reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziękuje :**
Też jestem spokojniejsza dzięki tym sterydom ale już tyłek boli heh.
Dziewczyny na sali trafiły mi się bardzo fajne. Więcej się uśmieje , ugadam i czas zlecial nawet nie wiedziałam kiedy. :blink:
Jutro rano już K będzie w domu. I w południe do mnie przyjdzie. Chciałabym na wtorek wyjść. Zorganizowałam mu urodziny niespodziankę i pewnie nie dojdzie do skutku :(
Nie pękaj ;) moze dojdzie do skutku :*

reklama
Zobacz załącznik 851770 Ja dziś wyniuchałam takiego słonia do wózka za 34,9zl w smyku takie są za 79zl, ma lusterko, gryzaki,chropowate nóżki i trzeszczące foliowe uszka :),
Super ❤️ też takiego słonika chce kupić ale rozowego lub szarego :)
@klaudiaa975 dobrze że pojechałaś bo stres niczemu dobremu nie służy. Sterydami się nie przejmuj też w pierwszej ciąży miałam podawane jak trafiłam do szpitala, standardowa procedura. Polezysz 3-4 dni i przynajmniej będziesz spokojniejsza. A wiesz że ja koniec końców urodziłam w 39 tc a też miałam zagrożenie przedwczesnym porodem:) uszy do góry będzie dobrze:))
Dziękuje :*
No mam nadzieję, że będzie dobrze. Wykrakałam sobie wczoraj i dzisiaj w szpitalu siedze.. jutro badanie o 10 mam nadzieję , że będę mogła Wam napisać same dobre widomosci :)
Na pewno wszystko bedzie dobrze :) jakby cos Ci grozilo to bys chyba pierwsza wiedziala. Dobrze, ze traktuja Twoje obawy tak powaznie i nie zlewaja.
Też się cieszę, że zareagowali. Miałam jechać do Kielc ale zależało mi na czasie i w ostateczności wylądowałam tutaj. Gdzie lekarze zazwyczaj zlewają bardzo ..
Wy narzekacie na upaly a ja uwielbiam ciepelko. A juz najlepiej to sie czuje lezac nad woda w upal :D jestem taki zmarzluch, ze jak przychodzi jesien to od razu mam dola, ze zimno sie zaczyna. Ciekawe czy przez ciaze nie zaczne narzekac :D
Ja tez uwielbiam ciepło :D ale nie takie upały, że się po oczach pot leje , tylko wiosnę, lub w lato słońce i mały wiaterek ❤️ też jak przychodzi jesień / zima , dostaje depresji :p
Sterydy na płuca to standard. Takie procedury :) ja z synem też miałam wcześniej. A koniec końców urodziłam idealnie w terminie :)
A ruchy są ? W sensie że ona się rusza a Ty nie czujesz ? Jeśli wszystko z małą ok, szyjka, brak rozwarcia spokojnie. Oni mają takie procedury
Jak miałam zapis to słychać było , że się rusza. I ja przez 2godziny naliczyłam chyba z 20ruchow które czułam. Nie mocno ale jednak tam gdzieś głęboko w środku. Po zapisie , który się skończył o 15. To do 19 nie czułam nic. I od 19 naliczyłam do teraz z 7 takich bardzo słabych. Cieszę się, że są w ogóle bo już od zmysłów odchodziłam.
I ciągle zastanawiam się dlaczego powiedział ci że poród przedwczesny ci grozi.. bo z tego co mówisz to ryzyko chyba małe
Też nie wiem.. będzie mój lekarz rano to powie coś więcej.. gdyby mi groził poród przedwczesny to bym chyba musiała leżeć i tylko leżeć a chodzić mogę. O szyjce nic nie mówił. Mam od tygodnia bóle jak na okres ale nic nie skomentowal..
@klaudiaa975 nie martw się i nie stresuj lekarzem... słuchaj doświadczonych Mamuś - one maja racje [emoji6]
Tak z innej beczki trochę to u mnie się zaczyna burza. Grzmi i błyska już od 20 minut i taka duchota, że czekam kiedy się rozszaleje... Zobacz załącznik 851831
Ale ślicznie :):) uwielbiam burze w nocy :)
Wiem, dlatego piszę do Was bo wolę uzyskać tu odpowiedz od mam niż z internetu i naczytać się głupot :hmm:
O jeju zazdroszczę Ci.. lubię taką pogodę w nocy .. jest tak romantycznie wtedy lubię wyłączyć tv zaciągnąć męża do łóżka i się przytulać i udawać że się boje :D
:laugh2::laugh2: a on na pewno nie wie o co chodzi :laugh2::laugh2: wykorzystujecie się wzajemnie :laugh2:

Dawaj znać jak tam sytuacja się rozwija :* kurcze przestraszyłaś mnie... mój maluch dzisiaj strasznie leniwy. Już bywały takie dni że fikał jak nie wiem, a dzisiaj co prawda ruszył się kilkanaście razy, ale tak leciutko że aż dziwne.

Ja miałam takie dni , że mała słabo się ruszała i rzadko. Ale jak się martwiłam nacisnęłam lekko na brzuch lub coś zjadłam i już obserwowałam jak fika. A dzisiaj nic. Naciskalam , uciskalam i zero odzewu.
Wolałam to sprawdzić. Całą ciążę nie jeździłam do szpitala to myślę , że nie uznają mnie za panikare nawet jak będzie wszytko dobrze :huh:

Ja miałam takie dni , że mała słabo się ruszała i rzadko. Ale jak się martwiłam nacisnęłam lekko na brzuch lub coś zjadłam i już obserwowałam jak fika. A dzisiaj nic. Naciskalam , uciskalam i zero odzewu.
Wolałam to sprawdzić. Całą ciążę nie jeździłam do szpitala to myślę , że nie uznają mnie za panikare nawet jak będzie wszytko dobrze :huh:
Bardzo dobrze zrobilas :tak: tez pewnie bym pojechala :tak:

Ja się jakoś wzbraniam rękami i nogami przed lekarzami ogólnie, jak nie mam już mega potrzeby, to nie idę. Tak ogólnie poza ciążą mówię. Ale ty dobrze zrobiłaś. Mój mały teraz wieczorem się rusza co chwile więc nie martwie się już, ale musiał się jakoś obrócić, że tak delikatnie go czuję.

Kobietki.. kupilam ten kocyk co wam pokazywalam.. ten sam wzor czyli lapacz snow i kolor vanilia.. wypelnienie wzielam zimowe 200g,bo ogolnie po urodzeniu moge mala polozyc na tym kocyku w gondoli,bedzie miec miekko i przykryc ewentualnie cienkim ,a pozniej to przeciez juz zimniej sie robi ;) ;) do tego wzielam juz pierdy typu butelka lovi ze smoczkiem,wkladki laktacyjne,koldre i poduche do lozeczka,opakowanie cos jak termos,i zestaw pielegnacyjny z linomagu ;) czyli plyn do mycia cialka i wlosow,balsam do cialka noworodka,masc z alantolina,i krem dla dzieci ;) fajna firma.. stosowalam linomag u corki i bylam zadowolona ;) za wszystko zaplacilam 200zl :eek:

No to cena całkiem w porządku, ja tez zamówiłam pare rzeczy ostatnio i niby mało, a 170 zł, ale jednak przewijak na łóżeczko itd wiec same potrzebne rzeczy. W sklepach kupując zapłaciłabym łącznie pewnie 100 zł więcej.

No to cena całkiem w porządku, ja tez zamówiłam pare rzeczy ostatnio i niby mało, a 170 zł, ale jednak przewijak na łóżeczko itd wiec same potrzebne rzeczy. W sklepach kupując zapłaciłabym łącznie pewnie 100 zł więcej.
Ja pewnie tez ;) ten kocyk byl do dzis w promocji za 34 zl z poduszka i grubosc do wyboru no i ten wzor mi akurat podpasil bo chcialam cis ztonowanego ;) wiec nie duzo ;) jestem zadowolona z tego linomagu :p

reklama
My dzisiaj byliśmy u chrzestnego mojego męża.. wcześniej jakoś nie było okazji ich poznać.
Ledwo od nich pojechaliśmy i już ciotka dzwoniła do teściowej [emoji33]że fajna ta Kasia nie to co ta wcześniej (była żona Damiana) że nawet odezwać się nie potrafiła :o a Damian jak zmężniał, widać że służy mu tym razem małżeństwo.
A kuzynka Damiana w pierwszej kolejności nie do mnie tylko ręce do brzucha i : o widzę, że Wy w komplecie. Czy Was też tak wkurza jak rece się do brzucha pcha?
Fajnie , że Cię ciocia tak wychwalila :):)
A kuzynka nie pomyślała. Ale nie miej jej za zle. Zazwyczaj kobiety tak reagują , że lecą z rękami od razu :D ja jak widzę taki brzuszek to sama mam ochotę dotknąć :D
Zobacz załącznik 851834 I tak sobie rośniemy, powoli do przodu, jak nie mogłam doszukać się kopniaków tak teraz są na okrągło, troche się stresuje ze miało być spokojne dzieciątko, a od tyg jakieś boksy uprawia :D
Super ❤️ ciesz się :) bo to cudowne jak możesz czuć bez obaw :*
Za tym będę tęskniła po porodzie najbardziej :D
Hahaha u mnie też torba spakowana (dla mnie ) do szpitala i tfu tfu skurcze przeszły [emoji23] bóle przeszły [emoji23] może coś w tym jest.
Cieszę się ;-* ja też jak tylko wrócę do domu, piorę wszystko , idę na zakupy i pakuje torbę do szpitala na czysto na gotowi. Bo dzisiaj to nawrzucalam wszystko bylejak , na szybko. Więc lepiej być przygotowana :)
@chomiczka007 super ta sukienka[emoji16]

@klaudiaa975 daj znać jak się czegoś dowiesz. Mam nadzieję, że Cię tylko niepotrzebnie lekarz nastraszył. A jak robili ci ktg to czułaś ruchy? Czy też były słabe?
Ktg było robione i wtedy zaczęłam czuć ruchy , słabe ale były. I później znowu cisza :(
No ma 14 lat to sie sam nosi moj klejnot jak narazie jedyny ;) :D dzieki.. brzusio brzusiem ale spodnie mega wygodne moj mowi ze to od pizamy i nie mam w nich chodzic do sklepu :D

Zdarzysz kochana :*
Nie słuchaj męża :* ważne , zebys czuła się wygodnie :)

Do góry