reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jestem już na sali. Badanie okej. Na USG Przepływy dobre, macica trochę za twarda, wody są. Dostaje leki na płucka w razie porodu przedwczesnego, jakieś rozkurczowe , magnez itp. wykrakałem sobie. Jeszcze wczoraj pisałam , że mam przeczucie , że mała urodzi się wcześniej. Eh..
Sterydy na płuca to standard. Takie procedury :) ja z synem też miałam wcześniej. A koniec końców urodziłam idealnie w terminie :)
A ruchy są ? W sensie że ona się rusza a Ty nie czujesz ? Jeśli wszystko z małą ok, szyjka, brak rozwarcia spokojnie. Oni mają takie procedury

reklama
Nie wiem czy to sterydy, ale raczej tak.
Mam dostać 6dawek. Jutro przyjdzie mój lekarz to będę wszystko wiedzieć dzisiaj był taki dziwny , że nic mi nie powiedział. Spytałam czy grozi mi poród przedwczesny , że dlatego dostaje leki na płucka ? A on , że grozi mi poród ale przepływy są dobre i mam się nie martwić.. jedno drugiemu trochę przeczy :/
Na płucka to sterydy

Nic mi nie powiedzial.
Muszę jutro po badaniu pytać. Nie wiem czemu tak powiedział. Strasznie dziwny lekarz mnie badal. Nawet położna się zdziwiła , że nic mi nie powiedział.
Mam nadzieję , Że nie jest źle i , że nie chce mnie martwic. Jutro będzie K u mnie w końcu, to powiem, żeby pogadał z moim lekarzem bo dobrze się znaja.
I ciągle zastanawiam się dlaczego powiedział ci że poród przedwczesny ci grozi.. bo z tego co mówisz to ryzyko chyba małe

I ciągle zastanawiam się dlaczego powiedział ci że poród przedwczesny ci grozi.. bo z tego co mówisz to ryzyko chyba małe
No właśnie dziwne. Skoro badanie ok (rozumiem że szyjka ok, rozwarcia brak), przepływy są ok, z małą wszystko ok, skurczy nie ma to nie ma się co stresować. Bo tu żadnych objawów porodu przedwczesnego nie ma... A jak już wcześniej pisałam sterydy na płuca to standardowa procedura

@klaudiaa975 nie martw się i nie stresuj lekarzem... słuchaj doświadczonych Mamuś - one maja racje [emoji6]
Tak z innej beczki trochę to u mnie się zaczyna burza. Grzmi i błyska już od 20 minut i taka duchota, że czekam kiedy się rozszaleje...
IMG_5354.JPG

Załączniki

• IMG_5354.JPG
    IMG_5354.JPG
    289 KB · Wyświetleń: 372
@klaudiaa975 nie martw się i nie stresuj lekarzem... słuchaj doświadczonych Mamuś - one maja racje [emoji6]
Tak z innej beczki trochę to u mnie się zaczyna burza. Grzmi i błyska już od 20 minut i taka duchota, że czekam kiedy się rozszaleje... Zobacz załącznik 851831
O jeju zazdroszczę Ci.. lubię taką pogodę w nocy .. jest tak romantycznie wtedy lubię wyłączyć tv zaciągnąć męża do łóżka i się przytulać i udawać że się boje :D

Screenshot_20180429-195529.png
Tak z innej beczki trochę to u mnie się zaczyna burza. Grzmi i błyska już od 20 minut i taka duchota, że czekam kiedy się rozszaleje... Zobacz załącznik 851831
Dalam "super" bo kocham burze ;) u mnie duszno ale nie zanosi sie na burze.. ja miedzy Zielona Gora a Poznaniem :p

Załączniki

• Screenshot_20180429-195529.png
    Screenshot_20180429-195529.png
    542,9 KB · Wyświetleń: 349
Jestem już na sali. Badanie okej. Na USG Przepływy dobre, macica trochę za twarda, wody są. Dostaje leki na płucka w razie porodu przedwczesnego, jakieś rozkurczowe , magnez itp. wykrakałem sobie. Jeszcze wczoraj pisałam , że mam przeczucie , że mała urodzi się wcześniej. Eh..
Dawaj znać jak tam sytuacja się rozwija :* kurcze przestraszyłaś mnie... mój maluch dzisiaj strasznie leniwy. Już bywały takie dni że fikał jak nie wiem, a dzisiaj co prawda ruszył się kilkanaście razy, ale tak leciutko że aż dziwne.

My dzisiaj byliśmy u chrzestnego mojego męża.. wcześniej jakoś nie było okazji ich poznać.
Ledwo od nich pojechaliśmy i już ciotka dzwoniła do teściowej [emoji33]że fajna ta Kasia nie to co ta wcześniej (była żona Damiana) że nawet odezwać się nie potrafiła :o a Damian jak zmężniał, widać że służy mu tym razem małżeństwo.
A kuzynka Damiana w pierwszej kolejności nie do mnie tylko ręce do brzucha i : o widzę, że Wy w komplecie. Czy Was też tak wkurza jak rece się do brzucha pcha?

reklama
Do góry