dotyka bez wcześniejszego uprzedzenia i moje otoczenie o tym wie [emoji12]teraz przez brzuch jestem jeszcze bardziej wyczulona. Raz tylko teściowa wyskoczyła z łapami, ale szybko zrozumiała swój błąd, a tak to mam spokój :p jak ktoś chce dotknąć to uprzedza albo wyciąga wcześniej paluszka i tyca paluszkiem [emoji12]

Białystok na czerwono i wciąż grzmi i błyska, ale bez deszczu. Coś tam delikatnie popadało, ale nie na to liczyłam, wiec czekam dalej ;)

Ja jestem takim typem człowieka, że nie lubię gdy ktoś mnie dotyka bez wcześniejszego uprzedzenia i moje otoczenie o tym wie [emoji12]teraz przez brzuch jestem jeszcze bardziej wyczulona. Raz tylko teściowa wyskoczyła z łapami, ale szybko zrozumiała swój błąd, a tak to mam spokój [emoji14] jak ktoś chce dotknąć to uprzedza albo wyciąga wcześniej paluszka i tyca paluszkiem [emoji12]
A tu wiesz dziewczyny nie znam, a ona do mnie z rękami, ręce na brzuch i o widzę że Wy w komplecie. No powiem Ci że byłam zaskoczona ale i mega skrępowana..

Ja to wiesz dziwnie się poczułam :/ dziewczyny nie znam, a ona w pierwszej kolejności do brzucha [emoji33]
Rozumiem , każda z nas ma inne odczucia ;) ale powiem ci ze rozumiem też te kobiety co dotykają brzuchów . Też jak ktoś z rodziny był w ciąży to pytałam czy mogę dotknąć. Dla mnie to było takie słodkie, może dlatego że sama nie mogłam zajść w upragniona ciążę

Rozumiem , każda z nas ma inne odczucia ;) ale powiem ci ze rozumiem też te kobiety co dotykają brzuchów . Też jak ktoś z rodziny był w ciąży to pytałam czy mogę dotknąć. Dla mnie to było takie słodkie, może dlatego że sama nie mogłam zajść w upragniona ciążę
Kochana ona nawet nie zapytała [emoji23] a sama ma już 5 latka [emoji23] w sumie to w tym roku mały kończy 6 lat.

reklama
Kochana ona nawet nie zapytała [emoji23] a sama ma już 5 latka [emoji23] w sumie to w tym roku mały kończy 6 lat.
Ja zawsze pytałam bo wiadomo nie każda lubi ;) a raz kuzynki mała coś koło 5 lat jak była to najpierw zapytała się czy może dotknąć a jak już widziała że jej pozwalam to tylko było co chwilę " ciocia daj pocałować chłopczyka " słodka mała :)

Do góry