reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Fajnie , że Cię ciocia tak wychwalila :):)
A kuzynka nie pomyślała. Ale nie miej jej za zle. Zazwyczaj kobiety tak reagują , że lecą z rękami od razu :D ja jak widzę taki brzuszek to sama mam ochotę dotknąć :D

Super ❤️ ciesz się :) bo to cudowne jak możesz czuć bez obaw :*
Za tym będę tęskniła po porodzie najbardziej :D

Cieszę się ;-* ja też jak tylko wrócę do domu, piorę wszystko , idę na zakupy i pakuje torbę do szpitala na czysto na gotowi. Bo dzisiaj to nawrzucalam wszystko bylejak , na szybko. Więc lepiej być przygotowana :)

Ktg było robione i wtedy zaczęłam czuć ruchy , słabe ale były. I później znowu cisza :(

Nie słuchaj męża :* ważne , zebys czuła się wygodnie :)
Hyhy spoko spoko.. nigdy go nie slucham :D tzn no prawie nigdy :p

reklama
Kobietki.. kupilam ten kocyk co wam pokazywalam.. ten sam wzor czyli lapacz snow i kolor vanilia.. wypelnienie wzielam zimowe 200g,bo ogolnie po urodzeniu moge mala polozyc na tym kocyku w gondoli,bedzie miec miekko i przykryc ewentualnie cienkim ,a pozniej to przeciez juz zimniej sie robi ;) ;) do tego wzielam juz pierdy typu butelka lovi ze smoczkiem,wkladki laktacyjne,koldre i poduche do lozeczka,opakowanie cos jak termos,i zestaw pielegnacyjny z linomagu ;) czyli plyn do mycia cialka i wlosow,balsam do cialka noworodka,masc z alantolina,i krem dla dzieci ;) fajna firma.. stosowalam linomag u corki i bylam zadowolona ;) za wszystko zaplacilam 200zl :eek:
Ja nie pamiętam tego kocyka :oops: masz zdjęcie ?:)
Nie pękaj ;) moze dojdzie do skutku :*
Najwyżej przełoże na środę. Gorzej, czy tort wytrzyma bo jutro musi być odebrany :/
@klaudiaa975 oj tyłek bolał to prawda:(
Może Cię puszcza i się jeszcze uda wszystko:)
Mam nadzieję :):)
Ty też dostawalas te sterydy tak ?
I po takich sześciu dawkach dziecko jest wzmocnione az do samego porodu ?
Dzięki nim na pewno będzie lepiej oddychało gdyby się urodziło za wcześnie?
@klaudiaa975 trzymam kciuki za Was. Będzie wszystko dobrze. Zobaczysz. Jeśli tętno malutkiej jest w porządku to nie martw się niczym. Jednego dnia więcej bryka to potem odsypia. Jutro Twój gin na pewno Cię uspokoi.
Dziękuje :* czekam aż magnez się skończy, bo już mi chce rękę rozerwać i idę spać. Żeby szybciej było rano. O 6 pobudka, zastrzyk, magnez , liczenie ruchów o 7.30 wizyta i w końcu badanie. a u Ciebie jak samopoczucie ?:blink:
Bardzo dobrze zrobilas :tak: tez pewnie bym pojechala :tak:
Lepiej dmuchać na zimne. Później bym sobie nie darowała, że nie przyjechałam. A nawet jak będzie dobrze to przynajmniej płucka będzie miała wzmocnione :blink:
Ja się jakoś wzbraniam rękami i nogami przed lekarzami ogólnie, jak nie mam już mega potrzeby, to nie idę. Tak ogólnie poza ciążą mówię. Ale ty dobrze zrobiłaś. Mój mały teraz wieczorem się rusza co chwile więc nie martwie się już, ale musiał się jakoś obrócić, że tak delikatnie go czuję.
Właśnie miałam pytać czy twój książę się ruszył i przestał Cię stresować :)
Ja tez do lekarzy nie lubię chodzić bo mi zawsze choroby świata znajdą. Ale jeśli chodzi o dziecko to wolę sprawdzić co się dzieje :(

Jutro mam wizytę i choćby nie wiem co wyjdę z niej ze zdjęciem ! Ostatnie zdjęcie mam z 10tyg! Płace 150zl, prenatalne 250zl i zdjec nie mam ! Mój facet mówi ze nie potrzebuje, ale chyba coś z tych drogich spotkań mogłabym otrzymywać ...
No mogłabyś... ja dostaję na każdej wizycie

Jutro mam wizytę i choćby nie wiem co wyjdę z niej ze zdjęciem ! Ostatnie zdjęcie mam z 10tyg! Płace 150zl, prenatalne 250zl i zdjec nie mam ! Mój facet mówi ze nie potrzebuje, ale chyba coś z tych drogich spotkań mogłabym otrzymywać ...
Pewnie , że się upomnij :/
Pamiątka to jest przecież..
Kurcze no ja dostałam z wizyt moze z 3x3 zdjęcia bo nie co wizytę dawał ale jednak to nie jedno zdjęcie. I na pretalnym polowkowym jak pojechalam prywatnie to nawet USG 3d dostalam. Więc poproś neich Ci da. Powiedz , że już ten tydzień ciąży a ty masz jedno zdjęcie tylko :/ za coś się płaci przecież.

Ja nie pamiętam tego kocyka :oops: masz zdjęcie ?:)

Najwyżej przełoże na środę. Gorzej, czy tort wytrzyma bo jutro musi być odebrany :/

Mam nadzieję :):)
Ty też dostawalas te sterydy tak ?
I po takich sześciu dawkach dziecko jest wzmocnione az do samego porodu ?
Dzięki nim na pewno będzie lepiej oddychało gdyby się urodziło za wcześnie?

Dziękuje :* czekam aż magnez się skończy, bo już mi chce rękę rozerwać i idę spać. Żeby szybciej było rano. O 6 pobudka, zastrzyk, magnez , liczenie ruchów o 7.30 wizyta i w końcu badanie. a u Ciebie jak samopoczucie ?:blink:

Lepiej dmuchać na zimne. Później bym sobie nie darowała, że nie przyjechałam. A nawet jak będzie dobrze to przynajmniej płucka będzie miała wzmocnione :blink:

Właśnie miałam pytać czy twój książę się ruszył i przestał Cię stresować :)
Ja tez do lekarzy nie lubię chodzić bo mi zawsze choroby świata znajdą. Ale jeśli chodzi o dziecko to wolę sprawdzić co się dzieje :(
Mam ;)
Screenshot_20180428-221030.png
tort wytrzyma spokojnie ;) :*

Załączniki

• Screenshot_20180428-221030.png
    Screenshot_20180428-221030.png
    363,1 KB · Wyświetleń: 447
Trzymam kciuki za wizytę[emoji5] Poproś o zdjęcie, na pewno ci nie odmówi[emoji5] Daj znać jutro![emoji5]

reklama
Czasami podczytuję lipcówki i wiecie, że jedna dziewczyna dopiero teraz dowiedziała się o wadzie serca i nieuleczalnych wadach genetycznych swojego dzieciątka :( pisała, że lekarze jej powiedzieli, że ich dziecko może przeżyć kilka godzin po porodzie... i z tego co zrozumiałam (ale nie czytałam wszystkiego) po potwierdzeniu wyników będzie miała przerywaną wcześniej ciążę ;( jak to możliwe, że dopiero teraz to wykryli :(

Do góry